www.lanjelin.se

Läst ut

Posted on 29th december 2010 by admin in Böcker

Hon är världens mest kända sångerska.
Hon skapar myter om sitt eget liv.
Hon ändrar skepnad lika lätt som en kameleont

[bild & text ovan lånat från Bokus.com]

Det gick alldelens för fort känns det som. En mycket läsvärd bok om Madonna men som boken heter Livet med min syster Madonna, så är den skriven av hennes bror.

Vet inte hur jag ska skriva men den var bra skriven/berättad och intressant att få följa med på resan (så att säga). Det var skrivet på sådant sätt att man följde med på resan och inte ”läste en saga” som man ibland kan få uppfattningen av när böcker är skrivna på detta vis. Väldigt lätt läst, man vill inte lägga ifrån sig boken och har man väl gjort det så vill man bara fortsätta läsa… Fast jag kan ändå inte sätta fingret på bokens dragkraft…???

Jag är inget som hellst fan av Madonna som artist (aldrig varit intresserad av hennes musik el filmer), så varför jag läser boken har många frågat… Svar: ja vet inte? Anledningen jag kan komma på är nog för att min vännina R läst den och rekommenderade den, då jag lånat boken av henne. Sedan för att jag då och då gillar att testa och läsa böcker som jag själv förmodligen skulle valt bort att läsa. Har man tur så kan de va en ny öppning i den litterära världen.

Hon skapar myter om sitt eget liv & Hon ändrar skepnad lika lätt som en kameleont, ja det stämmer så klockrent som något kan stämma!! Inte lätt att vara bror, dansare, medarbetare m.m till henne alla ggr, inser man snart efter läst en bit i boken…

Klart läsvärd bok!

Om jag hade råd…

Posted on 29th december 2010 by admin in Böcker

…skulle jag omedelbart BUMS köpa boken…

Rosalind Harper trodde att kärleken var något hon lämnat bakom sig. Men snart kommer en kärlekshistoria att överraska, och inget kommer att stoppa henne. Andra delen i trilogin om tre kvinnor som möts vid ett vägskäl i livet, fylld av magi och romantik.
[bild & text ovan, lånad av Bokus.com]

 

Har väntat och längtat efter denna bok lääääääänge, efter jag läst första boken i triologin som jag fastnade för totalt!! Detta är absolut ingen sockersöt romatisk novell som man ibland kan få uppfattning om när man läser om böckerna. Nackhåren står, titt som tätt när man läser första boken (Blå Dahlia). Jag kan inte säga annat är den var ruskigt bra!! Ville aldrig den skulle ta slut, man hade ångest när man såg sidnummren öka i boken…

Hade jag vetat att det var en triologi så hade jag inte läst boken innan alla 3 hade kommit ut. Det värsta jag vet är att vänta och vänta på nästa bok, så har den principen att vänta tills alla delar är ute. Nu missade jag den detaljen och det kändes som ett decennium innan uppföljaren Svart ros kom ut… Men ja, nu när ekonomin som den är så har inte haft råd att köpa den i stället. Blir att läsa om första delen i väntan på att kunna köpa andra så man får läsa dem tätt inpå varann, gillar inte långt mellanrum innan man läser nästa. Jag har extremt dålgit minne så kommer inte komma ihåg en massa detaljer om jag går på nya boken direkt. De värsta är väl att man läser boken så fort. Man kanske ska undvika daisy när man inte kan läsa för egen maskin, då tar det myyyyycket längre tid *s*.

Tillsammans med sina två små livliga söner flyttar den unga änkan Stella tillbaka till sina barndomstrakter i södra USA. Här har hon fått både bostad och jobb på det anrika Harper Handelsträdgård. Hon avskräcks varken av huset eller av dess ägarinna; den stentuffa Roz Harper. I närheten bor också den oborstade men snygge landskapsarkitekten Logan Kitridge. Snart inleder Stella och Logan en het romans. Men det finns någon som inte är glad åt deras kärlek… Ett kvinnligt andeväsen stör ofta Stellas nattsömn. Kan det vara någon som tidigare bott på Harpers Handelsträdgård? Vad har hon för ett förflutet som inte lämnar henne någon ro?
Första delen i en ny romantisk trilogi av Nora Roberts om tre kvinnor som möts vid en punkt i livet då de behöver hitta nya sätt att leva. De får hjälp och mod av varandra att våga tro på att livet kan ge dem nya möjligheter.
[bild & text ovan, lånad av Bokus.com]