www.lanjelin.se

Möte på Eductus

Posted on 17th november 2011 by admin in Vägen till framtiden,Vardagliga ting

Idag var de möte på Eductus innan jobbet. Lena hade skrivit ihop en sammanfattning av arbetsträningen hittills och hur de skulle trappas upp och hur mina tider ska se ut i framtiden. Äntligen ngn som fattar att de inte går och jobba varje dag, det är tydligen väldigt vanligt att de är så bara arbetsförmedlingen & fkassan som inte vet om det. Eller vet om, de skiter fullständigt i det, inget annat.

Så de ska bli intressant sen när AF och Förnedringskassan ska ta del av min utredning som de själva begärt. Lär väl inte va den informationen de vill ha direkt.

Fördelen med den typen av jobb som jag söker, är att de jobbar oftast 24 timmar om dygnet och därav borde arbetstiden inte vara lika svår att anpassa som på ett vanliga kontorstider.

Vilket fall som hellst får vi se va AF säger om de blir fortsättning på Eductus eller om jag måste över på AF nu vilket man inte har ngn lust med. De vet ju inte ens va de själva gör så är tveksam hur bra en arbetsträning utreds via dem.

Det är så föööööörbannat tröttsamt att Lidl Lager inte ska finnas kvar här i stan länge till, aldrig jobbar på en bättre arbetsplats! Man märker verkligen att Lagret inte har något med butikerna att göra ledningsmässigt el ägarmässigt.  Kanon chefer, kalasbra folk/arbetskamrater och för min del super bra arbetsuppgifter som jag verkligen trivs med. De har ett riktigt smart system att man är placerad ute på lagret fast man jobbar med transportplanering. Men på det sättet så får man hela kedjan inkommande gods, expedering, leverans, lager, omlagring, av-pålastning, kontroller, direkt kontakt med alla chaufförer m.m. Betydligt roligare än att sitta på ett kontor och vända papper, 5 mil från lager där själva godshanteringen sköts.

Jorden snurrar väldigt fort!!

Posted on 30th september 2011 by admin in Inez,Vägen till framtiden,Vardagliga ting

Just nu så känns de som allt bara går runt… Det är fullt upp me Eductus, arbetsträning och en massa annat relaterat till Eductus. Man hinner inte med sig själv längre. Något bloggande hinner ja inte ens tänka på, känns de som.

Inez utvecklas och växer på längden och personligt så de knakar! Nappen är inget hon vill ha längre, hon har tom börjat somna utan den. Sova utan den har hon hållt på med till och från i ca 2 veckor och napp dagtid är betydligt längre sen hon slutat med. Hon har inte använt den dagtid sen dagis började, bara någon enstaka tillfälle om hon gjort sig illa o hon blivit ledsen. Men de har hon oxå lagt ner nu.

Personligen har hon blivit mera tuff, hon får inte samma panik längre om hon vaknar på kvällen och vi inte är i sovrummet. Får också gå på toa och hon är själv o leker (dvs när man är ensam med henne hemma). Hon har haft svårt med det att vara ensam i ett rum och man går där ifrån. Det har suttit i sedan hon helt plötsligt klättrade ur spjälsängen och ramlade i sitt rum, efter de kom denna panik att va själv… O de hände när hon va närmare 2 år.

Mycket är nog dagis förtjänst vi har jobbat på samma grejjor hemma som de gör på dagis och det går ju galant! Språket där emot är något hon inte tänker använda om hon inte måste… Hon kan ju verkligen prata, de har de märkt på dagis och logopeden på dagis säger de samma att hon kan alldelens utmärkt men så länge hon gör sig förstådd med sitt teckenspråk så använder hon inte talet. Hon har sagt många grejjer på sistonde utan att tänka sig för, sånt som bara ramlat ur munnen och sen har hon sätt jätte generad ut att hon ”liksom avslöjar att hon kan”.  Ja, Nej och Mamma har hon sagt länge men som sagt de har utökats lite. Bland annat ropade hon Paaaaappaaa högt en dag, sen har hon sagt Jag KAN, Bil, Mamma KOM plus en hel del till jag inte kommer på nu. Hon säger allt klart och tydligt inga konstigheter.

Jobbgrejjen går galant, inte en tråkig stund hittills! Eller jaaooo, en av transportplanerarna slutar på Logistiken vilket känns tråkigt för vi har haft skitkul och lite till!! Så hoppas de inte blir trök nu när inte Igor håller låda längre. Va riktigt kul och se när de kom riktigt sura chafförer och gnällde på allt men dröjde bara ett par meningar från Igor innan alla asgarvade! Snubben saknar inte ord i mun *asg*.
Man får hoppas de fortsätter på samma bana som de börjat!

Tester

Posted on 1st mars 2011 by admin in Vägen till framtiden,Vardagliga ting

Idag till testcenter på AF för att göra något sorts test som innehöll en massa små tester. Allt från rättstavning, läsförståelse, räkna en massa plus tal, siffer förståelse, motering av små teckniska pryla och en massa annat tjafs. Gick bra en stund men snart npg blev de synrubbningar så det gick inte alls. Tiden gick på varje test och jag såg noll, var bara en svart massa så får se vad det blir för resultat av det. Om de tolkar att man är dum i huvudet eller om de fattar att man inte kan se vad man ska göra.

Torsdag ska jag till Arbetspsykologen och prata om testerna… så visar sig vad den surkärringen har att förtälja. Hon var skitbra första ggn jag träffade henne, men sen bara för Inez var sjuk en gång ja skulle till henne och jag var tvungen att vabba en gång så har hon vart allmänt otrevlig efter det! Sur och tvär på telefon och dessutom slängt på luren i örat på mig 2 ggr, så den kärringen ska fan få stå till svars för det på torsdag! Jag har fan inte gjort henne något, så blir till att be om ursäkt för henne!

Blev för mor att hämta mig efter hon slutat jobbet så jag kunde låna hennes bil till stan, då min rishög står på verkstan än. Så har vart en del jojjande fram o tillbaka nu när man inte har någon bil.

Idag hade A sin lediga dag så Inez var hemma med honom, vilket var tur kom jag på i morse då jag insåg att man inte hade någon bilstol till henne för när jag lämnade bilen så tänkte/visste jag ju inte att den skulle vara kvar där. Planeringen var en felsökning och sen som de brukar vara boka in ny tid, men om de hade bilen kvar så gick de fortare då de har tillgång till den. Den kunde likväl stå där då man gärna inte kör vidare med en kammräm som kan sticka när som hellst  pga drevet, spännaren, ventil mm var helt kass. Får åka förbi och hämta stolen om bilen står kvar på fredag då jag måste ha en stol till Inez.

Människoförvaring

Posted on 25th februari 2011 by admin in Vägen till framtiden

Har vart och pratat med en av dem som håller i den där extremt stimulerande ”kursen” som AF sätter alla personer som blivit utförsäkrade, på.

Nu efter antal veckor så har de väl kanske förstått något men de krävdes att min handläggare på AF blev irrterad INGENoch gett dem ytterligare ett samtal! Så idag var det träff för att se om jag över huvud taget skulle fortsätta där eller om vi skulle lägga ner det totalt!

Det blev väl en skaplig lösning till sist om det blir något som man kan få ut något av vill säga, det vill ja ha bevis för innan jag tror på det. Men tanken är bra. Nu ska det tydligen bli personlig coachning i stället och visst får hon gärna va me och räta ut alla millioner frågetecken som är på alltig, inte mig emot. Hon får gärna va med i soppan…

Men kom på att jag måste prata med handläggaren iaf för jag har ju blivit satt i detta för att AF ska göra en utredning på mig vilket inte blir av nu, då undrar jag hur de ska få reda på min arbetsförmåga för att kunna anpassa arbetssökandet efter mig som person??? Det blir ju inget sånt alls nu, så hela vitsen med allt ihop försvinner ju!

Eftersom de nödvändigtvis var tvugna att sätta detta på en fredag, den enda dagen vi inte har barnomsorg på så fick inez vara hos mormor som tur var. Fast annars hade hon fått följa med. Nu har vi precis ändrat barnomsorgen 2ggr efter denna människoföring och efter allt tjafs så tänker ja INTE ändra den igen och det har min handläggare full förståelse för, tack och lov. När de inte kan bestämma sig på de där Företaget som håller i denna så kallade coachningen så får de fan anpassa sig, jag och johan har försökt i veckor nu att fixa i ordning detta och allt har bara blivit pannkaka innan så nu får de rätta sig efter detta.

Skönt att man har sån super bra handläggare som man ligger på samma nivå med och som fattar vad det handlar om. Annars tar han reda på saker och det är aldrig några problem! Dessutom går ju han att få tag på så man kan hålla kontakt, vilket man bara kunde drömma om med den andra idioten jag hade.

Långpanna & Sur kärringar!

Posted on 21st februari 2011 by admin in Vägen till framtiden,Vardagliga ting

Första ggn jag hörde skinklassange så ska det erkännas att de lät ju inte allt för gott, iaf inte vad jag tyckte… tills jag smakat den!! Visade sig att den var jättegod med basilika, vitlök, riven ost, mozarella och allt som nu är i den. Låter komplicerad men lätt att göra. Skönt med mat idag och sen ett helt gäng omgångar i frysen som man har att ta av till lunch sen. Man gör den i långpanna så blir rejäl sats!

Sen har jag jagat arbetsförmedlingen ang Människoförvaringskursen men inte fått tag på någon om det. Visst skulle de ringa upp mig men jag har inte ro och vänta hur många dagar som hellst. Vill inte att de ska bli någon miss eller dyligt, vill definitivt inte komma på kant med någon.

Vilket det verkar som att jag gjort ändå bara för att jag var tvungen att vabba en dag när ja skulle till ett ställe och göra ett test. Hon som genomför testen var kanon trevligt från början och lika så Arbetspsykologen… men men nu är tamej fan tjurigare än kärringarna jag haft att göra med på förskingringskassan! Ska fråga dem om de dricker vinäger och äter citron till frukost nästa gång jag ser dem!!

Skulle från allra första början vart hos Apsykologen den 22 feb MEN skulle då gjort testen innan… Nu har jag inte gjort testerna (då nästa tillfälle är 1 mars) och den testledaren bokade om mina tider för testen PLUS tiden till Apsykologen för att de skulle klaffa med varann. Så tiden 22 feb flyttades till 3 mars, men nu fick ja sms från AF att ja skulle vara där iaf i morrn hos Apsykologen!!?!?!

Ringde till Apsykologen och var lika sur som förra gången ja pratade med henne och hon snäste ur sig att hon inte kunde kolla nu och skulle ringa upp *pang* så slängde hon på luren!! Jag undrar hur hon vet vem hon ska ringa upp när ja inte ens hann säga det!?!?! Hon har iaf inte ringt än och klockan är snart14.30 och ja ”pratade” med henne i morse.

Iofs så har jag ju papper på ombokningen så egentligen kan de ju inte säga något om ja inte kommer i morgon, för då kan ja visa upp den nya kallelsen där de ordagrant står att tiden är ombokad!

WOW nu ringde tantalonikan från Människoförvaringen iaf, ska träffas senare i veckan och diskutera om det där är något för mig eller ej och sen göra upp någon plan. Sist men inte minst ha ett möte på alla 3 dvs jag, Johan (min handläggare) och hon från kursen, sen bestämma vad som de ska satsas på det eller ej. Hon tyckte att det kanske är studierna jag skulle satsa på… ja visst… MEN är ju på AF för en utredning så kanske vore lämpligt att få den gjord. Eller är det bara detta som de har och erbjuda kanske, verkar så… sannslöst i sånna fall!

Spanska, Franska & Italienska

Posted on 10th februari 2011 by admin in Vägen till framtiden

Förbannad på den jävla högskolan så gick jag till komvux i stället för annars komme de aldrig hända något! Har inte hela livet på mig!

Hur som hellst så skulle jag behöva plugga in till nivå 3 i de 1 el 2 språken jag ska läsa på högskolan sen. Annars har man inte någon behörighet till dem. Engelska känns inte så upphetsande att lägga hela programmet på, så vill ha något mer.

Va ner till komvux och fick suverän hjälp, hade inte ens en tid bokad till en studievägledare men de va inga problem att få träffa en ändå! Så nu har jag sökt de tre språken, tyvärr, tyvärr så kan man som vanligt inte läsa Nederlänska! Så får gå på näst bäst och de är Spanska & Italienska, sist är Franskan.

Tråkigt nog så läser de eeeeenormt sakta, en HEL termin läser de ett språk på, jag kommer bli galen innan de är klara *s*. Man är van att läsa så fort, så lite svårt att de ska gå så sakta. Nästa grej är att jag alltså måste läsa 3 terminer för att komma till steg 3 i ett ämne, så ja de känns som man hinner gå i ålderspension innan man kan söka högskola om man nu ska vänta på detta.

Aja, skit samma, är glad bara att man kanske kan få göra något vettigt och kreativt! AF:s människoförvaring blir man ju sjuk av att gå på, kryper i kroppen så man vill fort som faen där ifrån. Man plågar sig igenom tjafset och är glad när man äntligen släpps ut! Förstår inte att de ska kasta bort så mycket skattepengar på sånt skit, varför kan de inte göra något som är meningsfullt och som alla har någon nytta av!?!

Nu får man vänta med spänning på om jag kommer in, vilket studievägledaren inte trodde va något som hellst problem. Får beslutet i slutet av februari!!!! Sen drar de igågn 12 mars tror ja *wiiieeee*!

Sån soppa igen

Posted on 10th februari 2011 by admin in Vägen till framtiden

Fattar inte att det ska va så svårt att få tag på en Studievägledare på MDH i Eskilstuna!!! Nu skulle jag dit idag kl.11 men när klockan var 10 så ringder de för att tjejen ja ska till är hemma och vabbar (då har jag väntat 3 veckor på denna tid). Det kan ju ingen rå för om man själv blir sjuk eller om man har ett sjukt barn. MEEEEEEN man ska FAN inte behöva vänta en hel jävla månad på nästa tid!

Man får tydligen vara glad om man ens hinner träffa någon studievägledare så man få någon hjälp innan sista ansöknings dag är! Som vanligt så fungerar allt kanon i Västerås men ska man göra något här i stan så är de bara o glömma inom rimlig tid. Precis lika dant som förra ggn jag sökte högskola och gick där en stund. Etuna bara vänta o vänta o ingen ordning, medans Vrås rullar på som väloljat maskineri!

I västerås kunde man få hur många tider som hellst till en studievägledare (hade tex 4 tider där idag), synd bara på dagens väder annars hade man kunna ta en tid där i stället och kanske fått någon vettig hjälp!

Bara snurrar

Posted on 3rd februari 2011 by admin in Vägen till framtiden,Vardagliga ting

För tillfället snurrar de mesta… Av någon anledning så har precis allt dragit igång samtidigt på AF vilket det inte ska göra egentligen enligt min handläggare. De första han drog med Arbetsterapeut & Arbetspsykolog med alla deras tester var ju mest för att jag skulle få komma igång med någon ersättning och få pengar. Sen den där ”människoförvaringen” var ju inte meningen att de skulle krocka för att det var lång kö att få komma in på de sistnämnda.

Men fick vänta på att göra testesterna och de drar nu igång samtidigt med allt annat. Så från att få direktiv att man ska göra saker 2 halvdagar i veckan så har de blivit i snitt 2 saker per dag! Visst låter inte mycket för normalfriska människor men för mig funkar det inte eller rättare sagt för kroppen fungerar de inte. Så får se hur lång tid det går innan de inte går längre… Min handläggare har iaf sagt att skulle de inte gå så är det bara så, då får vi lägga om taktiken tills de lugnar sig.

Johan har också pratat med dem som håller i ”människoförvaringen” och jag skulle få andra tider, så det tackar jag för! Vilken kanon handläggare, han är sanslöst bra, rätt person på rätt plats! Pratar man med honom så löser sig allt utan problem. Nu väntar jag bara på att de ska bli fredag den 11 så jag kan få reda på de nya tiderna.

De har börjat knorrat en del på dagis för vissa av personalen fattar inte vad det handlar om, tror jag står som arbetslös vilket jag ej gör. Så blir att ta med papper och visa att jag har 100% sysselsättning. Sen kanske inte denna människoförvaring är just 100% men det är ju en massa annat varje dag plus att det blir en massa som ska göras när den ovan nämnda drar igång helt. Så jag är inskriven i ett program som är 100% så då har jag också rätt att ha Inez på dagis 100%.

Tidsfördrivet/person förvaringen

Posted on 1st februari 2011 by admin in Vägen till framtiden,Vardagliga ting


(verkar vara nivån på personförvaringen)

Idag har jag vart på den suveränt ”Personindivid anpassade” kursen/tidsfördrivet/person förvaringen eller vad det nu är, för det har ja fortfarande inte fått helt klart för mig. Verkar inte vara någon som vet 100% vad det är, inte ens företaget som håller med tjänsten, för någon vettig förklaring fick vi inte. Alla undrade lika mycket när vi gick hem som när vi kom dit!

SOM VANLIGT så är den suveräna anpassningen lika med noll. Så ringde min handläggare och var rätt sur och han blev också förbannad. Han hade ju fått veta att det inte var några problem, för allt ska vara anpassningsbart eftersom de flesta som kommer gå den är väldigt sjuka. Så nu får vi se hur de ska lösa mina problem… Lika med flera andra som inte heller fick någon anpassning för deras krämpor och vad de klarade och inte.

Inte för att vara omöjlig men ska de ha saker som är Personindividanpassade och går ut med det, lovar det, så ska de också vara det.  Så jag kommer hålla stenhårt på det, så får man se hur de löser det. Min handläggare skulle grilla dem i morgon och sen höra av sig, som sagt han va inte heller så glad *s*.

Arbetsterapeut

Posted on 31st januari 2011 by admin in Vägen till framtiden

Jahapp och då har de vart träff med arbetsterapeut också… En dam jag träffat förr, då hon fixade höj/sänkbart bord & stol till en arbetsplats jag jobbade på då.

Som vanligt så va det de gamla vanliga testerna man alltid får göra hos sånna. Eftersom jag hade gjort Försäkringsmedicinsk utredning och gjort de där testerna ännu mer specifikt så tyckte hon inte de var så vidare aktuellt just nu. Vilket jag blev mer än överlycklig för!!! För så VIDRIGT dåligt ja mådde under just dessa prover vill ja aldrig i mitt liv må igen, de triggade igång nacken, synrubbingar, yrsel och migrän. Så tackar absolut inte nej till att slippa…

Blir kanske någon vidare träff senare men hon tyckte att hon ville lugna sig så jag kunde göra alla andra tester, träffar, inviduella samtal, person förvaringen mm som är pg nu och de tackar jag för!

Studievägledare

Posted on 28th januari 2011 by admin in Vägen till framtiden,Vardagliga ting

Var iväg till studievägledaren idag på MDH, men tycker inte ja blev ett skit klokare för att uttrycka sig på ren svenska! Enda man kunde konstatera var att det jag ville läsa fanns inte som distanskurser. Som vanligt har man häcken bakåt och näsan frammåt, känns som min vanliga tur!! Trött på att allt man försöker med, ska gå emot än men är väl så i livet antar jag.

Hon tog kopior på mina betyg som hon var så imponerad över. Vad det nu var att vara imponerad över, det vet ja ej. Att jag har så mycket ämnen beror ju på att jag pluggade in många Ma A-C, Eng A-B, Sv A-B, Sh A bara för att få högskolekompetens 2002 när jag sökte till högskolan. Man måste ju plugga in massor med ämnen bara för att få tillräckligt med poäng, inte bara för att ha rätt behörighet. Men jag lämnade in ansökningen 4 dagar innan bilolyckan och så klart kom jag in! Problemet var bara att jag mådde så dåligt att var tvungen och sluta efter någon månad.

Hur som hellst blir det återbesök om ett par veckor igen. Studievägledaren skulle kolla upp mina betyg ordentligt om allt var giltigt eller om det är något som faller på de nya reglerna. Ska bli spännande och se om jag fortfarande har högskole behörighet eller ej, jag misstänker att jag inte har det. Reglerna har ju iofs ändrats många ggr sen jag slutade högskolan men jag kommer ihåg att de ändrades precis efter jag börjat 2002  och skulle jag sökt då hade jag inte kommit in för att man skulle haft mer poäng än jag hade då.

Jag skulle fundera på vad jag ville jobba som, vilket yrke jag var intresserad av… Problemet är att jag har ingen aning vad alla yrkesbenämningar heter! Jag vet vad jag vill plugga men inte en aning var man jobbar med det eller i vilken yrkesbenämning man kan jobba med det i?! Ja visst tolk, då jobbar man som det och översättare lika dant… men som översättare kan man ju jobba med hur mycket som hellst! Sen allt annat man kan jobba med som ja inte har en susning om vad det är?!

Anmäld till något ”grejs”

Posted on 19th januari 2011 by admin in Vägen till framtiden

Min arbetsförmedlare ringde idag och han fråga igen om han skulle anmäla mig till den där grejjen han nämde när jag träffade honom sist. Vet ännu inte vad det är men Johan tror det är något som passar mig bra, så då kör vi.

Johan talade om att han hade läst i datorn på anteckningarna som den förra arbetsförmedlare skrivit att jag är en krävande person när det kommer till att det ska hända saker *s*. Han hade oxå skrivit att jag inte tycker om att ”dra benen” efter mig ;-) .
Hehe, det stämmer ju, ställer de krav på mig så kan de ”ge sig på” att jag också ställer hööööga krav på dem! Ingen kan då gnälla på att man inte gör något, iaf.

Ja, så de händer saker iaf, hur vida de leder till något (förmodligen inte) vet ja inte, de visar väl sig. Man får pengar och det händer något… PENGAR ja, ojjoj det var länge sen sist, kommer knappt ihåg hur det var att få pengar! Lyckades få mina första 700kr (från mammapenning) i tisdags!!!! Får hoppas Förskingringskassan kan strula klart någon gång och betala ut mina Aktivitetsstöds pengar också, men det verkar ta ett kvartal eller så, som vanligt.

Nu väntar jag på brevet i låddan som Johan skulle skicka angående denna ”grejj” så man får veta när jag ska börja. Fanns tydligen restplatser över så han tvingade dem att anta mig på en av dem *s*.  Gillar när de är lite klös i handläggaren!

Länden på ”grejjen” var 8-12 veckor beroende på, tydligen styrs allt av ens behov… vilket behov vet ja dock inte. Sen pågår den allt mellan 5-20 timmar i veckan beroende på hur mycket man klarar, är tydligen behovsanpassat. Så ja, man får se va de blir av det.

Arbetspsykolog

Posted on 18th januari 2011 by admin in Vägen till framtiden

Idag var det arbetsförmedlingen igen och en arbetspsykolog… till vilken nytta vet ja ej. Blir lika shockad varje gång man möter trevliga människor, man är inte bortskämd med det inom Förskingringskassan och förnedringsvården (landstinget). 

Hon förhörde sig om hela mitt liv från barndom till dags dato. Hon hade väldigt stor huvudvärk på mobbingen i skolan så de va millioner frågor om det. Visst har det påverkat än massor, man är nog absolut inte den personen idag som man kanske vart om man ej blivit mobbad och haft självförtroende. Största påverkan är nog att man inte litar på folk, vilket syns på antalet vänner & kompisar man har idagens läge dvs inte många. Men jag anser att kvaliteten går före kvantiteten! Hellre få, mycket bra vänner än många kompisar…

Blev anmäld till något test också som tydligen håller på en hel dag från 7-17, fast hon gav direkt förslaget att dela upp det till mig på minst 2 ggr, kanske 3. Finns inte en suck i världshistorien att jag fixa en hel dag! Dessutom inte när man gör en massa tester som påverkar kroppen och man kanske blir sämre pga dem också. Det ska bli spännande och se vad det är för test, det var iaf olika områden som testades för att sen få något sorts slutresultat iform av vägvisning till jobb i framtiden.

Jag tror ju inte mycket på sånt där tjafs men kan ju va kul och göra det ändå *s*, bara för att se om de stämmer över ens med det jag själv tycker ock tänker om vad jag vill göra. Kanske dyker upp något man inte tänkt på också *s*.

Plugga ligger ju närmast, det är ju en dröm att plugga sig till en rejäl utbildning att ha i bagaget. Men åter igen så är det pengar som styr och studielån har ja inte råd att ta. Framför allt inte om man kanske bara kan jobba 50% i framtiden så vill man inte sitta med 3-400000 i lån, never in my life! Allt ska va betalt vid 65år så vill överleva när man bli äldre också.