www.lanjelin.se

Inte mycket bloggande…

Posted on 27th juli 2009 by admin in Inez,Vardagliga ting

På sista tiden har den mesta tiden av den lilla tiden man har för att kunna sitta vid datorn, gått åt till en hemsida som jag håller på med. Har inte orkat skriva här eller haft någon motivation heller på sistonde.

Mår rätt kass då jag sedan i Januari hållt på att försöka få komma till Vårdcentralen för att få mina mediciner. Har fått komma till en läkare akut (10 min) en enda gång som ändå inte skrev ut mer än alvedon och en enda allergimedicin! Min så kallade läkare jag ska gå till är alltid konstant sjuk och råååååååkar han vara frisk så har han semester. Jag vet att de låter ironiskt men så har det faktiskt vart sen i januari. Inte en dag har man haft chans att kunna gå till honom.

Nog om det…

INEZ
Hon har i alla fall börjat på att gå längre sträckor idag!! Annars har hon mer övat ett el två steg bara och sen satt sig ner och krypt iväg. Men flera ggr i dag har hon gått iaf ca 3 m minst varje gång hon gått! He he kanske kanske hon går lite mer när hon börjar på dagis som vi hoppats på och önskat att hon skulle göra.

Idag fick jag äääääääntligen namnbanden jag beställt för att märka alla hennes kläder med!! Tog väldigt lång tid att få dem, tänkte att jag skulle beställa dem i bra tid i förväg så jag i lugn och ro kunde märka alla kläder… Jo schohejsan va det gick i stöpet! Nu blir det till att sy som en galning för det är ju en hel del pillande och tar en stund.

En del grejjor märker man ju med märkpenna så allt syr man ju ej i lappar i, men har många kläder som det ej finns tvättlappar i utan så som storlek, tvätt info och allt sånt är tryckt i nacken på kläderna.

Här om dagen närmare bestämt i lördags tror jag så åkte jag och Inez ut till mormor o morfar medans pappa jobbade. Då kom läskiga morbror på besök MEN Inez gjorde ej så stor historia av det… Det tar sig nog till sist, det är som vi sagt hela tiden att vi träffas för sällan. Hade vi träffats mer så tror jag det hade gett sig fortare. Men på sistonde har vi träffats både korta och längre stunder och det har ju gett resultat.

När jag hade gått ut till trädgårdsmöblerna på framsidan för att möta upp Gammelmorfar som skulle komma ner till mor o far för att fika så kom brorsan ut med Skatten på armen! Sen var de ute och gick runt på tomten och grejjade…

Nehej nu blir det att göra som Skatten gör just nu… sööööööva eller ja det var ju att vara optimistiskt i övermått, vila kanske man ska skriva i stället, lägga sig och snurra sig genom natten.

114cl

Läkarvård? Finns det? Vart?

Posted on 26th juli 2009 by admin in Agera Nu !!

Mår rätt kass då jag sedan i Januari hållt på att försöka få komma till Vårdcentralen för att få mina mediciner. Har fått komma till en läkare akut (10 min) en enda gång som ändå inte skrev ut mer än alvedon och en enda allergimedicin! Min så kallade läkare jag ska gå till är alltid konstant sjuk och råååååååkar han vara frisk så har han semester. Jag vet att de låter ironiskt men så har det faktiskt vart sen i januari. Inte en dag har man haft chans att kunna gå till honom.

Det helt sinnessjuka i hela sammanhanget är att man kan inte gå till en annan läkare heller för då får man bara höra att -jag skriver inte ut en annan läkares patients medicin, utan du får gå till din läkare som känner dig! Ja visst om han bara vore där någon jävla gång så skulle jag gå dit. 

Så man mår piss av att inte ha något mot värken och allergimedicin har jag i 5 dagar till sen är de kört på den fronten oxå. Roligt att vet att det kommer bland annat smälla till med nässelutslag och ännu mer klåda. Samtidit vet man att man inte har någon kortison (Betapred) som man kan ta vid allergisk reaktion.

Byta vårdcentral är meningslöst, då hamnar man längst ner i en önskelista enligt de vårdcentraler jag pratat med sen kan man tidigast nästa år byta vårdcentral efter 3 månaders karens.

Alternativet är att åka in och sätta sig på Jouren eller åka upp akut sjuk till akuten för att få sina mediciner… Jag vet inte ens vad jag ska säga om det, för man blir så innerligt förbannad! Det var i alla fall rekommendationerna jag fick från Patientnämnden när jag pratade med dem.

Nu har jag i alla fall fått anmälningspapperna från Patient nämnden så nu ska de anmälas!! Gör väl inte mycket verkan kanske att anmäla ev vårdcentral men kommer göra vad jag kan för att visa lite att man inte går med på att bli behandlad som luft!

I övrigt får man veta från alla instanser jag pratat med att – Ja det är ju tråkigt att du hamnat mitt mellan två stolar på det där sättet! Ja jösses vart är allt på väg… man kan ju börja undra… man orkar ju knappt reagera snart…

Ludde blivit snygg igen

Posted on 22nd juli 2009 by admin in Inez,Vovvarna

Idag har vi varit ute hos mormor och morfar under dagen.

img_7290_300

Inez stormtrivdes som vanligt, myste och gosades i fulla drag och sen hittades det på lite bus också. Otroligt nog så var hon ute och gick med både morfar och mormor på gräsmattan utan att säga ett enda ord! Hoppas verkligen hennes gräsmatteskräck kan försvinna nu (lagom till sommaren nästan är slut *s*). Hon kröp tom runt lite över allt själv och grejjade!!

img_7295_300

Men men… man kunde ju ej krypa normalt på gräset utan kröp med raka ben… För min del verkar det vara en aningen krångligt men hon är specialist på det så för henne går de undan iaf. Man gör det man kan för att få så liten kontakt med gräset som möjligt *s*…

img_7278_300

Jag lånade mors ena trimmbord för att kamma skägg på Ludde och Lessi men Ludde blev lite trimmad oxå. Han är så lätt iom att han får ett tunt lager med jämnt mellanrum, tar man det lagret direkt så är det inte mycket jobb, det går snart att trimma av. Väntar man så de blir fler lager päls så har man minst sagt och göra!

Finliret får mor göra eller så for hon stå ut med hur det ser ut… och de gör hon inte *s*…

Så nu är alla ”fit for a bath”, det ska skrubbas ordentligt! Det behövs på alla skitgrisarna *s*…

Ska bara se till att chippens tass blir helt bra. Han lyckades skada sin sporre här om dagen, vet inte hur och när men måste gjort det när vi var ute på middagsprommis. Konstigt nog så märkte vi inget på honom under promenaden. När vi kom in grejjade han lite med tassen men jag tänkte först att det är säkert sånt där gräsgrejjs som fasnat som han alltid noppar bort när man kommer in från prommis.

img_7270_300

Men sen när ja tyckte han grejjat lite länge så såg jag att han skadat sporren så blev till att mormor hämtade oss och vi åkte ut dit för att göra rent det och lägga på ett bättre bandage. Det är nämligen så att det ”gnistrar” lite om Chippen när han har ont, som typiskt när det gäller alla små ätterpetter raser så kan de smattra ordentligt så han fick stå ut en liten stund med sin ”älskling” munkorgen *s*. Ja och smattrade gjorde det, man hade nog kunnat fållat upp minst 5 m tyg innan vi var klara *s*…

Finally bättre

Posted on 17th juli 2009 by admin in Vardagliga ting

Efter låång tid, 14 dagar så är det bättre men långt ifrån bra. Nu kan ja i alla fall gå skapligt bra på benet men trappor är ingen höjdare alls. Ont som f-n är det ännu och stelt men tack vare liniment så har det gått skapligt. Utan det så hade jag inte kommit igång lika fort är jag övertygad om.

På morgonen och sen efter man suttit en stund om man gått en del så blir det genomstelt men smörjer man då in med linimentet så gör de susen, blir mycket mjukare.

Idag var jag med mor och handlade och det gick bra men känner att man får sota för att man kanske gått lite mycket.

Efter handlingen fick mor släppa av mig o Inez hemma så vi packade in varorna och efter det så åkte vi ut till mormor o morfar. Köra bil var inte någon direkt höjdare. Kändes mer än skönt när man skulle trycka ner kopplingen, så kommer inte bli speciellt mycket bildkörning än på en stund.

Nehej nu blir det nog till att kolla på friidrotten, kolla hur väl de lyckats eller inte lyckats dopa sig *asg*….

Äntligen!

Posted on 16th juli 2009 by admin in Inez

baby11

Nu äntligen verkar Inez börja fundera på att börja använda sina ”gå-kunskaper” igen! Idag ställde hon sig upp på golvet och gick 3-4 steg innan hon ställde sig stilla och apade sig lite *ler*. Sen övade hon en hel del innan det var läggdags.

Så verkar de blivit intressant med att börja och gå. Det konstiga med henne är att hon har gått långt tidigare men sen har hon vägrat att gå hur länge som hellst om hon ej fått hålla i händerna. Men som jag sagt tidigare att hon är speciallist på att nöta in en sak tills hon kan den, sen lägger hon ner det totalt en stund tills hon helt plötsligt börja göra det igen.

Sen har hon börjat med annat ohyss… Märks att det är en massa utveckling nu. För tillfället ska det tas i allt som man vet är ”ajaj” och göras allt som är ”ajaj” plus sånt som hon aldrig ens tidigare tänkt tanke på att göra. När mamma eller pappa säger NEJ så blir det såååååååå synd om Inez en lååång stund!

Har även börjat markera när man blir arg, men bara på mamma inte på någon annan. Då slår man mamma, visseligen försiktigt (än så länge) men som en markering att hon inte tänker och tycker lika som mamma. Speciellt om hon tagit något, tex mammas mobil som hon vet är ”super nej”, då blir hon hysteriskt arg och sen slår man mamma lite mjukt men ändå en markering.

Gäller och kunna hålla sig för skratt efter man sagt nej till henne, för då görs det grimascher, blundar, grejjar med armarna och får högfärdshosta… En riktigt filur unge just nu *s*.

Ja , så det är väl bara och dra slutsatsen att gränserna har börjats testas…

Muskelbrisning

Posted on 6th juli 2009 by admin in Vardagliga ting

ziekenhuis5

Inte mycket skrivet i bloggen på sista tiden…

Beror på att när den värsta hemska värmen var så åkte jag, inez och vovvarna ut till morfar och mormor om dagarna och slöade mest under deras jätteparasoll de snabbt åkte och investerade när solen och värmen började.

Sen i fredags så kom min vän Janne upp på ett dagsbesök (ja de var meningen så). Hade kanon trevlig dag som alltid härligt att ses när han har ett hål i shemat *ler*. Men avlsutningen på dagen blev mindre härlig…

Jag skulle hämta en bricka på övervåningen för att vi skulle fika ute på balkongen. När ja hade gått upp för trappen och tagit ett steg i hallen så small det till som ett pistolskott i vänster vad och gjorde fruktansvärt ont, som om något slets sönder. Så jag säckade ihop, var bara att försöka slåpa sig in till sängen och skicka ut Janne på kryckjakt här hemma för jag hade ingen aning om vart vi ställt kryckorna.

Till sist hittade vi dem och sen var det ett helt dagsvärk att ta sig ner för trappen, vill  hellst inte tänka på det.

Sen vart det jouren på vårdcentralen inne i stan och därifrån till akuten. Så där satt vi hela kvällen, otroligt nog var vi hemma 00.30. Snabbt ändå för att vara akuten på MSE!!! Normalt så hade man väl vart hemma på morgonkvisten.

Slutade med att Janne slaggade över och åkte hem nästa dag, blev en aningens sent och trötta som zoombin var vi när vi skulle åka hem.

De konstaterade att det var en kraftig muskelbristning djupt inne i benet. Som tur var hade jag inget övertryck inne i benet, har man det så är det operation direkt. Efter en massa undersökningar så blev jag hemskickad med en massa regler. Minst 7 dagar i högläge som håller på att driva mig till vansinne nu…

Tråkigt nog så är de värsta att resten av kroppen tar stryk när man inte är frisk innan. Ja så just nu är livet satt på PAUS minst sagt, kan inte göra något så länge man inte kan stödja på benet eller stå upp någon längre stund.

 

Sommarsvalka

Posted on 1st juli 2009 by admin in CarRaitema

img_6761

Här tar Inez sitt första sommardopp utomhus i badbaljan! Hon älskade det och vill inte klivar ur baljan på låååång tid. Hon gillar när man häller vatten med en vattenkanna så hon kan försöka ”ta strålen”….

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman?
Läs mer om CarRai Foto Tema
här.
Nästa tema är det Raijas tur att ge, se hennes blogg