www.lanjelin.se

Hälsat på Gammelmorfar

Posted on 31st mars 2009 by admin in Inez

vader4

Sov länge i morse, tröttheten kommer alltid i efter hand när man gör något. Jag sov till 9 medans A var ute på långpromenad med hundarna i 50 minuter i morse tidigt mellan 6-7. Lagom till han kom hem så vaknade Inez, hon var riktigt hungrig i morse så det blev gröt direkt hon vaknade och efter det en promad i solen på morgonkvisten. Har vart sånt fint väder hela dagen idag!

Ja har inte hört något på hela morgon så otroligt nog lyckade man somna på ”mööörnakvisten”. Det var skönt faktiskt, vanliga fall så brukar jag bli tröttare när jag väl sovit och det är väl för att man har så mycket sömnbrist innan. Men i morse så kände ja mig inte halvdö som man brukar.

Det blev lugnt på förmiddagen medans Inex for omkring som tokig. Hon har vart helt tokig de sista 3 dagarna. Överdrivet glad nästan, fart runt som en toker över allt med en hej dundrades fart, kastat sin boll över allt och hokjtat på hundar mm… Känns som om febern hon hade för ett tag sen kanske va något virus som läkarna sa att de verkligen släppt nu. För hon har inte vart helt okej efter det för ens nu för 3 dagar sen.

Sen blev det ett besök hos gammel morfar på eftermiddagen på 14.30 fika, Inez smaskade i sig en bulle och tyckte sen att hon ville ha mer… Men de fick räcka *ler*.  Vid 16.30 blev de dags att åka hem för då var hon så trött så hon var radiostyrd.

Och nu sover hon redan, gick och hålla henne vaken till 18 men inte längre som vanligt. 

Nu blir det en lugn kväll.

Tjing!

Raija 50år

Posted on 28th mars 2009 by admin in Det ska vi FIRA!

I fredags fyllde min vännina 50 år och idag lördag hade hon fest för vänner, släkt och bekanta. 

En väldigt trevlig och jättkul fest med underbar mat och en massa annat gott som bjöds på. En precis lagom fest med glada miner och trevliga människor.  Jag blev shockad när ja kom hem och fick se va klockan var *phuuu*, kunde aldrig tro att den var 2.30… DESSUTOM var det omställning till sommartid så då blev klockan helt plötsligt 3.30!!! Som man säger ”Tiden går fort när man har kul” och det stämmer verkligen!

img_3599_350

När jag  kom i säng var klockan redan 5.30 på morgonen… Så någon griffeträff blev det inteför mig på söndag morgon… lite lätt trött ;-)

Måste ta och be om lite recept på all den goda maten!! Det bjöds bla på en supergod marinerad fläskfile och nötstek som bara smälte i munnen! Sedan en underbart go potatis sallad som inte alls är den typen av potatis sallad som man tänker på när man hör namnet, för att inte tala om den underbar gröna pastasalladen… Mmmm ojjoj… Dessutom första ggn i mitt liv ja åt svenska kräftor och de var helt underbara. Några vänner till Raija och Tobbe som själv fiskat dem och kokat dem, ja det var verkligen skillnad på de kräftorna och de man själv köper.

img_3597_350

Alla djur tyckte nog det var rätt mysigt med allt folk. Men Esa är nog absolut favorit för Teo… Han ser upp till Esa som ingen annan, man ser hur det lyser kärlek ur ögonen på Teo när han tittar honom.

Han är ju en kanonkille tycker Teo eftersom han röjjer och busar som attans med alla vovvarna och går långa sköna promenader med dem när han är hemma i och hälsar på. Teo låg brevid honom hela kvällen. På bilden syns även lilla Grim som myser av uppmärksamheten.

img_3615_350

Diskriminering?!!

Posted on 26th mars 2009 by admin in Vardagliga ting

djur-17

Ja det är  bara inse att man som vanligt är en stoooor börda för samhället när man inte är frisk och kry! Man är bara en parasit som kostar pengar och ställer till extra jobb och huvudvärk för bla kommunen och landstinget.

Bara en sån ”enkel sak” att få en gyn undersökning som vi kvinnor borde ha rätt till, även om vi är handikappade och inte kan ligga i den standardliserade gynstolen.  Om man över huvud taget får komma till det gyn ma ringer till så blir de antingen sura och otrevliga eller så blir det väldigt mycket suckande, stonkande och till sist kommer den eviga diskusionen:

- Trooooooor du möjligtvis att du kan ligga i stolen. På något sätt borde det gå att du ligger i den. Det tar ju inte så lång tid så kanske du kan stå ut den lilla stunden.
- Du förstår ju att gyn läkaren kan inte undersöka dig annars.

1. De idiotförklarar än direkt med sättet de pratar med än, de pratar med än som om man vore totalt pantad.
2. De vägrar inse fakta och nästan anklagar än att man hittar på allt.
3. De lyssnar inte ens på än så man kan få förklara hur man ev kunde gå till väga för att det ska fungera.
4. Ska till alla pris få ner än i stolen trots att man ej kan.
5. Man blir oftast inte ens mottagen dit man ringer!

Jag anser att det är diskriminering! Man borde ha rätt till en undersökning oavsätt, något sätt måste det finnas att kunna bli undersökt trots man ej kan använda gynstolen. MEN det kräver ju lite extra tålamod och kanske lite extra jobb och då är det genast ingenting de befattar sig med!!

fancy67

Nästa sak jag precis upplevt idag är att rätten till en dagisplats. Det är inget som är självklart för alla i samhället!

Jo visst finns har du rätt till en dagisplats på 15 timmar i veckan dvs OM du kan hämta och lämna tis-tors Kl.9-14 OM du är arbetslös eller föräldraledig. (Handikappad, Sjukpensionär eller någon form av sånna val alternativ exiterar ej.) MEN kan du inte det så är det omöjligt. För barn som går på 15 timmar kan man inte placera på annat sätt än ovan.

Så tydligen har inte alla rätt till en plats som det så fint heter i alla foldrar och information man får.

Vi kanske kan sätta till en utredning så det eventuellt går att ordna MEN det beror ju på vilken förskola du får. Inte alla kan orda det.

fancy671

Hur gör man om man inte platsar inom samhällets ramar?

 

BVC

Posted on 26th mars 2009 by admin in Inez

Idag har jag och Inez vart på BVC. Vi åkte dit till kl. 10 och det var massor av barn där, mycket pappor inte många mammor. Roligt när man ser lite pappor oxå.

Inez sitter mest och filosoferar mitt på golvet, tittar på andra barn och leker med sina händer och armar. Leksaker är inte något som är direkt intressant. Enda som kan vara intressant möjligtvis är om man hittar en leksak med små hål eller andra små pinuckel detaljer. Stora grejjor är inget hon bryr sig om.

20090326471_300

Lyckades få någon bild då hon iaf satt vid leksakerna, pillrade lite…

20090326469_300

Kl.11 så var det besökt till Susanne som vägde och mätte henne. Hon vägde 10520 och var 80,5 lång så det hade inte hänt så himla mycket på den sista tiden. Men jag tror inte längden vart riktigt rätt idag… Jag tror hon är närmare 82 lång egentligen, inez ville inte släppa upp hakan från bröstkorgen.

Efter besöket inne hos Susanne så var hon så trött så hon kunnat somna på direkten. Vanligtvis brukar hon behöva lägga sig och sova vid 10.30-11 taget när vi är hemma så det slog till ordentligt. Men efter en burk mat och efterrät så piggade hon på sig så jag också hann äta lunch på BVC. Var jättegod mat idag, någon slags kyckling och curry med skinka… Inez tyckte oxå det var jättegott för hon fortsatte på min mat efter hennes egna va slut. Riktigt matvrak *ler*.

När klockan drog sig mot 12.30 så började hon bli radiostyrd så det blev till att åka hem över. Hon ville leka lite på golvet när vi kom hem men blev snart för trött för att fortsätta med det så vid 13.30 fick hon lägga sig.

Igår och idag har hon börjat med att illskrika när hon ska lägga sig… Hon gjorde det i går på dagen och kvällen och nu när jag la henne. Hon tar i för kung o fosterland men varar inte bara lagom tills jag hunnit ned och satt mig… sen är det tyst.

Jahapp nu har non vaknat… hon vill inte sova någon längre stund på dagen inte. Sen är hon så trött så hon inte vet vad hon heter när klockan drar sig mot 17-18 taget ikväll. Bara att gå upp och hämta henne.

Konstig förvaring

Posted on 25th mars 2009 by admin in CarRaitema

20090324468_350

Hehe alla sätt är bra utom de dåliga, brukar man säga *ler*

20090324467_3501

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman?
Läs mer om CarRai Foto Tema
här.
Nästa tema är det Raijas tur att ge, se hennes blogg

Så fint väder men SÅÅÅ kallt!

Posted on 24th mars 2009 by admin in Vardagliga ting

s_kalltvader

Brrrrr vilket väder det är!

Man tittar ut genom fönstret och det ser sååå fint ut men solen och allt… sen när man sticker ut näsan blir den blå av minusgraderna och nordanvinden!

Lyckades gå upp till apoteket idag, vilket man inte skulle gjort… Gick skapligt dit men hem visste man knappt hur man skulle ta sig, då ryggen satt igång ordenligt.

Sen var jag iväg och hälsade på Ludde en sväng nu när han lyckats flytta hem till stan igen. Det var trevligt men vi tog bara en kaffe och snackade lite skit. Sen skulle han iväg och umgås med sin ena son. Usch önskar att ingen skulle få gå igenom det han och hans fru fått gjort pga våran svenska suveräna pålitliga sjukvård orsakat! Men vet tyvärr en familj till som har blivit ”lurad” på samma sätt så det vekar hända stup i ett.

Sen har kvällen vart lugn. När jag kom hem idag vid 18.30 så fick Inez spatt tror ja. Hon skulle pussas och pussas i massor… Satt nog i 20 minuter och bara pussades hela tiden och gjorde krumbuktningar med armarna åt alla håll.

Nu återstår nog bara sängen tror jag, min kropp verkar tycka det iaf…

Så önskar alla en skön natt med mycket sömn!

budskap-8

Tvätta

Posted on 23rd mars 2009 by admin in Vardagliga ting

Vad skriver man om dagen då…

Blir som vanligt inte mycket på dagarna för tillfället när man mår som man gör.

Inez vaknade 7 men undertiden jag klädde på mig och skulle gå upp för att ta upp henne så somnade hon om. Så jag klädde av mig och la mig en stund igen, vilket jag inte sörjde över eftersom man inte mår så prima. Inte för ens 9.10 vaknade hon och vi gick upp.

Sen blev det frukost och efter det lek på golvet. Hon är väldigt intresserad av gunghästen hon fick låna av Susanne och morbror, så den har hon pulat mycket med idag. OCH som vanligt myst med hundarna, dividerat och diskuterat med dem som hon gör varje dag.

Man börjar fundera på om man fått en hund till här hemma för Inez håller allt i munnen och sen kryper om kring. Precis som hundarna gör. Hon verkar tycka det är jätte praktiskt.

Den ände som slitigt här hemma idag är väl tvättmaskinen, då vi håller på att tvätta alla kuddöverdrag till soffan. De finns ju en del till en hörnsoffa. Så har blivit 3 maskiner med sånt bara. Hoppas vi snart kan köpa oss ett till överdrag till Eketorpsoffan så man har och byta. Då kan man ta det lite lugnare med att tvätta när man slipper vara utan helt under tiden man tvättar. Men himla tråkigt är att det finns knappt något att välja på till hörnsoffan!! Alla andra 3, 2, fotöljer mm finns det hur många överdrag som hellst till men inte till hörnsoffan vilkert jag tycker är förbannat dåligt!!!

Har Idemo Beige och i stort sätt de ända som passar här hemma. VEM vill ha ett mörkblått eller svart överdrag när man har barn och djur, allt fastnar på det och ser bedrövligt ut och ännu värre vitt! Ja efter det finns det inte mycket kvar, va sägs om grisrosa! MMMMMM så vackert…

Finns en som är snygg i färgen och den heter Leaby Röd MEN det är manschester! Samma där det vill man inte ha om man har husdjur. Plus att jag hört folk som haft den och den blir ful och utsliten på nolltid… Mmm ja då finns de inga mer och välja på, skitkul!

Aja övriga dagen har vi inte gjort mycket på så inte mycket att skriva om det. Blir nog sängen här snart, e trött och seg så ska bli skönt bara man tar sig upp till den.

Ha de gött och sov skönt!

Ryggkliniken

Posted on 23rd mars 2009 by admin in Inför ryggoperation,Vardagliga ting

img_455e067499fe1

April månad kommer väl krypa fram som en snigel nu när man har fått tid till Ryggkliken i slutet av april. Önskar man kunnat få komma fortare! April månad kommer kännas lika långt som ett helt år… Det kommer bli ett vakuum hela månaden nu när man är så dålig i ryggen och knappt kan göra något.

Ned-ramlingen från trappen har satt P för allt. Det har verkligen pajjat de sista funktionen i ryggen, gillar inte att gnälla men nu är det verkligen vidrigt. Går inte att gå alls ibland, oftast på kvällen om man gjort någon fjuttig sak på dagen. Blir många nätter på soffan när man inte tar sig där ifrån på kvällen.

En månad innan man får något besked och innan min naprapat kan få se scanningen på ryggen. Han vill hellst inte behandla mig innan han sett scanning, eftersom ingen egentligen vet hur min rygg ser ut. Iom att han inte kan känna på min rygg som de kan göra på ”normala” människor så blir det lite ”grisen i säcken” för honom. Jag förstår verkligen att han inte vill gröta runt innan han är säker på vad han kan göra och inte.

Längtar verkligen efter en rejäl behandling igen för den gjorde underverk sist. Otroligt va underbart skönt det var efterråt trots trötthet, rejäl skallebang och ömhet efter behandlingen i några dagar. Men värken var som bortblåst i ryggen och ischiasen försvann! HIMLEN!

Inez gillar Smarries *s*

Posted on 23rd mars 2009 by admin in Inez

img_3573_350  img_3576_350

Hehe ja som vanligt så tycker Inez om allt även Smarries kokosboll *s*… Men som sagt det mesta var över kroppen i stället för i munnen så blev ett rejält bad efter där vi passade på att testa lite olika frisyrer nu när håret börjar växa lite bättre.

img_3587_350  img_3592_350

Ny byter jag blogg till denna!

Posted on 22nd mars 2009 by admin in Vardagliga ting

humor8

Nu är jag så fruktansvärt trött på allt strul med min andra blogg (http://bloggen.lanjelin.se)! Så byter till denna blogg i stället.

Orkar inte med alla problem att ladda upp bilder, att det inte går att skriva och sen ladda upp det då fönstret avaktiveras och texten försvinner. Vilket ha gjort att man måste skriva i Word el dyligt och sen klistra in texen, hehe som knappt heller fungerar. För de mesta omöjligt att klistra in saker i den förra bloggen.

Har inte ens kommit in på den så jag kunnat lägga ut denna länk och tala om att jag bytt blogg. Har kunnat logga in och så men inte skriva något, går ej att ladda upp. Men hoppas så småning om kunna lägga in att ja bytt så folk får reda på det.

Firat Gurra!

Posted on 22nd mars 2009 by admin in Det ska vi FIRA!

Idag har vi alla vart och firat Gurra. Han fick nog den mest önskade födelsedags presenten någon kan få!

20090322445

Han har velat ha en bensindriven radiostyrd bil som han kan köra med på banor och allt sånt. Har nog sällan sätt någon som fastnat så mycket för en sak som han gjort med det. Han har sparat och gnetat något otroligt till en bil själv för att han ville köpa sig en.

20090322450

Men nu slipper han spara längre till en sån… han är nog en väldigt lycklig kille nu!

Efter han fått sina presenter så blev det gott fika som vanligt mycket gott hembakt bröd och god tårta! Inez passade på att mumsa i sig som vanligt *Ler*.

20090322451

 

Vårflod

Posted on 22nd mars 2009 by admin in CarRaitema

Här sitter ”Kungen av ån” som vi kallar den (Hägern), han och frugan har kommit tillbaka nu. De har vart här sen slutet av februari. Så nu märker man våren är pågång. Man hör deras kraxande varje dag. Man ser den och ibland frugan hans varje dag när man går med hundarna.

img_6142_350

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman?
Läs mer om CarRai Foto Tema här.
Här hittar ni till Raijas blogg.

Nytt Tema: Konstig förvaring
Deadline: Onsdag den 25 mars

NY BLOGG

Posted on 19th mars 2009 by admin in Vardagliga ting

Nu är ja himla trött på den gamla bloggen som bara strulade så nu blir det en ny! Ja kommer med tiden lägga upp inlägg från den gamla bloggen i denna blogg. Har gjort det en stund innan jag startade denna blogg, därför finns det en del gamal i denna blogg redan.

Doktor, optiker, skor mm

Posted on 18th mars 2009 by admin in Vardagliga ting

img_3555_350

Idag har mormor vart med oss till stan för det behövdes barnvakt när jag skulle till doktorn. Efter det så gick vi till optikern också för mina glasögon par nr 2 var klara. Mindre kul och skaffa glasögon iom att det känns som man blir rånad varje gång. Är ju ingen billig historia.

Iofs så hade jag tur med båda paren glasögon iom att man får bidrag från landstinget bara för att det är prismor. Vet ej varför riktigt men jag tar tacksamt emot det.

Efter optikern vidare och försöka hitta några skor till Skatten, så det blir lite stadigare att gå. Men jag tyckte inte det var lätt för den storleken hon skulle ha skiljde enormt från sko till sko. Iofs är väl det som för oss vuxna att det skiljer. Vi hittade ett par som passade så dem blev det även om det var lite mer sommarskor. Det var på ett sätt bra för då är de inte varma att ha inne och jag tror hon kommer kunna ha dem i sommar oxå. 

img_3546_350

 När vi va klara så fikade inne på City Huset och mormor köpte sig en ”temla” till kaffet men fick i bästa fall med 1/3 del av den… Så blir det när Skatten får smaka och får smak på det, då vill hon ju självklart ha mer. 

20090318348_350

20090318354_350 20090318357_350

20090318350_350

Lila

Posted on 18th mars 2009 by admin in CarRaitema

img_2783_350

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman?
Läs mer om CarRai Foto Tema
här.
Nästa tema är det Raijas tur att ge, se hennes blogg

Gurra 11 år

Posted on 17th mars 2009 by admin in Det ska vi FIRA!

happy-birthday-6

Vill gratta GurraSnurra som fyller år idag!!

img_1828_350

Vi syns på söndag!