www.lanjelin.se

Sista inskolningen

Posted on 31st augusti 2009 by admin in Inez

Oj va dessa 2 veckor med inskolningen gått fort!

Inez har ju älskat stället sen vi kom dit på inskolningssamtalet första ggn vi var där. Man kunde ju aldrig drömma om att det skulle gå så otroligt lätt och bra som de gjort. Inte ett enda problem vi haft. En dag det var nog dag 2 hon var så trött så vi blev tvungna och låta henne sova en stund innan inskolningen kunde fortsätta men det är allt.

I dag när pappa hämtade henne så sa Annicka att hon äter hur mycket som hellst. Men än en vuxenportion. Camilla satt med dem vid maten idag och då frågade hon hur mycket Inez brukar äta och då hade Annicka sagt att lägg upp mycket mer än vi brukar och sen lika mycket till då kanske det klarar sig en stund. Det hade Camilla gjort men de räckte inte så hon hade ätit ytterligare en stor portion till på det.  Hon äter tydligen helst själv också och det är ju kanon skönt.

Dagen hade varit jättebra, hon och Frank hade som vanligt lekt i sandlådan vilket de tydligen älskar. De hade ätit frukt ute idag och nu räcker det inte och dela på en banan längre utan de smäller i sig en varsin banan på nolltid.

Hon hade fått en bajsblöjja idag men inge mer så kanske det går frammåt med hennes diareé.

När hon kom hem så var hon jättetrött som vanligt så jämt göra att hålla henne vaken till kvällen igen. Men pappa var ju hemma idag vilket han inte brukar vara, han hade sin sista pappa dag idag. Så hon lekte med honom så mycket som gicl till hon stupade.

Firade gammelmorfar

Posted on 30th augusti 2009 by admin in Det ska vi FIRA!

dea263c419c3a5acac39682f8917f63b

Idag har vi firat gammelmorfars födelse dag, han fyllde 88 år den 27 aug.

Så vi hade beställt bord för 10 personer på lokalt stort konditori här i ”byn”. Det blev räkmackor till och börja med och sen fika till efterrätt. De har faktiskt rätt goda räkmackor på det kondiset för att de använder sig av egenhändigt rensadare räkor, inga saltlake räkor där inte! Annars är de vanliga att de har saltlake räkor jämnt på sånna mackor.

img_8070

Inez smaskade i sig gott hon fick av alla. Hon åt en hel del, halva mormors räkmacka försvann nog då hon satt brevid mormor även morbror blev av med en del från sin.

img_8074

Till fika så fick hon en egen kockosboll som gick ner utan problem, hon älskar sånna… Lovar att vem som hellst kunde gissa vad hon ätit till fikat *s*.

img_8076

Här hade hon bara börjat på sin kockosboll så än så länge rätt ren o fin i ansiktet ;-)

Upptäckte att de hade jättego glass där, vilket ja inte tänkt på förr. Så tog en körsbärsglass som var helt underbar och sen en mocca glass eller va de hette som smakade kaffe och den var också helt underbart god! Kommer garanterat blir mer glass där ifrån i framtiden *s*.

Gustav följde med oss hem och gissa om Inez blev glad! Hon hade privat schaufför hela vägen hem, vi gick via konsum för att köpa mjölk och smör så hon blev ju glad när vagnturen blev lite längre.

img_8091

Gustav & Inez i våran avklädda soffa (överdrags tvättning pågick *s*).

img_8096

Här får Lessi en puss av inez…

img_8106

Sen skulle Ludde upp och röjja med Gustav & Inez…

När vi kom hem så lekte de ända tills Gustav åkte hem vid 18 taget, mamma och pappa var inte intressant för fem öre under tiden.

Inskolning dag 9

Posted on 28th augusti 2009 by admin in Inez

Idag åkte jag ut till (inez) mormor o morfar för ja inte orkade va hemma i allt oljud pga takarbetet.

Så det blev att  jag och mormor hämtade Inez från dagis. Snacka om att Inez blev förvånad när mormor var med. Vi kom lite tidigare men de hade vaknat efter sovningen så de var ingen fara.

De hade tänkt ringa oss idag för att Inez hade fått en riktig diareé blöjja men det blev bara en så då ringde de ej. Men jag berättade när vi hämtade henne att hon brukar få sånna dagar lite då och då när hon har det. Så att de va helt normalt.

Mormor skulle till hit till byn för att stanna och köpa lite kaffebröd på kondiset då passade det bra när inez skulle hem. Hon hade fixat så att gammelmorfars grannar och han själv skulle komma gå ner till mormor o morfar för att fika lite iom morfars födelsedag.

När vi kom hem till mormor så fixade vi kaffet och snart så va alla där nere, tur hade vi med vädret! För när vi åkte hem från dagis så kom regnet som inte kommit på hela den mulna dagen. Men när vi fikade ute under parasollet så höll de uppe på så när som några droppar men inget man blev blöt av.

Pappa jobbade sent idag så vi åkte hem till 18, för då var inez helt slut efter dagen. Sen dröjjde de inte länge innan hon stöp i säng.

Knack knack bang pang o pang…

Posted on 28th augusti 2009 by admin in Vardagliga ting

Blir man tokig eller blir man tokig!!!!

De håller på att byta tak på vårat hus och innan det grannhusen så man har konstant lyssnat på antal gubbar som hammrar, sågar och samtigti river bort gammal läkt som den tjuter om de gamla spikarna i.

Så man gör de bästa för att rymma hemm ifrån innan blir galen, börjar bli lite jobbigt och lyssna på nu efter 4 veckor av oljud.

Men men blir ju kalas när det är klart och förhoppningsvis slipper man takdropp ett tag fram över *ler*… 

Tråkigt nog så har det vart saker varje höst nu i antal år förra året målade vi om alla hus i föreningen så då hade man dem in på knuten med byggnadsställningar i blomrabber som de definitivt inte tog ett skit hänsyn till. Trampa ner och förstörde allt de kunde kändes det som.

Speciellt nu när de andra är här och fixar taken, man ser inte ens att de haft byggnads ställningar stått i rabbaterna. Jätteförsiktigar och håller en kanonbra ordning på allt. Trevliga och pratsamma som attans.

Ska säga till dem så de kommer och fixar våran altandörr också. Frågade dem om det när de kom och började med taken och det var inga problem att ordna det, skulle på bara minna dem när de kom till vårat hus.

Inskolning dag 8

Posted on 27th augusti 2009 by admin in Inez

Idag ville inte inez åka med hem när jag kom och hämtade henne… Hon satt inne i ”bilrummet” och lekte med legogubbar som de fanns olika ”fordon” till. Favorit var tydligen en stor båt och ett flygplan som hon plockade på en massa gubbar på och lekte med. Hon ville inte resa sig utan registerade att jag kommit och sen fortsatte leka.

Har själv tänkt på lego om det kunde vara något som intresserade henne eftersom hon inte är intresserad av ”vanliga” leksaker och som sagt det verkar ju vara något för henne. Så då vet man ju vad man kan önska i julklapp *s*, legogubbar o övriga lego prylar.

När de var ute så hade hon gått, gått och gått både helt ensam och med personal. Hon hade nötit på bra med personalen och sen bytt till nästa och nästa. Sen när hon var klar med dem hade hon gått en massa själv. Lekt i sandlådan och gjort sandkakor med Frank och sen hade hon och Frank gungat en massa på sälen igen.

Hon hade ätit som en häst idag sa Annicka när jag hämtade henne… 3 jätteportioner mexicansk gryta med pasta. Andra dagar har hon ät 2 jätteportioner, ända sen de började äta på dagis och det är skönt.

Man märkte att hon inte alls var hungrig när jag kom hem idag, hon fick som vanligt en plastskål med frukt när jag kom hem. MEN när inte alla vindruvor gick ner blev jag shockad för hon är galen i vindruvor och brukar aldrig lämna en smula.

Sen hade hon spexat, skojjat och grejjat idag också vilket man tar som ett tecken på att hon slappnar av och har kul. Så allt känns ju kanon bra med dagis.

Inskolning dag 7

Posted on 26th augusti 2009 by admin in Inez

Som vanligt var allt bra idag med. Inga problem med lämningen, hon vinkar och är glad.

Maten hade hon smaskat i sig 2 stora portioner… Sovit 1h och 20 min. Ungefär samma som varje dag hon sovit där att det har legat på 1h 15 min till 1h och 30 min. Det är ungefär vad det brukar ligga på för alla barn sa de.

Däremot så har det regnat, regna och öst ner hela dagen idag så de var inne. Normalt sätt brukar de gå ut men som idag när det öser ner och blåser ute så brukar de va inne. Som jag sa att det är skillad på regn och ösregn.. Inge trevligt att va ute när regnet blåser i ansiktet och allt bara flyter i vatten.

När vi kom hem idag så var det som vanligt super tröttigt, så vi myste i 2 timmar till pappa kom hem. Hon ville bara ligga i knä med snuttefilten och mysa vilket har vart lika varje dag vi kommit hem på eftermiddagen. Då är hon lite piggare när pappa kommer hem från jobbet.

Inskolning dag 6

Posted on 25th augusti 2009 by admin in Inez

Idag var pappa med Inez till förskolan, första dagen de ska sova där och vara där som en ”vanlig” förskoledag som de blir när det börja på ”riktigt”.

Som vanligt så fick pappa vara där en halvtimme innan det var dags och vinka av pappa. Kl.12.15 åkte ja och A tillbaka till dagis för då skulle de pröva och lägga dem.

Vi hade ju gissat att det kanske inte skulle funka så super bra första ggn iom att hon inte är van vid att ha fler omkring sig när hon sover, hon kan ju ej sova i vårt sovrum bara för att vi stör henne… Sen skulle hon sova på madrass på golvet och inte i spjälsäng, hon är ju bara van vid spjälsäng… så man tänkte att det kanske skulle bli lite svårt.

Men men när kl. va 12.40 kom Annicka in i personalrummet och sa att både Inez och Frank sov. Inez hade somnat 12.30 och Frank fem minuter senare. De sov 1h 20 min utan problem.

Jag tror de somnade lätt mycket för att de är så himla trötta efter allt de gör på förskolan hela tiden och sen gör de väl som de andra barnen förmodligen.

Vi passade på att sticka iväg och handla den lilla stunden som var kvar innan vi skulle tillbaka och hämta Inez. Så de blev lagom att släppa av pappa vid dagis när vi hade handlat och sen åka hem med varorna.

Dröjde inte länge innan det kom hem en supertrött unge *Ler*… Var inte lätt att lyckas hålla henne uppe till 18-19 taget innan man kan lägga henne. Kommer vara en utmaning varje dag denna vecka när man ska hämta henne på em.

Inskolning dag 5

Posted on 24th augusti 2009 by admin in Inez

Inez blir överlycklig på morgonen när man säger att vi ska till dagis! I morse när jag klätt på henne så stod hon och hoppade i soffan och skrattade när jag sa att vi skulle åka till dagis.

Alla barn var inne idag när vi kom bara för att de skulle äta frukt tillsammans med Inez och Frank och sedan gå ut tillsammans. Så inez blev paff av alla barnen som hon sett springa förbi fönstren ibland men nu blev de många när alla var samlade.

Jag och Franks mamma skulle vara kvar en timme sen fick vi gå till personalrummet och sätta oss ca 1,5 tim och sen komma tillbaka.

När vi kom tillbaka så hade de vart ute och som jag misstänkte så blev Inez frustrerad när de satt ner henne ute och hon inte fick åka sin älskade vagn. Men Annicka satt henne i en vagn och tog med henne till Frank som redan hade hittat en gunga som ser ut som en säl. Så Annicka tog Inez i knät och satt sig på gungan med Frank och sen gungade de en stund och det var ju kul! Sen ville Frank leka i sandlådan och gick dit då ville Inez också dit och efter det hade hon glömt bort vagnen. De hade haft jättekul i sandlådan sa Annicka.

När vi kom hem från dagis så var Inez som vanligt mega trött så blev sängen nästan direkt…

Sunbyholms tripp

Posted on 23rd augusti 2009 by admin in Utflykter,Vardagliga ting

img_8033

Badgästerna byts ut när hösten kommer…

img_8040

Inez överlycklig då hon kan sitta vid vattnet själv (utan att bli hållen) och kasta sten.

img_8056

Hundarna njuter när de kan springa lösa och känna lite på vattnet, blöta magen lite kanske…

img_8055

Lessi och Chippen är badkrukor så de ville inte bada ngt!

img_8063

Nästa anhalt för Inez och kasta sten i vattnet, nedanför denna backe finns de ytterligare en strand ute på udden där hon kanstade lite sten innan regnet kom…

img_8066

Bild tagen 5 minuter innan ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖS-regnet kom! Då blev det brottom till bilen…
Inez däremot satt i vagnen med regnskydd och skrattade hela vägen tillbaka till bilen. Mamma, pappa och hundar vi blev totalt genomvåta innan vi kom tillbaka till bilen igen.

Inskolning dag 4

Posted on 21st augusti 2009 by admin in Inez

Slutet av denna vecka har gått bara bra.
Igår blev det att åka och köpa regnkläder…. he he, ja jag vet… hon har en massa sånt MEN allt är för tjockt fodrat, jag har inte haft en endaste tanke på vanliga icke fodrade regnkläder. Så vi hittade en jacka och ett par byxor som mer ser ut som vanliga byxor men förstärkta på knän och i rumpan som är vattenavstötande. De byxorna kan hon ha även när hon ska krypa ute. Hon går ju mycket men krypa är bra när man ska ta sig fort fram… så blir en hel del sånt ännu.

Inez älskar att leka och grejja på dagis. Inga problem alls hittis, hon gillar all personal och som sagt inge blyg eller något.

2 timmar lämnade vi dem idag på förskolan, satt i personalrummet och läste bok. Sen skulle vi komma tillbaka till kl.11 då vi skulle äta lunch. Ingen sura miner eller något när vi gick ifrån dem på förmiddagen, utan de gick och lekte på direkten.

De vill att både förälder och barn skulle äta första gången tillsammans med de andra på förskolan. Vi fick mackaroner och en god skinksås till mat, inez åt 2 rejäla portioner med grönsaker och sen efter maten åt hon upp över en halv delikatess macka med smör på. Även mjölken slank ner utan problem och dessutom i en pipmugg med hård ”napp” på.

Stackars Frank var så trött att han höll på och somna när det var lunch. Men han älskar mat så något otroligt så han tvingade sig vara vaken tills han hade ätit upp en jätteportion.

Inez lyckas hålla sig skapligt pigg tills vi kom hem vid 12.15 taget då slog hammaren till och tröttheten kom, så det var direkt i säng mer eller mindre.

Det tar verkligen på henne och vara på förskolan, men inte konstigt med alla nya intryck som hon hela tiden får där. Sen händer det saker hela tiden så hon är ju mer än fullt sysselsatt.

På måndag ska de vara ute med de andra barnen för första ggn, det ska bli intressant och se om hon gör som hemma dvs vill inte vara utan vagnen. Tar man ur henne ur vagnen om man är vid en lekplats börjas det gråta direkt och hon vägrar göra något. Men om man tar ur henne ur vagnen nere vid ån med en påse sten så blir hon lycklig, för att kasta sten i vattnet är hennes absoluta favorit!! Vi måste samla lite större sten på annat håll som är i storlek med ett plommon ungefär för annars äter änderna stenen vilket inte alls är bra!

Operation?

Posted on 20th augusti 2009 by admin in Inför ryggoperation,Vardagliga ting

Hade tid till ortopeden idag efter att Ryggkliniken skickade remiss dit efter jag var där på besök. Operation på Ryggkliniken skulle kosta 150000 och det har man inte direkt i bakfickan som sjukpentionär… Så fick välja slakhuset här i stan men när det kommer längre fram mot operation så ska jag höra mig för om man kan få ta Uppsala eller Göteborg i stället.

Men vägen till operation är lååååång. Blev en bunt remisser idag bla till kirurgen och urologen för att kolla så att bäckenet inte är skadat och sen 2 rörelseröntgen och 1 vanlig slät platt liggapårygg röntgen. Efter dessa grejjor är klara så skulle jag ringa till ortopeden för återbesök och jag hoppas på att få samma läkare. Han var skitbra, kommer ej ihåg vad han hette men var överläkare på Ortopeden.

Fick nog bara mer frågetecken ang ryggoperationen hur man ska göra med den. 
* garanterat 20% blir inte bättre av operationen, 
* det är en steloperation som också medförde en massa för och nackdelar,
* den tar inte bort symptomen och problemen utan stabiliserar bara upp kotorna (hur det nu fungerar?)…
* invaliditet i benen låg tydligen också högre när det gäller denna operation pga skadan man har, beroende på hur kotorna trycker på ryggmärgen och nerver, nervrötter och vad som händer efter de börjar rubba på kotorna.
* risken för känselbortfall från midjan och ner var ca 50%, men hur mycket bortfall var väldigt olika.

Ja det är väl lite av vad jag kom ihåg han informerade mig om, skulle behövt en bandspelare och spelat in allt för det var hur mycket info som hellst!

Överläkaren sa att det var många risker med operationen och inte mycket garantier att man blir bättre så man står ju frågandes hur man ska göra. I bland undrar man också om de kör med sånt snack för att få en person mindre att operera. Men visst är detmycket risker…

Det jag undrat hela tiden som de också sa på Ryggkliniken är att operationen tar inte bort symptomen och smärtan. Fattar inte alls för om de kan räta till kotorna så de inte ligger och glider omkring borde väl resten bli bättre oxå??! Fattar zero som sagt…

Dag 3 inskolning

Posted on 20th augusti 2009 by admin in Inez

Inatt sov inez mycket bättre än i går natt då hon sov rätt ytligt tyckte jag. Hörde henne låta en gång men sen somnade hon om igen och vaknade vid 5 och ville ha välling. Sen somnade hon om till 6.45 och var betydlig piggare idag än igår, tack och lov.

A och Inez gick hemifrån en halvtimma tidigare för att hon skulle få chansen att sova en stund i vagnen om hon ville det men hon var så pigg så hon behövde inte det. Idag var det 2 timmars inskolning igen.

Allt gick bara bra som vanligt idag. Hon har aldrig varit rädd, blyg eller något sånt för någon vilket är skönt bara hennes trötthet som satt käppar i hjulet dag 2.

Hon åt banan idag när de bjöd på frukt, det var ju nam-naaam så hon passade på att smaskade i sig. Sen lekte hon med en pärlplatta i megastorlek, ”pärlorna” var jättestora så de inte kunde svälja dem. Den var hon mästare på, det vara svischade till så hade hon satt på massor av sånna. Pärlorna var stora men hålet som var borrat i dem och pinnarna de skulle sitta på var inte stora. Men hon är mästare på allt som kräver precision.

Som vanligt dyngtrött när hon kom hem så var inte upp länge innan det blev sängen. Jag hann vara hemma liten stund innan det var dags att åka till sjukhuset och ortopeden där jag hade tid idag.

Dag 2 inskolning

Posted on 19th augusti 2009 by admin in Vardagliga ting

Ojjoj idag var det ingen hit på inskolningen! Inez var som en zoombie redan innan A gick hemmifrån med henne så visste redan då att dagen skulle bli katastrof.

Mycke riktigt så var hon så trött så ingenting fungerade, hon höll på att somna flera ggr så var bara att lägga henne i vagnen och låta henne sova. Hon fick sova 30 min och sen chansade vi på att ta upp henne och då var hon till förvåning mycket piggare.

Sen var de fullt ös och raka rör resten av dagen. De lektes och grejjades över allt och hon sträckte upp armarna för att komma till Annika flera ggr.

He he sen när hon skulle byta blöjja på Inez då gick de inge bra för vi hade glömt att säga till att inez av någon anledning har blivit jätte rädd för speldosor så Annika satt igång en sån och det blev ILLSKRIIIIK direkt… Men det gick lika fort över då de kom ut från rummet där de byter blöjjor.

När de var slut på denna dag efter 2 timmar så var hon lika supertrött igen. Riktig kamp att hålla henne vaken till kl.18.00 idag. Kommer bli riktigt tuffa veckor denna vecka och nästa!! Phuuu

Första inskolningsdagen

Posted on 18th augusti 2009 by admin in Inez

Idag åkte vi till förskolan till kl.9 för 1 timmes besök. Det var mjukstart första dagen.

Det kom en liten kille till som heter Frank som inskolas samtidigt som Inez. De verkar vara lika som bär på att vara ständiga ”tröttmössor” som behöver massor av sömn. Han behöver sova 2 ggr per dag och inez sover en gång men behöver sova 2,5-3 timmar i stället för att bli utvilad.

img_8009

Allt var jättespännande tyckte Inez, det fanns ju en jättego tjej som heter Annika där. Hon satt igång och lekte direkt med dem, plockade fram massor av leksaker.

img_8006

De hade ju massor av olika rum och leka i, efter en stund gick Annika in i ett annat rum så de lekte med bilar och det var ju intressant tyckte båda ungarna. Sen bytte hon rum igen och gick in i ett rum där man kunde ”laga mat” fanns ju matbord, bestick och servis mm där inne och till inez stoooooora glädje ett tangentibord! Det var ju superspännande tyckte både så där inne lekte de loss och var inte intresserade av att gå hem vid 10. Men de ”lekte över tiden” så de slutade inte för ens de andra barnen kom in till lunchen kl.11.

img_8013
Här tittar inez på alla andra barn ute på gården, de var jättespännande!

Annika skulle försöka ta lite kort första dagen men som sagt inte lätt på Inez då hon kryper ända in i linsen på kameran då man inte är blixtsnabb. Hon ville ha en skaplig huvudbild för att kunna sätta på lite olika saker bla hennes skåp, födelsedags stjärnan mm, jag vet inte hur mycket bilder hon försökte ta på henne men det blev inget av de bilderna.

img_8005

Allt gick jätte bra inga tårar eller något utan hon tyckte det var jättekul. Det var ju himla spännande och titta på de andra barnen utomhus genom fönstren. Nu får man hoppas att det går lika bra i morgon!

Efter dagis så blev det hem och sova som en stock innan vi åker ut till mormor o morfar. Hon var hos dem en stund då vi åkte och handlade, skulle fixa en del grejjor så blev mycket farande. Då kändes det som att det var bättre att hon var hos mormor o morfar i stället efter som hon var lite sliten efter inskolningen (den tog en hel del på henne).

Hus och Hundvakt

Posted on 17th augusti 2009 by admin in Vardagliga ting

Inte mycket skrivande i bloggen på sistonde då de flesta kvällar har åskat, lagom till 19 taget då man haft tid att sätta sig vi datorn så har åskan dragit igång. Bara igår kväll vi inte hörde någon åska men då hade man inte tid och sitta här.

Har just skjutsat hem pappa, Inez och en massa packning efter att vart hus och hundvakt ute och mor o far sen i torsdags då de åkte iväg en liten sväng ner till Inez farfar och hans fru. De har tydligen inte legat på någon latsida utan vart ute och fart över allt på västkusten. Kul, då man oftast aldrig åker just till västkusten.

Inez har haft feber alla dagar vi vart här och inte mått bra. I torsdags när vi åkte ut hit så var det 9 dagar sen hon fick vaccinationen och läkaren sa att omkring 10 dagar efter den kunde det komma feber och även bli rödprickig. Men det verkar har klarat sig med febern och inge prickar.

Hon har faktiskt sovit för första ggn i sängen mellan oss nu dessa nätter hon haft feber och vi vart här ute. Vanligtvis går de ej att ha henne mellan oss i sängen för hon far om kring som en apa och klänger i sänggaveln, leker och grejjar. Men nu har hon inte mått alls bra och inte ville ligga i spjälsängen här ute.

Så nu har jag och A totalkassa ryggar efter att hon legat och snurrat mellan oss. Mycket därför ja skjutsade hem dem idag för A kunde inte sitta längre.

Får hoppas hon mår lite bättre i morgon då det är dags för Inskolning dag 1. Misstänker att hon kommer bli över lycklig att komma till dagis och träffa andra barn och leka. Hon är alldelens paralysierad av barn när hon ser dem, hon kan inte sluta titta och peka. Tråkigt nog så känner vi ingen med barn i hennes ålder så blir inte att hon träffar några annars. Nu ska det bli skönt att hon får komma till dagis och få lite lektid och även komma hemmifrån lite, nu när man verkligen känner att hon har behovet av det.

Men vi har kommit på att vi måste se över hennes tid på dagis som hon ska ha för att ha 2 sista dagarna i veckan kan ju skapa lite problem nu när hon är mindre. Iom att det blir så lång tid till nästa gång hon ska till dagis så är nog risken att hon liksom kommer ifrån det tills hon ska dit igen. Så frågan är om man ska lägga till en dag till om de gör någon skillnad… ingen aning hur man ska göra. Vi får nog testa och se hur hon reagerar efter en liten tid.

I kväll när man kommer hem blir det att fortsätta sy i namnlappar och märka kläder som en toker. Så man vet ju vad man har att göra… *s*

Nu ska ja se om de blivit något varmvatten efter jag tände i pannan för ett tag sen. Men det pannrummet går ja inte till en gång till innan far har utrotat alla millioner getingar som svärmar vid dörren. Jag är inte rädd för getingar men är allergisk mot geting och bi stick så känner inte för att få några sånna och svälla upps om en boll… Lite skraj det ska sätta sig i halsen så man svullnar upp och inte kan andas.

Svalt och skönt

Posted on 12th augusti 2009 by admin in Vardagliga ting

Trevligt med svalare väder! Fast jag ska ej klaga vi har haft bra resväder. Lördag och söndag var rätt soliga så det stekte på lite genom fönstren på bilen när man åkte men måndag och tisdag var mulen, uppehåll och ca 20 grader så det var kanon.

Perfekt fotoväder dessutom, kanon soliga dagar är absolut de sämsta fotovädret då man får gråa bilder av soldiset som blir och dessutom massor med skuggor över allt. Då det är målnigt så återges de bästa förgtonerna och inga skuggor.

Taskigt med mottagning på mobiler och datorn har de vart på varje hotell så har vart ett slit att få upp ngt på bloggen. Har nu lagt upp de två sista dagarna i efterhand eftersom det bara gick att skriva och göra i ordning dem men inget nät så man kunde lägga ut dem.

Idag är det lite tvätta av kläder och sånt man har haft med sig för i morgon så åker vi ut till mor o far och är hus och hundvakt tills på söndag tror jag. De ska ta husvagnen och åka ner till Inez Farfar Håkan och hans fru Ninni i Alingsås en liten sväng. De ville passa på att ses innan Ninni ska påbörja en lång och tung period med cellgiftsbehandlingar.

Nej nu ska jag ta och äta lite och grejja vidare här hemma inför i morgon.

blommor-52