www.lanjelin.se

Grillat

Posted on 30th april 2009 by admin in Vardagliga ting

Idag har det vart lite av sovdag, både jag och Inez totalt genomtrötta. Vi gick upp kl.8 och sen åt lite frukost och grejjade. Konstiga var att hon inte blev trött som vanligt vid 10-10.30 taget. Hon kröp omkring och grejjade på balkongen, busade med hundarna och lekte.

När klockan var 12.15 så gick ja upp och la henne, hon somnade bums och jag grejjade lite och la mig en stund sen oxå för ja var så himla trött. Jag lyckades oxå somna och vaknade av att A ringde hem 15.45…  Jag som hade planerat att vi skulle åka ut till mormor och morfar efter Inez sovit sin förmiddagslur. Men de vart varken hackat eller malet.

Vi åkte ut till mormor och morfar efter pappa kommit hem. Det blev grillade karrékottletter, potatisgratäng och grönsaker. Det var helt underbart! Första grillade för oss i år då vi inte har någon grill detta år. Slängde vår grill i höstas då den var väl använd och inte knappt blev varm längre (elgrill). Vi tittade på en ny sån i år… jösses kostar hur mycket som hellst så det är inte ens till och tänka på.

Som vanligt för tillfället var vi trötta som zombies, speciellt pappa. Så vi åkte hem vid 20.30. Inez var fortfarande inte trött när vi kom hem men de beror nog oxå på att hon sov så länge idag. Men la henne nyss.

Nu sitter man och skriver samtidigt som det smäller och pangar med fyrverkerier. Lessi är kanonrädd, men de kan jag förstå för i bland tror man de ska spränga bort huset! Hon har fått lugnande men ränner runt ändå, nu manglade hon sig mellan trappen och skötbordet så hon la sig under trappen. Får hoppas hon ligger där en stund.

Ne nu blir det och försöka kopiera lite och fixa ordning lite på burken innan ja oxå lägger mig. I morrn är det ju Griffeträff igen som jag, mormor och Inez ska åka på i Kjula. Men skönt nog så börjar den inte för ens kl.11 så man behöver inte upp i ottan iaf.

Galet…?!

Posted on 29th april 2009 by admin in CarRaitema

img_2862_350

Hehe ja ingen risk någon kopplar på släpet och själ det iaf *s*

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman?
Läs mer om CarRai Foto Tema
här.
Nästa tema är det Raijas tur att ge, se hennes blogg

Läkarbesök & Däckbyte

Posted on 28th april 2009 by admin in Vardagliga ting

 Idag kom Linda över på en fika efter hon lämnat sin son på förskolan. Vi drack kaffe, åt lite frukost och snackade skit… Ja fick en akuttid till en läkare idag kl.11.45 så ja och Linda åkte iväg vid 11 för att hämta ut lite pengar. Hon skulle ha lite pengar av oss för att hon fixat ett Parkenkort till oss och sen lite pengar till läkarbesöket.

Fick inte ut alla mediciner för hon ville inte skriva ut dem så man blir lagom lycklig. Fick till svar att ja fick boka tid till en läkare som känner mig… Är det så de gör med alla patienter? Om man nu inte skulle haft någon läkare som kännt än då, ska man få vara utan sina mediciner?

Kollade efter en ny tid direkt till en läkare som känner mig och den tiden ja tidigast kunde få var den 22 maj. Ja då har ja slut på alla allergimediciner för länge sedanm (räcker en vecka till). Det är ju lagom kul i dessa pollentider. Receptfritt är inget som fungerar så antar att man får gå utan allergimediciner och åka på nässeutlsag, astma mm.

Känner att man är tillbaka som de var förr, att man fick boka en ny tid dagen efter man vart hos läkaren och fått mediciner för att hinna få en ny tid igen innan medicinerna tog slut.

20090428519_350

På eftermiddagen så åkte vi ut till morfar och mormor och bytte däck på bilen, vilker var underbart att bli av med smatterpucken!! Jädrans oväsen på dem.

20090428526_350

Jag tittade på och inez hjälpte pappa… Hon tyckte låshylsan till låsbultarna var väldigt kul att grejja med. Men hon gav den till pappa när han behövde den och sen tog hon den en stund igen. Sen var den där pinucklen som bilen åkte upp och ner på väldigt intressant, men fick ju inte undersöka den till all förtvivlan. Hon fick sätta sig på förarsätet i stället och det var super spännande med alla grunks som fanns där. ÄNTLIGEN kom man åt den där roliga spaken (växelspaken) som man inte når när man sitter i bilbarnstolen och alla cd skivor och annat. Ville inte ur från bilen sen efter hon hamnade där.

20090428528_350

Gick snabbt och enkelt med däckbytet så vi var snart pg hem igen. Vi alla var slitna, har varit trötta och sega i 2 veckor nu men tror pollen gör sitt.

Ätit ute första ggn i år

Posted on 28th april 2009 by admin in Inez

20090428541_350

Idag har det vart sånt kanon väder så vi har vart på balkongen all tid vi vart hemma. Bla så blev det invigning av att äta ute för första ggn i år! Ser fram emot fler sånna här sköna dagar så vi kan äta ute och mysa på balkongen!

Ryggkliniken

Posted on 27th april 2009 by admin in Inför ryggoperation,Vardagliga ting

s_mardaligt

Ja av alla svar i världen så var det nog absolut det sista svaret /diagnosen man ens kunde drömma om att få… Något som aldrig någonsin passerat min hjärna. MEN mycke ska man få höra innan öronen ramlar av, sägs det ju…

Vilket fall som hellst var det ju skönt att få en diagnos, men mindre kul att försöka pussla ihop livet med alla förändringar som måste ske. Vilken tur ordning tar man allt i? Hur man än gör har man rumpan back och näsan fram. Just nu känns det inte som man kommer hitta någon bra lösning alls.

Är absolut inte emot förändringarna tvärt om, skulle vara underbart att få igenom allt det men man måste ju försöka som ja skrev tidigare få ihop det med övriga livet oxå. Man blir inte ynger och detta är inget som går att lösa under ett år eller två, utan handlar om mer än så.

Men får ta min bror till hjälp och försöka sortera upp saker och ting som han tipsade mig om, det lät som ett väldigt bra sätt. Tyvärr har man inte mycket minne pga nackskadan så kommer inte ihåg exakt hur han sa, så de blir och fråga igen.

Måste försöka sortera upp min hjärna och tankar innan jag går vidare med att undersöka en del saker så man vet vad man ger sig in på och vet hur man ska gå till väga.

Ryggkliniken!!!

Posted on 27th april 2009 by admin in Det ska vi FIRA!,Inför ryggoperation

djur-11

Idag efter lååååååång väntan (känns de som) ska jag äntligen till Ryggkliniken! Vart nästan 2 månader från MRTn till besöket. Men man får ju vara ”glad” att man platsar i rätt ”symptom-grupp” för att få komma dit. Inte för att det är kul att vara skadad och ha ont utan mer för att man platsar där så man kan få någon hjälp/svar över huvud taget. Eftersom Landstinget inte verkar klarar av någonting när det gäller rygg- och nackproblem enligt min erfarenhet!

Har ingen aning om vad de ska göra på Ryggkliniken idag… Om det bara blir svar på MRTn (Magnetkamera Röntgen) och/eller om det blir någon sorts undersökning?! Antar att det blir en glad överraskning.

Tyvärr kan man ju inte gå vidare med eventuell operation och sånt (om de hittat felet) pga att vårat Landsting är en av de få som inte betalar operation. De verkar ju tycka att det är bättre man är dålig hela livet och kostar mer pengar än att bli bättre eller t.o.m ha chansen att kunna bli helt återställd.

Men viktigast är MRTn om ja inte får någon hjälp med operation eller ej om det skulle behövas. För med MRTn ”i handen” kan ja iaf gå till Naprapaten igen. Då får han ju chansen att se hur ja ser ut i ryggen och efter det ev hitta någon behandling. Jag är ju glad för de minsta lilla värkgnutta som kan försvinna.

Rocklunda

Posted on 26th april 2009 by admin in Vardagliga ting

Idag har vi vart på hundutställning i Västerås, Rocklunda.

Inez tyckte det var jättespännande med alla vovvar! Många fler minst sagt än hemma och inte bara gråa som hon är van vid *skrattar*. Som vanligt så var hon överlycklig, glad och nöjd hela dagen.

Mormor stälde ut Tilde och Lukas. Lukas fick en slät etta tråkigt nog, han som är sån fin och go kille! Tilde blev 2a i tikklassen och fick CK. Sen tävla vidare om CERT. Sen var Tilde med i uppfödargrupp som gick vidare till stora finalen på eftermiddagen. Så dagen blev lång.

Men mellan utställningen och sedan finalen somnade Inez och vi satt ute i solen och fikade. Var underbart väder! Sen kl.15.00 började finalen men tråkigt nog så skulle vi in bland de sista så det dröjjde innan det var uppfödargrupps dags.

De gick dessutom vidare i finalen och blev Bäst in Show 2 med uppfödargruppen! Så det blev en kul dag med många priser.

Så vi var inte hemma för ens 18.30 tiden men då skulle Inez som vanligt röjja runt på golvet ett tag innan hon blev nöjd för dagen. Sen somnade hon gott…

Då försökte ja få resten installerat på burken men det var för mycket uppdateringar kvar innan ja kunde börja med programmen så han ej komma till det. Så ska försöka får de viktigaste installerat idag så jag kan få upp egen tagna bilder igen.

Tjing

Något Gult

Posted on 26th april 2009 by admin in CarRaitema

img_1982_350

Inez i sin gula R.R.

img_3687_350

Tetaté med påskpynt, taget i år på våran ”Påskblommlåda”.

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman?
Läs mer om CarRai Foto Tema
här.
Här hittar ni till Raijas blogg.

Nytt tema: Något helt galet
Deadline: Onsdag 29 april

Formatering av datorn

Posted on 25th april 2009 by admin in CarRaitema

humor81

Blir lite foto-torka en stund…

Har formaterat om datorn då internet inte fungerade längre. Men hoppas snart nog hinna få in lite program igen så ja får upp foton på bloggen igen.

Vårstädning i föreningen

Posted on 25th april 2009 by admin in Vardagliga ting

Idag har det vart vårstädning för hela slanten! Kl.9 i morse sattes det igång för fulla muggar… Vi blev tvugna att väcka sömntutan Inez vid 8.30 så vi skulle hinna ge henne frukost och klä på henne.

Ordföranden trodde inte att vi skulle bli så många pga sjukdom, men vi blev riktigt många. De som var sjuka hade skaffat folk som kunde hjälpa till i stället för dem.

Vi sågade bla ner våran Syren som inte längre va en buske utan mer trädstammar. Dessutom så blev den lite misshandlad när husen målades förra hösten så den lutade ut över trottoaren så snart kunde man inte gå förbi den utan den var på väg och peta ut ögonen på än.

Sen klippte vi ner våran ros som var så hög och risig. Tror det är en klätterros från början men de som bodde här innan oss har aldrig klippt den så vi fick mer eller mindre jämna den med backen när vi flyttade hit. Blev inte mycket kvar av den för jag klippte tills ja fick en grön levande kvist. Sedan dess har den ränt iväg som tusan, verkar vara lagom att klippa ner den ordentligt vart annat år.

Denna gång såg det ut som vi fått någon ohyra på rosen så vi klippte ner den igen så vi fick bort allt det konstiga. Efter det blev det en massa buskar som växer mellan vårt hus och trappen ner till innergården. Så nu har vi det riktigt fint faktiskt, blev jättenöjd över resultatet.

Jag och Inez var mest åskådare. Eller Inez hjälpte ju till en del, själv kunde man inte göra så mycket mer än klippa sönder lite ris med seckatören så det inte tog så mycket plats på släpet.

Sen städades det och grejjades på innergården så nu skiner det över allt här i föreningen! Vi hade sån himla tur med vädret idag, varmt, skönt och soligt! Kanon… ingen som ville sluta och gå in *s*.

 Vi blev dock tvugna till sist för att mata Inez, lägga henne för en sömnstund och gå ut med hundarna.

Kan tyvärr inte lägga upp några foton från det fina resultatet då jag formaterat datorn ikväll så har inga program istallerade.

Nu blir det att natta kudden!

Grattis Morfar!

Posted on 22nd april 2009 by admin in Vardagliga ting

Idag vill vi gratta Morfar som fyller år!!

happy-birthday-21

Hipp hipp, Hurrah hurrah hurrah!

Nackont lika med bloggtorka

Posted on 22nd april 2009 by admin in Vardagliga ting

ea17b1a4641499f04287b0db7bbb80bf

Nu är man inne i en riktigt dålig period med nacken igen. Ont har man jämt men med jämna mellanrum får jag riktigt dåliga perioder då det blir värre än värst. Problemet med whiplash är alla, som kallar det för ”biverkningar” av skadan dvs, synrubbningar, migrän, smaklöshet, inget eller dåligt närminne, ingen balans, yrsel mm.

Idag för första ggn på länge är det lite bättre, så passa på att uppdatera bloggen lite när man kan. Dagarna har vart lugna då man inte kunnat gjort något. Finns inte så mycket att skriva om gångna ej uppdaterade dagarna.

Inez är det alltid full fart på och har ju vart dessa dagar oxå, tur pappa vart pappledig nu när man inte mått bra. Han och Inez har kommit på nya lekgrejjen som Inez tycker är jättekul! Hon ligger på en filt som man drar på golvet och gör svängar och grejjer med då skrattar hon så hon nästan kiknar.

Annars blir hon helt tokig när pappa kryper på golvet och ”jagar” henne. Hon älskar när de kryper runt genom hallen, köket och vrummet. När pappa gömmer sig så blir hon jätte fundersam och smyger verkligen och tittar över allt. När hon hittar honom och han säger något hoppas hon högt av spänning och sen kryper iväg som en tok för han inte ska kunna ta henne…

Idag kom Linda över på besök och hade gott färskt bröd med sig så vi åt macka, drack kaffe och snackade lite skit. Sen var vi ju tvugna och kolla på Hem till gården (Emmerdale) *ler*. Händer mycket nu, rena soppan skulle ja vilja säga.

Vårbus

Posted on 22nd april 2009 by admin in CarRaitema

Fullt ös på Ada & Ida (”svarta” valpen) i vårsolen!
De älskar och röjja så det ryker om dem…
Ida är inte stor men hon är en riktig tuffing
som inte är rädd för något.

img_5121_350  img_5105_350  img_5093_350

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman?
Läs mer om CarRai Foto Tema
här.
Nästa tema är det Raijas tur att ge, se hennes blogg

En hjälpande hand

Posted on 19th april 2009 by admin in CarRaitema

img_4928_350

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman?
Läs mer om CarRai Foto Tema
här.
Här hittar ni till Raijas blogg.

Nytt tema: Vårbus
Deadline: Onsdag 22 april

Dömma? Kolla själva på detta!!

Posted on 15th april 2009 by admin in Kul Grejjor

Detta måste ni bara kolla!! Ibland kan skenet berdra…

British Idol singer
Susan Boyle, an unemployed, “never been kissed” 47-year-old who lives with her cat is the talk of Britain and a YouTube sensation. Watch and you’ll see why.

Planterat

Posted on 15th april 2009 by admin in Vardagliga ting

img_4107_350

Idag har jag lekt kommunalarbetare… DVS stått och lutat mig mot en spade och dirigerat A vart han ska plantera växerna vi fick av farmor…

Ska ta kort på det i morgon, nu börjar vi få lite i rabatten utanför. Men det är så svårt nu innan man får ett staket eller något åt det hållet. Man kan inte göra så mycket då iom att alla släpper upp sina hundar i våra rabatter så de får stampa omkring och bajsa och kissa hur som hellst.

Vi har oxå hundar men skull definitivt inte låta min hundar kissa eller bajsa i någons rabatt men så verkar inte många resonera vilket inte är roligt när man få växter ihjälpissade.

Slutet av månaden ska vi köpa något staketaktigt och sätta upp så man kan utnyttja hela rabbaten och inte bara plantera nära väggen.

Ska oxå såga ner vårat as till syren som redan fanns här när vi flyttade hit. Den täcker snart upp hela trottoaren oxå *s* så dags och göra något drastigt. Vi har klippt ner den ett antal ggr men den blir ju bara större och större och dessutom grövre. Så blir att såga ner den så man kan få buske av den igen. Vill inte ha något träd av den.