www.lanjelin.se

Resa till sydligare breddgrader

Posted on 8th november 2011 by admin in Resa


Happy Halloween!

Helgen gick fort efter en tripp söder om Jönköping. Riktigt kul var det, roligt att träffa personer man prata med så länge över nätet (på fejjan). Blev 5 st som sågs och inte en tråkig stund. Tanken var väl att vi skulle ha en spelträff eftersom vi alla spelar samma spel. Men de blev nog allt annat i stället för datorer allt från laga mat, gå på bilmuseum och en loppis på samma gång, promenad med friskluft, lite filmtittande och spelande me vanliga gamla hedliga brädspel.

Iofs va det kanske mindre kul och bli sjuk på natten till lördagen, började me host och harkel på fredagkvällen och sen svullnade halsen och gjorde riktigt ont och till sist försvann rösten som fortfarande är puts väck! Vaknade mitt i natten och hade svårt att andas och det gick inte att svälja, så fort man svalde kom de ut genom näsan. Skulle försöka få ner kortisonblask, tabetter upplösta i lite vatten men de va omöjligt nästan trots jag tog Strepsils innan. Men man fick ta in de i munnen och låta de sippra ner av sig själv utan att försöka svälja, då gick det. På morgonen hade jag 39,8 i feber o mådde mindre skojsigt! Fick rumservice på morgonen, Strepsils, kortison och ipren serverat på sängen, en riktig brakfrukost!

Undras hur länge detta ska hålla i sig. Va tvungen att försöka få fram ngt ord då ja skulle ringa jobbet, men min chef Emmy tyckte jag skulle smsa henne i stället…. Fick knappt fram vem de va som ringde. För något jobba va inte till och tänka på!

För första ggn i mitt liv som jag tyckte tågresande va riktigt skönt. Postafen är verkligen MIRAKEL tabletter, kunde till och med åka baklänges vilket jag blev tvungen att göra vid 2 tillfällen. Men jag kände inte något även om jag läste. MEN jag är fortfarande fundersam på om man kan åka x2000?! På ett sätt vore de mycket bättre för de blir mindre byten och går snabbare. Som de va nu hade jag 3 byten både ditväg och hemväg. Man skulle säkert kunna undvika 2 av bytena i varje färdriktning med x2000. Vet inte om man vågar utmana ödet och åka de tåget ngn gång med Postafen… Vet ingen som är åksjuk som har testat det heller.

Anten-Gräfsnäs

Posted on 27th juli 2011 by admin in Resa

Hemresdagen är här men innan vi vänder skutan mot Världsmetropolen så tänkte vi åka lite gammalt hedligt tåg med ett riktigt rejält Ånglok!

Inez ögon blev stooora när hon fick de det pysade & puffade Ångloket stå där på rälsen. Vi hade tur att vi fick sittplatser för vagnarna var fulla av folk, det stod tom folk upp för de inte fick plats. Det var över 300 personer på detta tåg!

Himla mysig färd, tog 45 minuter som med bil tagit 10 minuter (90kmh väg). Anledningen att det tog så pass med tid är att tåget stannade vis varje liten gammal station (som de gjorde förr i tiden 1941, med samma procedurer) och sen var de tvungna att stanna och tanka på vatten efter halva vägen.

När vi kom fram till Gräfsnäs så fick man också vara med när tåget skulle vändas för att kunna åka tillbaka till Anten igen. De använde en jättestor vändplatta som loket körde upp på, sen fick de ”putta” runt hela rasket med handkraft så näsan hamnade åt rätt håll igen. Var en riktigt procedur att få runt det och sen få alla vagnarna på kopplade igen, väldigt intressant att se!!

Efter tåget tuffat iväg igen så gick vi ner till Gräfsnäs slottspark, ett helt uuuunderbart ställe!! En egen svensktropisk oas mitt ute i skogen!! Vilken natur!!! 80% bokskog med en massa små bäckar, vattenfall, broar över allt, fint bad, stor lekpark, jättestor slottsruin, restaurang till och med hade de en bemannad ”Plåster stuga” dit man kunde gå om man behövde lite omvårdnad. Kan lova att det var inte sista ggn vi åkte dit iaf!

Lite mer kort…


Vägen från tågstationen ner till Slottsparken såg inte allt för motbjudande ut ;-) . Va som att kliva in i en djungel (efter svenska förhållanden då).


Första blickarna man fick när man gick efter grus stigen innan man kom ner till parken…


Ljuvligt!


Ena sidan av den fina lekparken.


En hel stugby låg inne i skogen (Gräfsnäs hembyggdförening). Jättefina små hus som jag tyvärr inte fick något bra kort på, då de va så mycket folk runt husen hela tiden.


Den jättestora slottsruinen! Nästa gång vi åker hit igen så ska jag gå in på slottsgården och fota. Nu var tiden lite för kort för att hinna med det innan tåget gick tillbaka hem.


Badet kanske inte syns så kanon på denna bild men hade inte lust och plåta en massa badande och solande människor så tog en bild uppefrån från restaurangen.


Till sist var det dags för hemfärd… här kommer det intuffandes i sin stolthet!


En myyycket trött dam, som halvsov över våra knän, på vägen tillbaka till Antern.

 

Ja mycket kort blev det här men ändå inte ens visat en bråkdel av allt fint som fanns där. Kameran och mobilkameran höll nog på att få härdsmälta när de gick för högtryck den dagen!

Kungshamn och Smögen!

Posted on 26th juli 2011 by admin in Resa

Smögen nästa på schemat! De bar iväg vid 10 och de tog 2 timmar dit, 13,5 mil hade vi dit. Men fyyy satan vilken väg de var dit… av och på hur många olika vägar som helst och sen när vi väl svängde av på den berömda ”Bohus Kustremsan” (vägen ut till Smögen), så trodde man att nu äntligen snart framme bara liten fin bit väg kvar vid vattnet… Hehe ja det kunde man drömma om, de var en riktig nightmare till väg… hur krokigt som helst. Till sist började tom Inez att må illa i bilen, hon som aldrig mått illa i bilen någon gång tidigare. Jag kände också av i magen fast jag själv körde!

Väl framme så var det jättefint underbar natur, men så mycket folk så man fick tränga sig fram på parkeringen vi hade tur och hitta ett par p-fickor på. Inez var överlycklig så hon skrattade, stojjade och joddlade för fullt! Man såg dock vad som utvecklat den lilla byn… kändes som allt var riktat till ägarna av de stora feta lyxkryssarna och segelbåtarna som låg i hamn.

Blev lite överraskad av att de inte fanns ”fisk & skaldjursbodar” och sånna ställen man kunde köpa skaldjur, fisk och kanske rökt fisk. Trodde faktiskt det skulle finnas på ett sånt ställe. Men nej, en massa klädaffärer och smockfulla restauranger var det som täckte Smögen. Hade sett fram emot lite rökt fisk och sånt mumma!!

Efter vi knallat runt på bryggorna och tittar på alla enorma båtar, alla klädaffärer och restauranger så hittade vi ett bra ställe och köpa oss räkmackor. Tog de med oss och åkte ut och satt oss på klipporna för lite lugn och ro. De var enorma mackor, jag hade nog tur att Inez åt upp brödet som hon gillade. För när man ätit upp alla räkor var man proppmätt, mackan hette nog  inte Räkbomb utan anledning ;-) .

Efter vi tittat på den fina utsikten, njutit av fräsch luft och goda mackor så var de dax och försöka ta oss ner från klipporna igen. Vi åkte in till Kungshamn och trodde vi skulle få i oss kaffe och glass till efterrätt men de slutade med en några mindre glassar för ingen orkade få ner mer.

Efter en lång dag så var vi hemma 18 på kvällen. Alla var som utslagna sillar när vi kom hem, havsluften verkar ta ut sin rätt ;-) . Blev lite kaffe med stickning, virkning och tv ett tidigt besök i sängen…

Nolhaga – city – ut till farfar o Ninni vid campingen

Posted on 25th juli 2011 by admin in Resa

Idag blev det ett årligt besök på Barnens Zoo i Nolhaha Park. I år var de roligare att åka hit då Inez var mycket mer modig och vågade klappa djuren. Hon blev inte rädd för något djur denna gång.


Inez ”pratar” med morfar…

Men men, det blåste upp och mulnade på som attans så vi gick snart mot lekparken då vi lovat henne att hon ska få gunga. Fast mycket gunga blev de ej till sist. Inez ville bara leka med bilgrejjen som finns där i lekparken för att hon skulle köra hem till Fffaa (morfar). Hon satt nog i den där saken i en halvtimme innan vädret började bli sämre och vi började gå mot bilen.

Fick bli en sväng genom stan för att äta lite lunch och köpa par grejjor. Stannade på Stockslycke och köpte oss lunch. Som vanligt så får man vääääärldens portioner! Så när man ätit halva så är man proppmätt.

När vi lyckats masa oss tillbaka till bilen så åkte vi ut till Farfar och Ninne vid campingen. Något fiske blev de inte idag då vi pratade om det tidigare på morgonen. Vädret var alldeles för dåligt så ingen hade lust och sitta mitt ute i plurret om de skulle börja åska, blåsa och ösregna. Men när vi väl kom ut dit så blev det en helomvändning av vädret, typiskt nog. Blev alldeles lugnt men de riktigt mörka molnen var kvar.

Farfar, jag, Inez och A tog oss en båt tur, första gången för Inez och det gick rätt bra hon till och med rattade farfars båt! Men när vi vände och åkte hem då tyckte hon de va mindre kul. Det stänkte lite vatten och jag misstänker att det var det som inte var poppis… Men när vi kom i land så var hon riktigt stolt över att vart på sjön!

Sen blev det fika och lite tjööt innan tiden försvunnit sin kos och klockan redan dragit mot 18. Tiden går fort när man har trevligt sägs det…

Regn, regn, regn och ösregn….

Posted on 24th juli 2011 by admin in Resa

Härligt semester väder… NOOOT!

Ösregnar och har gjort hela dagen, på eftermiddagen kom åskan så Inez har inte vart direkt lycklig denna dag!!

Iofs skulle vi ha en latdag idag men lite hade man ju velat kunna göra som att gå till sjön, vara ute på tomten och grejjat eller liknande… Men si det var bara och glömma eftersom det ösregnat hela dagen!

Har bläddrat i lite tidningar, lekt med Inez och hennes dockor varvat med fika och mat… Ja de är nog hela denna dagen samlad i en mening…

Roligare än så blev inte denna dag. :-|

Hälsa på farfar & Ninni och farbror med familj

Posted on 23rd juli 2011 by admin in Resa

Dagens sysslor bestod bland annat i att åka och hälsa på farar och Ninni. Vi ringde dem på förmiddagen för att bestämma vart vi skulle ses, då vädret är som de är :-( . Vi beslutade till sist att vi åker hem till dem i stället för husvagnen eftersom de bara vill regna och blåsa hela tiden.

Så vi åkte in dit till 13.30 och blev bjudna på en brak lunch med Potatis, köttbullar med brunsås och lingon! Dröjde inte länge innan vi alla stönade efter blivit propp mätta. Inez åt så hon blev kanon mätt så hon somnade och sov i knät hos pappa en bra stund.

Som vanligt så gick tiden alldeles för fort innan de var dags och bege sig ut på vischan igen hem till farmor och Edgar där vi huserar denna vecka. Där hemma väntade besök från A:s bror Magnus med familj som redan hade kommit dit, när vi kom hem.

De väntades minsann över raskningar för Inez när vi kom, Magnus och de hade köpt presenter till henne. Första paketet var ett fint rosa linne med spets och tillhörande fina vita mjukbyxor. Paket nummer 2 var ett ”dockset”  till Inez tjutande glädje! Det var ju en docka som pratade, hennes gamla ärvda ”prat” docka har totalt gett upp hoppet om livet. Det var också en massa grejjor till dockan som det har lekts frenetiskt med hela kvällen. Ojjoj vad dockan skrikigt, skrattat och pratat, det har låtit hela kvällen…


Magnus och Inez kör lite barnvagnsracing

Vädret hade blivit bättre så vi kunde sitta ute och äta, Pasta kyckling med ostsås som var sanslöst gott!!  Har knyckt receptet på den maten… kanske inte låter som en så upphetsande rätt, MEN denna variant var verkligen supergod! Riktigt smarrig så den ska återskapas när vi kommer hem!

Efter maten fick vi flytta in till verandan då regnet kom igen… så fick bli efterrätt och kaffe där. Farmor hade lyckats med att göra en grymt god efterrätt också. Chokladkaka med päron i… Det sistnämnda kan kvitta för mig då jag ej gillar frukt i paj och sånt men om man plockar bort dem så var chokladkakan himmelsk. Kan säga att vanliga kladdkakor kommer inte göras i fortsättningen utan kommer bli denna goda kaka i stället, tar ev bort frukten eller byter ut den mot hallon, persika eller något sånt.


blöjjbyte pg…

Lagom när Magnus & Annica, Gurra åkt hem så blev de bra väder igen och vi satt ute till sena kvällen. Kollade på solnegången och lyssnade på tranor som gaggade för fullt. Inez var det ju full fart på med sin docka o alla prylar, men till sist så fick vi henne i säng och oss själva… Men blev sent igen.

I morgon en ”ingenting göra dag”!! Bara vila och lata oss i morgon också för inez skull som va rätt slut idag när vi åkte in till farfar och ninni. Damen behöver en lugn dag utan rännande över allt.

Zzzzzzov gott alla!

 

Alingsås nästa…

Posted on 22nd juli 2011 by admin in Resa

I morse hade vi tänkt vart klara till 9.30 och sen åkt via stan och lämnat lite papper på arbetsförmedlingen innan vi drog vidare. Men det tog lång tid att komma iväg då åskan gick ordentligt ända in på morgonen. Så det var inte att tänka på och ställa sig i duschen och bada Inez för ens vid 9 taget.

Ingen va speciellt pigg efter natten då de inte gick och få någon sömn med detta oväder som hållt på sen 23 taget i går kväll. Tom Inez vaknade av smällarna och blixtrarna, hon somnade inte om på morgon kvisten utan var mest orolig och lite rädd. Så vid 6 gav jag upp och vi gick upp, för hon hade ju iaf 4 timmar på sig satt sova i bilen.

Hämtade bilen mellan åskskurarna och sen fort som attans in med packningen innan nästa skyfall kom… Vid 10.50 så kom vi iaf väg, då svängde vi ut på motorvägen.

Timmen senare vid lunchtid vaknade Inez upp och var hungrig, så de fick bli Mc Donalds skosulefabrik i Örebro. Hon åt nästan upp hela sin lilla hamburgare och frukt till det och sen var hon nöjd. Snart nog somnade hon om och sov en timme till. De rullade på tills vi kom till Skara då fick de bli en snabbkiss och en kaffe innan vi fortsatte.

Eller ska jag säga försökte fortsätta för satans vilka köer det var! Som vanligt stoppklossar till tattar termosar mitt i vägen. Tuffa Ture som tror de har 5 tradare på bredden på dragkroken och de flyttar inte på sig en endaste millimeter! Ne, kan lova att de var sista ggn jag åker ner dit på dagtid! Senaste gångerna vi vart där, har vi åkt på natten och det har var ljuvligt skönt, knappt inte en kotte på vägen.

Det var jätteskönt väder när vi kom ner vid 15.30! Vi satt ute till sena kvällen, de var fullt ös på Inez! Hon gick ut och gick med Edgar, Zebban och A. De gick ända ner till badet och det är en bra bit för henne att gå men hon kvistade på stolt som en tupp för att hon fick hålla Zebban (hunden).

Storm!!

Posted on 6th februari 2011 by admin in Resa

Jösses va de blåst i helgen! Åkte till vännen som bit utanför Örebro, kändes som man åkte på vattenplaning eller flytlera hela vägen. Förmodligen pga dubbdäcken som gör att de kommer in mer luft mellan vägbanan och gummisulan. Men de va bara och ta det vackert så gick de bra.

Innan jag åkte så var jag på Bilia och bytte alla lampor bak på bilen, utom bromslamporna som var hela. Host Harkel… ja VA hela tills jag åkte där ifrån..

När jag va klar på Bilia så åkte ja till dagis för att hämta Inez som jag sen skulle köra ut till mormor & morfar. När jag kommer i rondellen utanför dagis så såg jag att lampan lyste för bromsljusen!!! *grrrrr* Måste kolla om de kan va så att han som snällt hjälpte mig kanske bara kommit åt sladden till lampan när han grejjade med de andra eller något dyligt. Kan ju va så… Men är inte överraskad om det pajjat eftersom lampor pajjar oftare på bilen än man tankar känns de som! Något är fel, för jag gör inget annat än byter lampor!

Fotoväder bjöds det ej på denna helg, så det fick vi sitta inne och drömma om… Blev annat som att lära ut lite photoshop, bygga ljuslåda och fota lite modeller i stället, sånt som går inomhus.

Lördagen öööööööste regnet ner och stormen flåsade på så man ibland trodde huset skulle följa med, de knakade och hade sig. Men söndag morgon KANON väder med sol och iofs blåst men inte lika mycket, då de är för sent att ge sig ut *suck*. Får bli fler ggr i bättre vädertider, än nu.

Sen har de hänt mystiska saker med mina torkare på framlyktorna också… Undrar ja om någon snäll själ vart på dem!?! Den vänstra framlyktan vars torkarblad var helt böjt och funkar ej (torkar armen står rakt upp och rör inte sig). Den högra är torkarblandet helt borta på, men fungerar.

Ja de blev en minst sagt händelserik helg…

Hemresa

Posted on 11th juli 2010 by admin in Inez,Resa

IMG_2692_350

En lugn dag…

Jag sorterade upp alla kort jag tankat ur kameran och fixade lite med dem medans inez lekte och A satt en stund inne vid farmors dator och spelade. Jag kollade lite på stickningen och mönstren till det och konstaterade att det komm bli svettigt och sticka de 2 koftorna *s*.

Blev en visit ute hos farfar vid husvsagnen, lite fika och grejja men inez var totalt slut så blev inge långvarigt.

IMG_2711

När vi kom hem igen så blåstes det lite sopbubblor och packade takboxen i väntan på att fotbollen skulle börja. Kollade klart o matchen och sen packade vi resten av bilen och städade rummet lite. Vid 00.00 började vi rulla från Alingsås eller rättare sagt vi åkte över skogen så vi kom ut vid Vårgårda. Vi såg 2 älgar och en massa rådjur på vägen ut till Vårgårda och fler rådjur såg vi efter motorvägen ute på järderna bakom viltstängslet.

IMG_2714

Var hemma vid 03.30-04.00 någon gång, blev lite vätskepåfyllning och utpustning och sen fick de bli sängen…

Kalas

Posted on 10th juli 2010 by admin in Inez,Resa

IMG_2751_350

Våran sömtuta vaknade vid 9.30 idag, men är man uppe till natta så sover man ju längre *ler*. Men har man ”sommarlov” så ska man väl få sova längre också.

Idag skulle de bli kalas här ute hos farmor och Edgar för att farmor fyllegör 65 år i morgon och har precis gått i pension. Inez hjälpte till och plocka fram saker i stället för undan :-) .

Idag har inez vart riktigt sliten så vi tog oss en tripp in till stan för att se om vi kunde få henne och somna i bilen på vägen hem. Jag ville ju göra ett besök på Garntua innan vi åker hem här i från Alingsås. Vi har inte någon garnaffär i Etuna som ens är i närheten av så bra, trevliga och framför allt kunniga som de är på denna butik, så passar alltid på när vi är här nere.

Inez har ju också tjatat om att gunga så jag släppte av henne och pappa vid Nolhaga parken på vägen in till stan, så kunde de passa på att gunga medans jag kollade om jag hittade lite garn till ngn ny stickning. Köpte garn till 2 st koftor som jag hoppas klara av att sticka… phust ;-) . Visade sig att de var dock alldelens för varmt så gick inte och gunga i hettan, då gungorna dessutom är mitt i solen. Det fick bli en promad i skogen tills jag kom tillbaka.

Vi åkte ut till farmor vid 13 tiden igen och Elin hade kommit över vilket Inez blev överlycklig över. Eftersom vädret var vidrigt varmt, vindstilla och kvavt idag så bestämde vi oss för att ta en tripp ner till badet som ligger 300m där ifrån för att svalka av oss lite så ja, Elin och Inez gick ner men de visade sig att Inez ville inte alls bada idag. Efter en stund kom pappa gåendes så han tog inez och försökte leka med henne vid standkanten lite grann medans jag och Elin tog oss ett dopp. Man blev så sval och skön vilket man önskade att man kunde få va hela dagen efter det med tråkigt nog så är man ju ej det. Vi lekte och grejjade med inez men hon ville absolut inte ner i vattnet idag.

Sen blev det en timmes leka innan alla kom till kalaset. Inez lekte och donade med sina dockor, bilar mm och vi tog de mest lugnt i värmen. Vid 16 kom hela dröset A: 2 bröder med familjer så helt plötligt var vi 15 personer och då saknas en bror med familj. Blev grillat kött, potatis, potatisgratäng, sallad och en massa tillbehör så efter den middagen var alla dundermätta i hettan!

IMG_2768_350

Så varmt så man nästan blir surrig i huvudet. Efter ett tag så flyttade vi från uteplatsen under tak till baksidan ut i skuggan, då de börjat fläkta lite! Där blev de fika, annanas paj & hallonblåbärspaj med kaffe… ännu  mättare, sen stönade man hela kvällen. ”Ungarna” spelade dock en massa spel som krocket, tennis, boule och några gick till badet, hur de nu orkade det i värmen och med all mat i magen.

IMG_2773_350

Inez fick syn på rödavinbärsbuskarna *mumma*

IMG_2778_350

Vid 21 åkte alla hem så då var det som att stänga dammluckorna, blev tyst och lugnt. Vi var så trötta så de blev sängen för oss och inez som inte ville sova, slocknade direkt.

Nolhaga

Posted on 9th juli 2010 by admin in Inez,Resa

IMG_2556_350

Vi pös iväg vid 9 idag för att åka en sväng till Nolhaga Park och spendera lite tid där innan det var dags och åka till farfar och Ninni för att äta lite lunch och träffa dem.

IMG_2570_350

I Nolhaga finns de mesta… Allt från bamsestor lekpark, Barnens Lantgård med en massa djur, Golf, Bad, Kollonistugor, Vandringstigar, Promenadstigar runt berget mm. Dvs man kan göra de mesta där, underbart fint naturområde.

IMG_2529_350

Vi var inne lite för tidigt för att kunna gå till Barnens Lantgård då de öppnade kl.10.00, så de fick bli lekparken och gunga till Inez stooora lycka! Hon har tjatat om att gunga ända sedan vi kom ner hit till Alingsås. Hann med 45 minuters gungning innan vi begav oss till Lantgården för att titta och klappa djuren.

IMG_2577_350

IMG_2493_350

IMG_2585_350  IMG_2583_350  IMG_2605_350  IMG_2612_350

Inez hade stooora ögon och hon både gillade det och tyckte de va lite äckligt för hon vill ju inte smutsa ner sina händer! Jösses vilken katastrof om man blir skitig!!! Inez är en äkta pippinett dam…

Hon stack in handen och kände på fåren lite och kom på att det var lite mysigt ändå… Sen fick vi vidare in i ladgården, tittade på Tuppen och hans fina höns, klappade kaniner, tittade på getter och grisar. När vi gick ut ur ladan så gick vi stället in i inhängnaden för att komma lite närmre grisar, getter, får, höns mm. Då klappade hon en gris t.o.m och hon ville klappa en jättesöt lamunge men den va inte så modig så den vågade sig fram. 

IMG_2580_350

Efter detta blev det tillbaka till lekparken för lite mer gungning och lek innan vi åkte. Vi passade på att tanka på vägen till farfar och Ninni när vi ändå passerade en Biliastation. Vid 12 så var vi framme hos dem, det serverades köttbullar med potatis, brunsås och lingon! Det var underbart gott, efter det var vi proppmätta… Inez ville dock ej ha något men åt upp en stor tallrik frukt som Ninni gjorde i ordning åt henne.

IMG_2632_350

IMG_2623_350

Senare så bar de av med farfar ut till deras husvagn en sväng för lite fika och plask i sjön. Riktigt varmt så var skönt att ta av sig skorna och gå ut i vattnet. Är väldigt lång-grunt så man kan gå jättelångt innan vattnet når 30 cm ens… Farfar hade köpt sig en pensions-leksak en radiostyrd båt som vi prövade och köra på vattnet och rackarns va den gick!

IMG_2677_350

På kvällen bar de hemöver ut mot Antern igen… Blev bara lugnt och skönt, lite kvällsmat. Tömde ut lite bilder igen då 1gb går fort och fylla… Inez lekte med sina pinuckler som vanligt. Sent kom vi i säng men de är ju semester ;-)

Lugn slappardag

Posted on 8th juli 2010 by admin in Inez,Resa

IMG_2466_350
(En bit krokväg runt sjön Antern)

Inez är en riktig sömntuta, hon sov till 9.30 idag… Efter frukost och lat morgon så fick de bli en kort tripp in till stan och Apoteket för att ta ut lite medicin.

Ringde VC innan vi åkte för att förnya recept och idag ringde en kvinnlig läkare upp så fick mina recept fixade, så nu klarar man sig ett tag igen. Måste ringa dem igen när vi kommer hem för en läkartid då mitt nässelutslag jag har invärtes förändras med tiden, svullnar i hals, bakom näsan och under ögonlocken. Dags för en ordenligt samtal om detta. Har bara fått höra innan att nässelutslag finns det minst 100 vanliga anledningar till så de går inte att utreda… Men då får de se till att antingen fixa ngn bättre allergimedicin eller se till att jag får Epipen utifall det blir tvärstopp. För svullnar man igen helt är de inte lätt och få ner Betapred som dessutom tar rätt god tid på sig innan de verkar.

På vägen hem från stan så hade ja tänkt och hoppa in på ”Garntua” som jag alltid gör när vi är i Alingsås och köpt lite garn till en omgång stickning igen, men de hade lunchstängt. Så de sket sig denna stadstripp, blev lite lunch för oss också i stället… Köpte lite och äta i kiosken på torget och Inez åt som attans av min Kyckling i grovt bröd med sallad och dressing som jag köpte. Hon verkade gilla det och glada var vi för det då hon inte ätit så där jättemycket hittills, mest druckit vilket dock är viktigast.

IMG_2484_350

Vi öppnade chokladen för att packa ihop den och lägga lite svalt,  tog kort på dem och efter man bara tittat på den så vill man ej ha någon *s*

Så mycket har inte hänt idag, som sagt vi har mest tagit det lugnt. Inget bra väder alls, blåser/stormar kallt och regnar, är inte alls varmt ute så något bad blir de inte. MEN MEN jag sörjer INTE, är trött och åter trött på värmen!

Inez har mest pinucklat med alla leksaker när vi vart hemma, hon släpper inte Byggare Bob-bilarna, Dockorna/dockkläder och sen 2 st favvobilar till som de leks med. Blir inte lätt och få med allt hem sen *phust* va leksaker! Farmor har sparat de finaste leksakerna till inez och resten har hon skänkt bort till ett dagis som fick göra va de ville med resten. Som dagmamma har hon ju samlat på sig tonvis med leksaker genom åren och nu när hon gått i pension så får Inez den största julafton man kan få med leksaker!! Vi kommer dock lämna kvar lite för att hon ska ha något när vi kommer ner hit så allt släpar vi ej hem denna gång.

På kvällen blev vädret bättre ute och vid 22.30 tiden på kvällen tyckte Inez att hon och farmor skulle gå ut och leka i sandlådan… Sagt och gjort så gick de ut men tyvärr blev de inte många minuter innan de kom in igen då de höll på att bli uppätna av knott. Är tydligen 2 dagar om året som de ”svärmar” och sen är de borta, vi lyckades pricka den ena dagen av dem *s*.

Fick bli sängen i stället då klockan dragit iväg en del, inez var dock pigg och tyckte att vi kunde sova någon annan gång… hon somnade direkt när vi väl lagt oss. Underbart kallt och skönt var det i sovrummet och tom jag slocknade som en utslagen boxare!!

Lisseberg

Posted on 7th juli 2010 by admin in Inez,Resa

Med tanke på vädret så passade vi på att ta Lisseberg idag! Ska bli jättevarmt de andra dagarna, så vi tänkte att denna dag skulle bli bättre då de var rätt blådigt och svalt på morgonen innan vi åkte.

Som tur var kom vi dit strax efter att de öppnat. Precis lagom med folk, inte jättefullt som de brukar kunna vara. Vi köpte oss ett åkhäfte a´255 kr och farmor köpte ett och det räckte lagom till oss alla.

Vi parkerde på baksidan av Lisseberg, vilket jag tycker var kanonsmart för där fanns en kanonstor parkering, tom en övervakad inhängnad parkering vilket säkert är kanon om man är på genomresa med en bil full med prylar. Det fanns både en massa kameror där inne och personer som stod och bevakade. Inga problem med att få en parkering med andra ord. 80 kr och man fick stå hela dagen till 00.00.

Gick igenom de mesta tills vi kom bort till barnkarusellerna. Spelade lite vägen med en massa småmynt vi tagit med oss. Vann lite småvinster som chokladkakor, plopp och en påse bilar har jag för mig. Inez tyckte allt var såååå spännande, hon tittade lite förvånat och lite skräckfyllt mot alla jättar till karuseller som vi gick förbi men kaniner och andra stora nallar som passerade var väldigt intressanta.

IMG_2209_350

Började med att åka Kaninresan, som först var liiite läskig men sen såg man att hon började gilla den. De läskiga var nog när ”båtarna” stötte i kanterna så de blev en ”puff” på den.

IMG_2247_350

Damen vaknade till ordentligt när vi kom bort till en karusell som heter ”Farfars bilar”, den vill hon verkligen åka! Problemet var att hon inte vill ur bilen efter den resan!!

IMG_2257_350

Men när hon åkt klart och var arg för att hon inte fick sitta kvar i bilen så kom Edgar med en fin och spännande pryl *s*… Han hade hittat en kaninmössa…

IMG_2290_350

Då glömdes karusellen bort och hade lite ”nuckla” med. Öronen var mysiga med mjukt fluff med glitter i, det pillrades länge med dem.

Inez började bli sliten då klockan gick mot eftermiddagen. Hon och farmor gick och satt sig i skuggan då vädre hunnit bli kokhett, medans jag, Anders, Elin och Edgar gick och åkte Lissebergsbanan. Blev en riktig genomkörare så vi vaknade nog alla till ordentligt :-) . Efter vi åkt den så började de suga i magarna lite så blev poppcorn och dricka för att äta lite senare. Kändes som vätskan var viktigast denna dag i värmen.

IMG_2335_350

På vägen spelades det lite och Anders spelade på Geischa hjulet och lyckades så klart vinna stjärnvinst! 2 kg Geischa… Phust…

IMG_2346_350

IMG_2284_350

Sen blev det barnkarusell igen, jag och inez åkte Trummeliten. Jag och Elin såg inte röken av våra solglasögon då Inez lagt beslag på dem, här har hon mina på sig och tycker att hon är jätte ”töff”…

IMG_2280_350

IMG_2307_350

Nu gick vi vidare mot Lissebergshamnen och tittade på den fina båten och alla fina jättebaddare till fiskar som simmade i ån runt båten.

IMG_2305_350

IMG_2308_350

IMG_2311_350

IMG_2321_350

Lite bilder från promenaden vi gick från ”hamnen” och runt upp mot restauranger och den kommade maten. Vi blev riktigt sugna på att åka Kanonen eller Balder som här i bakgrunden med sin maffia träbyggnad. Men men blev inget åka av i dem, då vi kom på efter lunchen att maten säkert skulle komma upp pga de krafter som de genererar…

IMG_2268_350

För oss blev det mat här på gågatan, jag åt Fish and Chips som var underbart gott då jag va glad och slippa all äcklig korv och hamburgare! Anders åt korv med mos som vi tänkte att vi kanske skulle fått i Inez lite av också… Men som synes blev de inte mycket av den varan —>

IMG_2461_350

Hon somnade och sov som en stock, värman sög musten ur henne. Naturligtvis så kom kaninerna förbi precis när hon somnat, men vi hade tur och stöta på dem senare när hon vaknat igen.

IMG_2455_350

 Medans vi väntade på Farmor och Co som åt på en restaurang längre bort, så gick vi runt lite och tittade på lite ”smågator”. Men de var snart klara så då ställde vi in kosan på höjden där Lissebergstornet idag ligger.

IMG_2352_350

Inez i rulltrappan med Elins solbrillor :-)

Vi åkte rulltrapporna upp för ingen orkade med alla trapporna *s*, när vi kommit in så tyckte Anders att han skulle spela lite… Så satsade först två 5 or på 2 nr och vann inget, sen spelade jag två nr och vann en adravinst med 2 st 100 g chokladkakor. Sen slängde han upp sin sista 10 han hade löst och tar stjärnvinsten!!!! BARA 4kg mer choklad… 2kg mjölkchoklad och 2kg choklad med nötter i… Blir man sugen?! Ehh NEJ räcker och se förpackningarna!

IMG_2460_350

Vagnen vägde en del till slut kan jag säga, så länge de gick rakt fram funkade det men svänga var ett helt dagsverk!

IMG_2417_350

Passade på att åka Pariserhjulet, bara för att se om man kunde få någon fin bild över Göteborg där ifrån. Blev lite bilder över Ullevi och en massa annat. var dock inte lätt och fota då de körde hjulet så himla snabbt. Man är ju van att det går sakta… Som tur var blev de 3 olika stopp på sista varvet då de byter passagerare. Då fick man perfekt tillfälle och ta lite kort.

IMG_2359_350

Balder fotat från Pariserhjulet

IMG_2403_350

En bild på Lissebergsbanan, uppe från schyn…

När vi kom ur Pariserhjulet kom inez springade i fullt ös med Center-röret i handen som hon lyckats tömma ur alla center-rullar ur…

 IMG_2450_350

Plåtster på knäna har hon för att hon själv satt dit dem, inte för att hon gjort sig illa. Jag lovade henne 2 plåster om jag fick fixa hennes nagel hon gjort sig illa i. De skulle sitta på knäna…

Ca 5 timmar senare åkte vi ”hem”… Slitna och trötta, hem till lugnet igen…

Tidig start

Posted on 6th juli 2010 by admin in Inez,Resa

 Idag ringde kl. 03.00 för uppstigning och inpackning i bilen… Var svalt, lugnt och skönt ute när jag gick och hämtade bilen, inez sov som en stock medans vi packade takbox och bakluckan på bilen.  Precis när vi börjat packa så kom de regn, rätt mycket faktiskt men blev inte så långvarit. Var mest skönt med lite mera svalka som det blev.

När packning var klar så plockade vi upp inez och en flaska välling, sen började resan mot Alingsås, med en omstickare till Jet för tanknig 4.20 kom vi iväg. Det var underbart och köra i det lugnet och skönt utan stark sol i ögonen. Bara någon enstaka långtradare men det är ju dubbelfiligt nästan hela vägen så blev inge hinder.

Resan gick snabbt och enkelt trots vi höll hastigheten, nu märker man vilken skillnad det gör att kunna åka fritt. Inez somnade och sov i 40 min på hela resan… dvs våran plan gick i stöpet :-) . Men det gjorde inget för hon myste mest och pinucklade lite granna med sin snuttefilt. Hon trivdes som fisken i vattnet.

När vi kom till Skara så stannade vi och åt lite frukost på McDonalds, testa ngt som hette Egg McMuffin och det var ju tom ätbart tillsammans med en apelsinjuice. Vi hade sån tur att de öppnade kl.7 och vi var där spik 7. Efter frukosten blev de lite leka på uteplatsen där Inez åkte rutchkana en stund innan vi pinnade vidare.

Vid 8.30 parkerade vi vid Ica Maxi Jersken i Alingsås. Handlade lite blöjjor, juice och sen standardkorven Bröderna Johanssons Winerkorv som ska ätas naturellt med bara lite fralla till! MMMMMumma *ler*.

Passade på och spendera lite tid där innan vi rullade ut till farmor och Edgar. Till sist så var vi framme 9.30 hos dem. Lite urplockning ur bilen och sen slog vi ner våra rumpor under deras plast tak för fika. Sen latade vi oss mestadels hela den dagen. Farmor och Egdar började plocka fram alla leksaker till henne och hennes ögon blev stora som tefat! Sen såg vi inte röken av henne…

Elin kom ut direkt hon vaknat på morgonen och Inez blev som vanligt lika lycklig över när hennes lekkompis kommer. Elin gillar verkligen och grejja med Inez vilket märks att Inez känner av. De grejjar alltid massor och länge när vi är här nere. Elin fixade en egen ”vovve” till inez, dvs en nalle i Zebbs (farmor o Edgars hund) koppel. Sen gick Elin och inez på promenad med vovven *s*…

IMG_2175_350

På eftermiddagen så tog vi oss en lite tripp ner till sjön och badet. Det blåste inte så himla varmt så vi tog inte med några badkläder utan gick mest dit för att plaska med fötterna på badstranden. Men inez ville mer så det blev till och kavla upp brallorna och gå ut med henne i vattnet. Slutade med att blöjjan o klänningen åkte av och hon ville inte sluta och bada.

Det är väldigt lång-grunt där så man kan gå långt långt ut innan vattnet når upp till knäna. Många vändor fram och tillbaka i vattnet blev det. Sen vart de vilda protester när vi skulle gå hem och äta kvällsmat.

Efter köttbullar, potatis, brunsås, grönsaker och lingon så satt man mest och stönade en timme *ler*. Inez försvann som vanligt till alla leksakerna, hon baknade nog någon sorts stenpaj i spisen ute på gården. Sen togs spisen in under taket på uteplatsen som var stenfri innan inez släpade in halva gården av grus.

IMG_2181_350

Vid 21 så gick vi alla och lade oss, Anders och Inez var jättetrötta, jag kände inte av någon trötthet men kroppen var slut efter dagen. Det var riktigt underbart att gå och lägga sig i de riktigt kalla och svala sovrummet! Önskar man alltid hade så kallt sovrum på sommartid!

Här nere har inte vädret vart varmt alls idag, riktigt blåsigt, kallt och mulet MEN jag gnäller inte såååååå skönt och slippe värmen ett tag!!!!

Inez = urvriden trasa…

Posted on 29th november 2009 by admin in Resa

Nu har de verkligen satt sina spår på Inez de sista dagarna. Hon har inte en gnutta energi kvar… Vi lyckades hålla henne vaken till kl.11 sen var hon så trött så hon kunna somnat stående, A gick ut en sväng med henne så hon fick sova i vagnen och hon somnade snart nog.

Körde in henne på deras inglasade altan, som vanligt så var regnväder ute. Hon sov som en stock och vi lät henne sova, kl.14.30 väckte vi henne då vi hade ätit mat och hennes mat var i lagom ät temp. Hon var jättehungrig så maten gick åt fort, sen började vi sakta göra oss i ordning för att åka in på Tomteparaden som började kl.17.

Vi kom iväg vid 16 och tur va väl det för att hitta parkering var ju inte ens att tänka på… Till sist hamnade hittade vi en bortglömt ruta i ett hörn som förmodligen de flesta missat. Hela stan var mer eller mindre avstängd så va inte lätt och komma fram.

De var kallt som tusan när vi kom ner på stan, var ej minusgrader men riktiga nordanvindar så de kändes som minusgrader. Vi träffade farfar, A:s kusin, Magnus & Annika och deras ena barn Gurra alla stod vi torget för de flesta hade redan börjat inta platser för att se Tomteparaden. Vi beslutade oss att stå kvar där för att annars hade vi aldrig fått någon bra plats igen, det var fruktansvärt mycket folk, totalt packat. Sen är detta väldigt populärt tydligen som kommer folk långväga (inte bara vi *s*) ifrån för att se det. Det ända jag blev lite besviken över var att alla butiker var stängda, trodde det var som det brukar vara på denna typ av tillställningar att de var öppna.

Vi hade tänkt stanna kvar för att invänta och se när Tomteparaden kom tillbaka till torget för att dansa runt granen men de var så himla kallt och Inez började tröttna ordentligt. Jag trodde man skulle kunnat hitta något kul till henne, många barn gick omkring med lysande stavar och andra leksaker,  farfar jagade om kring hela stan för att hitta något men allt var slut.

Så vi begav oss hemmåt (till farmor o Edgar). Märkte att Inez tyckte det var skönt att komma hem till värmen, dockorna, legot och hennes servis…

A och Edgar började känna sig risiga under kvällen, huvudvärk, nysningar och halsont… Undras om de är något skit pg… Hoppas inte det. Så fick bli en lugn kväll framför tvn och titta lite på mönstren till stickningen och gjorde en provstickning med annat garn innan jag testade att sätta igång. Det verkar bli rätt bra, ser ut som det blir som de ska en gles sjal med fint mönster i.

Ösregn och gråväder

Posted on 28th november 2009 by admin in Resa

Idag vaknade vi upp till ett riktigt trist väder, det bokstavligen vräkte ner men i vågrät riktning för de stormade lika mycket. Så de fick bli en innedag, med undantag för de vanliga besöket till Garn Tua som jag alltid gör när vi är här nere i Alingsås. Kanon bra garnbutik, hon som har den kan verkligen sin sak så om man har någon halvdålig ide eller fragment av någon man vill göra så löser hon det på ett kick. Dessutom tar hon inga överpriser, så man har ju faktiskt råd att handla lite där. Blev garn till 2 sjalar, lättstickade på stickor 10 och 12.

Men precis när vi kommit ner till stan träffade vi på Farfar nere på stan, så vi kom inte så långt. A hade tänkt att ta en promenad med Inez under tiden jag var i butiken men han hamnade med farfar som så alltid träffar på folk han känner. De stor fortfarande kvar utanför när jag kom ut igen och hade inte kommit en meter. Farfar känner precis allt och alla så är omöjligt att ta sig genom stan med honom *s*.

När vi kom hem så kom Elin upp och sen åt vi mat. Till kvällen kom Mikael, Britt och deras barn upp på fika och tomtegröt. Inez fick  jättefina presenter av dem. Fina kläder och en söt servis som hon direkt började leka med. Det var full fart på Inez hela kvällen och hon fastnade ju också för Oskar som lekte med henne massor under kvällen.

IMG_8868

Paket igen?! Många paket har det blivit denna resa…

IMG_8872

En jättefin klänning!!

IMG_8874

En till fin klänning/tunika me Bamses kissemiss på!

IMG_8876

All kläder måste ju provas direkt! Stolt som en tupp blir man när kläderna kommer på.

IMG_8880

Hårt paket också… SERVIS, Inez äääälskar serviser…

IMG_8882

Börjades direkt leka med serviser och gjorde sen hela kvällen…