www.lanjelin.se

Mot himlen

Posted on 25th februari 2009 by admin in CarRaitema

img_0986_400

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman?
Läs mer om CarRai Foto Tema
här.
Nästa tema är det Raijas tur att ge, se hennes blogg

Bilder till dikten nedan

Posted on 22nd februari 2009 by admin in CarRaitema

Ett grässtrås liv

img_7904_1_350

Ett grässtrå upplever inte mycket av format
vissa stukas, kanske ständigt
under hårda sulor, vassa klövar, men reser sej igen
Och vinden ruskar om ibland

img_8257_2_350

Och kölden nyper till

img_2350_3_350

På dagen är det ljust om natten blir det mörkt

img_2269_4_350

Det gäller även marken. /Dikt av Barbro Lindgren

Nytt Tema: Mot himlen (på det ena eller andra sättet)
Deadline: Onsdag den 25 februari

Torkade blommor

Posted on 18th februari 2009 by admin in CarRaitema

Börjar bli dags att byta ut denna blogg mot en annan, ständigt strul med bliduppladdning och inloggning på bloggen. Var iofs bortrest onsdag och torsdag, men har försökt sen jag kom hem att få upp temat. Nu gick det ju att logga in iaf, ett framsteg!

Här kommer mitt bidrag… en ”frystorkad” ros tagen på fars dag förra året i november. Den såg ut att ha det lite kallt om näsan ;-)

img_1630_400

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman?
Läs mer om CarRai Foto Tema
här.
Nästa tema är det Raijas tur att ge, se hennes blogg

Grenar

Posted on 15th februari 2009 by admin in CarRaitema

img_2200_400

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman?
Läs mer om CarRai Foto Tema här.
Här hittar ni till Raijas blogg.

Nytt Tema: Blommor trokade
Deadline: Onsdag den 18 februari

Rörigt

Posted on 11th februari 2009 by admin in CarRaitema

img_2835_3501

Inez har inte mycket leksaker men en enda röra är det ändå *s*…
Men blir väl så när man ska ha allt som gamla fjärrkontroller, mobiler, lock mm

img_2836_3501

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman?
Läs mer om CarRai Foto Tema
här.
Nästa tema är det Raijas tur att ge, se hennes blogg

Spår i snön

Posted on 8th februari 2009 by admin in CarRaitema

Inez första fotspår i snön!

img_2819_350

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman?
Läs mer om CarRai Foto Tema
här.
Här hittar ni till Raijas blogg.

Nytt tema: Stökigt/Rörigt
Deadline: Onsdag 11 Februari

1 års BVC besök

Posted on 6th februari 2009 by admin in Vardagliga ting

Idag har vi vart på 1 års besök på BVC med läkarundersökning, vaccination och allt vad det innebär. Allt var bara bra och som vanligt så brydde sig inte Inez ett enda skvatt om att få spruta och grejjor.

Men hon var så trött så att ögonen höll på att ramla ihop innan vi kom ut till bilen… 13.45 var vi där och de var försenade så vi fick inte komma in för ens 14.05 och det är mitt i hennes sovperiod.

Åkte hem med Inez till pappa för han slutade tidigare idag och efter det tog jag en sväng över till Linda på lite kaffe, mat mm *s*. Skönt att komma utanför väggarna då jag inte vart det sen i måndags.

Mått lite risigt efter behandlingen hos Ronnie. Men det är ju vanligt att man gör efter besök hos naprapater/kiropraktorer. Jag har haft en rackarns huvudvärk som inte gett med sig har fortfarande lite kvar men börjar ge sig nu. Sen har man vart yr i bollen, trött, och framför allt ÖÖÖÖM efter knådandet *s*. (Men ryggvärken har vart bortblåst…)

Därför det inte blivit mycket bloggande de sista dagarna då skallebanken gjort att man dragit sig till mörkret i stället för skarp ljus dataskärm… Men men mår hellre så här än att ha ont i ryggen…

inez-vikt-och-langd-1-ars-ram1

Ryggkirurgiska & Magnetkamera röntgen!

Posted on 6th februari 2009 by admin in Det ska vi FIRA!,Inför ryggoperation

jattesmile

I måndags hände mycket känner jag…. fick jag mina första papper från Ryggkirurgiska att mitt ärende gått vidare till klinikchefen!! Snacka om julafton!!!!!

Och ännu bättre var det i onsdags då jag fick nytt brev från dem med svaret att jag ska få göra en Magnetkamera röntgen! OJOJOJO kan man bli annat är fruktansvärt överlycklig!?!?!

Jag måste drömma… Kan inte fatta ännu att detta är sant!?

Så till sist, 7 år efter olyckan kan man få veta något om ryggen! Helt otroligt. Även Ronnie (Naprapaten) kan få sig lite svar. Kanske man tom kan få lite rätsida på detta till sist, nu har det iaf tänts ett ljus i slutet av den långa kolsvarta tunneln man befinner sig i.

Har blivit avspisad här på sjukhuset så många ggr trots både ortopedspecialister och allmänläkare skrivit remisser till CT och även för vanlig Slät Röntgen men bara fått avslag. Trots att de läkarna ringt och tryckt på så har det vart blanka nobben… Så jag kan inte säga att man har mycket tilltro till vården inom landstinget längre.

Något skört

Posted on 4th februari 2009 by admin in CarRaitema

img_9918_350

 En endaste vinpust och den föredetta maskrosen är ett minne blott…
Sköra små ”tussar”…

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman?
Läs mer om CarRai Foto Tema
här.
Nästa tema är det Raijas tur att ge, se hennes blogg

MAGI av bästa klass!

Posted on 2nd februari 2009 by admin in Det ska vi FIRA!

I måndags ( som jag skrivit tidigare) morse ringde jag till en annan kanonduktig naprapat-kille här istan och fick tid på eftermiddagen redan! Hallelulia vilken räddare i nöden!

Nervöst vrak var man när man kom dit… phuuu… Men han lyssnade på mig, tack och lov så han rotade ej i min nacke utan tog det som var värst dvs ischiasen och korsryggen.

Tyvärr kunde han ej göra mycket då jag hade för mycket smärta för att han skulle kunna göra en grundligare undersökning. Han kunde inte känna på min ryggrad och sånt så ville mer än gärna ha en röntgen på min rygg. Har stått uppsatt för röntgen en massa ggr då läkare velat att jag skulle få göra det men blivit nekad av röntgenavd på sjukhuset. Så finns inget på min rygg.

Men i detta landsting har de fobi för ryggar man blir behandlad som om man är pestsmittad… Inte till att drömma om att få hjälp med en sån sak.

Men vilket fall som hellst så gjorde han undervärk med ryggen!!! Han måste vara trollkarl eller ha magiska händer. Han sa att han ej kunde gör så mycket men jävlar vilken vilken skillnad det blivit! Hoppas nu bara att det sitter i en liten stund.

Pga stelhet och överspända muskler så drar hela min baksida ihop sig och blir stenhård. Så det han ville göra var att få isär min korsrygg/svank igen. Så han masserade och pressade isär och hade sig och under tiden han gjorde det så knakade det och knäppte över allt i det området samtidigt som jag kände hur ”trycket” bara släppte i korsryggen. Otrolig känsla.

Ronnie som han heter lär ju få dras med mig i fortsättningen också! Ska bara försöka få lite plåtar på ryggen så han kan se hur det ser ut. Kanske, kanske oxå i framtiden jag blir sams med tanken att göra lite mer undersökning av min nacke. Kanske massage så muskler slappnar av hjälper lite för whiplashen.

Har ju inte tagit en enda smärtstillande tablett på 4 dagar nu och inte haft ont!! Har inte hänt sedan 2002…

smilys

Måndag…

Posted on 2nd februari 2009 by admin in Vardagliga ting

monda-igen2

Jaha en ny vecka igen man undrar vart dagarna tar vägen… Seg måndag igen, sen brukar man märka av tråkiga lördakvällar utan något på tv och efter det är man tillbakadet till måndagen igen *S*. Dagarna där i mellan är borta *poof gone*.

Lite tur hade jag idag iaf då jag ringde en annan Naprapat som jag funderat på att ringa länge. Fick tid idag 15.30, han frågade mig när jag ville ha tid, i eftermiddag eller nästa vecka… Svaret var lätt: igår, hellst smiley!

Födelsedagskalas!

Posted on 1st februari 2009 by admin in Inez

img_2695_350

Idag har vi haft födelsedagskalas för Inez! Gissa om hennes ögon var stooora i morse efter hon vaknat och fick se se ballongerna och serpentinerna jag hängt upp lite över allt. Ojjoj va spännande det var att försöka ta ballongerna, men det gick ej så bra då de bara åkte runt. Hon skrattade så hon kiknade.

Serpentinerna var också jättespännande, hon fick några egna att leka med i soffan och hon pillrade länge med dem innan de åkte in i munnen och var ett minne blott *s*.

img_2717_3501

När nästan alla hade kommit, utan Linda och Amandus som var på dop innan de kom hit. Så blev det fika med bullar, bärkaka och kakor. Inez blev lycklig när hon fick smaska i sig lite kaffebröd själv och ännu bättre var det när man fick kleta i sig banantårta själv!

När Linda och Amandus kom så var det dags för tårta… Som syns nedan *s*

img_2737_350

Hon fick jättemånga fina presenter. En cd-spelare med usb minne, vilket vi önskat oss för den gamla härken till band/cdspelare som vi har idag håller knapt ihop längre. Den lever sitt egna liv hela tiden så behövde verkligen en ny.

Inez älskar musik och vill absolut ha musik när hon sover så nu blir de lugna sköna insomnar om kvällarna med skön musik *ler*. Undrar om hon är släkt med mamma *s*…

En massa fina kläder och en toppluva utan knytsnören, som hon envist vill knyta upp och slita av sig.

En rolig dag för oss och för Inez som nu har blivit 1 år!!

img_2726_3501     img_2722_3502

Min sedvanliga tur!

Posted on 1st februari 2009 by admin in Vardagliga ting

musar

Skulle efter många om och men till en Kiropraktor i morgon och hoppades få lite hjälp med ischiasen (om det nu är det jag har). Idag har det gått skapligt med den men nu på kvällen har den blivit hemsk igen.

MEN MEN trot eller ej… Lagom när jag satt mig i soffan efter alla åkt hem (efter kalaset) så får jag ett sms…

Kiropraktorn SJUK! Så nu när man äntligen skulle få hjälp så skiter det sig! Vi alla kan ju bli sjuka så det kan ju ingen människa gör något åt. Men bara att just nu är man lite desperat och behöver hjälpen…

Vet ej vad man ska göra ska man vänta till tisdag och ringa och sen kanske få vänta någon dag till innan man får hjälp eller ska man hänga på låset kl.8 i morrn bitti och ringa någon annan?! *suck*

Mackro

Posted on 1st februari 2009 by admin in CarRaitema

img_6488_350

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman?
Läs mer om CarRai Foto Tema här.
Här hittar ni till Raijas blogg.

Nytt Tema: Något skört
Deadline: Onsdag den 11 januari