www.lanjelin.se

-10 mitt på dagen, men känns som -20

Posted on 23rd februari 2010 by admin in Vardagliga ting

Idag när tempen gick upp lite under dagen tänkte vi att kaaaanske vi kunde komma ut på liten pulkatur & hundratsning när inez vaknade. Så vi pälsade på oss, henne och hundar (deras täcken) och gick på en em-prommis. Men jösses va kallt de var, så i vanlig ordning blev det ingen längre utevistelse tråkigt nog.

Här nere vi ån så drar det ännu mer och är ännu kallare, tråkigt nog vilket är tvärt om på sommaren. För då är det sååå skönt med lite fläkt och rörelse i värmen, som ån skapar.

Som de säger på nyheterna att köldeffekten är ngt helt annat än det som står på termometern, det fick man verkligen känna av på denna prommis. Vanligtvis brukar man känna att det biter i kinderna lite men idag gjorde det ont.

Chippens tur

Posted on 22nd februari 2010 by admin in Vardagliga ting

När inez vaknade idag efter middagssovningen så åkte vi ut till morfar och mormor. Jag skulle fixa lite med Chippen vars klor behövde klippas, hår rakas bort på huvud o kinder, klippa fram ögon och klippa lite runt tassar.

Lite små justeringar för han var totalt igenväxt. Hela han skulle väl egentligen behöva trimmas men gör det definitivt inte nu i smällkalla vinter, hundarna behöver den päls de har i denna kyla.

Inez vart lycklig som alltid när hon fick se morfar och mormor. De hade ju nya spännande pinuckler också!! En uggla eller vad man kan kalla det som pratade och diskuterare hela tiden, den hade verkligen mundiarré! En riktigt kul pinuckel tyckte Skatten. Sen hade de en massa böcker, vilket hon älskar så hon var sysselsatt. Fast hon hade gärna hjälpt till med chippen lite också men det tyckte inte jag *ler*.

Nu klarar sig Chippen en liten stund till, näste man på tur blir Ludde som man behöver göra ungefär samma saker med. Lessi också men hon är fin ännu, mest bara klorna på henne som ska klippas. Efter det klarar sig dem en stund till, förhoppningsvis till OM det kommer någon vår någon gång?! Börjar tro att det är den nya istiden kommit för att stanna!!

Snöstorm, -17…

Posted on 20th februari 2010 by admin in Inez,Vardagliga ting

Uscha vilken snöstorm det är nu! Mycket snö har kommit igen, i morse var det jäms med vårat första trappsteg utanför dörren så minst 2dm. Lagom när det var bortskottat så såg man knapp att de var skottat.

Igår em/kväll skottade grannen bort 1dm utanför och det var lika då att han hann nog lagom gå in så såg man inte att han hade skottat, tog nog max 20 minuter så såg det oskottat ut.

IMG_9767

Lagom uttråkade är vi alla men vad gör man i detta väder… Inne har vi gjort allt vi kan komma på läst böcker, lekt med lera, badat, lekt med klossar, klätt på och av dockor och bäddat ner och upp dem, busat med hundarna, kört princessbil i massor ja tom lekt med pulkan som inez älskar. Pulkor kan man ju använda till mycket som syns här ovan på bilden…

Nu har vi ingen mer fantasi och väggarna känns som de kommer närmare och närmare in på oss. Hade tur att kl var middagslurdax för inez iaf, så där går 2 timmar bort när det gäller att leka.

Semla

Posted on 20th februari 2010 by admin in Inez

IMG_9770

Glömde ju bort och lägga ut våra semelbilder från igår (fredag)… Pappa fick för sig att han skulle gå ut och gå i snöstormen igår så han hade köpt med sig semlor hem till oss!! Det var riktigt gott för semlorna vi åt hos gammelmorfar som jag och mor köpte inne i stan, de va så torra så blev besviken på dem. Var inte alls gott.

IMG_9759

Dessa semlor var supergoda, vilket inez också tyckte *Ler*…

IMG_9761

Mmmmm grädde.. gotti…

Snö, blåst och -12

Posted on 19th februari 2010 by admin in Vardagliga ting

snöar

Ja se de kom in, ovädret som de pratade om men tror vi vart lite skonade ändå iom att det inte började för ens sent på kvällen mot natta.

I morse när vi skulle till dagis med Inez så tittade vi ut genom fönstren och såg snöstorm och jättekallt ute!  Har ju kommit 1 dm i natt, oplogat och mysiga vägar *brr*. Så vi konstaterade att hon fick vara hemma och ledig idag. Berodde inte bara på vädret utan också att A skulle iväg och ta bort gipset, tiderna passade inte ihop så speciellt och vi hade inte ork att ränna fram och tillbaka i detta oväder som var.

Får se vad det blir av vädre i morrn… Igår larmade de om klass 1 varning för idag och i morrn är det klass 2 varning på vädret.  Sköt vi handlade igår när vädret fortfarande var bra så slipper man göra det idag elller i morrn.

Inez har hållt på och nötit med pulkan heeela förmiddagen, hon vill åka pulka men inte gå ut?! Först pekar hon på pulkan och går till hallen. Sen pekar hon på fönstret för hon ser att det snöar och efter det pekar hon på huvudet (för att snön ramlar ner på henne) och sen skakar hon på huvudet för hon inte vill gå ut… Dilemma?! *s*

Det snöar ju ännu så lär nog inte bli någon pulkaåkning antar jag. Vi har fler än en gång tagit ut henne när det snöar för att hon kanske kan lära sig att det funkar och va ute då med… Men icke funger ej, hon bara gråter och pekar på ögonen då snön kommer i ögonen.

Dagen har vart lugn då inez bara grejjat med sin pulka på förmiddagen och jag kollat på repriserna på OS det man redan sett, men är inte i form idag så kroppen har inte kommit igång alls. Inez va inte intresserad av att leka med mamma heller *s*.

Var lägg dax lagom till pappa kom hem så de båda gick och vilade. Hanleden kändes inge vidare så han mådde inte speciellt bra när han kom hem. Blir väl bättre när han vant sig att han inte har någon styrka och styrsel i den nu i början. Blir och försöka träna järnet om han ska bli något lite bättre till nästa vecka då han börjar jobba igen.

Ne nu ska ja diska några plastgrejjor som ja ej kör i diskmaskinen och sen försöka hitta på ngt att äta.

Västerås

Posted on 18th februari 2010 by admin in Vardagliga ting

Efter att ha lämnat en trött unge på dagis så kom A hem och la sig en stund och sov igen. Jag var heldö i morse då jag somnade till 20 min på morgonkvisten och sen vaknade igen. Men så trött så jag orkade inte kliva upp utan låg som en zoombie till kl var 9.

Sen blev de till och försöka sätta lite fart och komma iväg om man ska hinna hem i lagom tid och lite vila innan Skatten ska hem från dagis. 

Vid 10 taget åkte vi till västerås för att ta en snabbis in på Ikea och köpa en lång gardinstång som vi ska sätta upp på väggen som gränsar från matrum/v-rum till hall och kök så jag kan sätta upp draperier. Är så trött på att bo i ett dockhus där man är till allmän beskådning av alla som rör sig utanför då de tråkiga är att det är så öppet hemma så de ser rakt igenom hela bottevåningen. Ibland är det skönt med lite privacy utan att behöva dra ned alla persienner.

Efter gardinstångsinköp och 2 st tavelramar till Inez kort som de tog på dagis i höstas så bar det över till Ica Maxi som mer el mindre ligger vägg i vägg nästan.

Tog sin lilla tid och vi var hemma vid 13.30 igen.

När vi hämtade inez idag från dagis så var det väldigt brottom hem, hon rusade ut och hämtade sina kläder, vinkade till alla och sen fort till oss för att bli påklädd… Sen ut och mer eller mindre hoppa i sina stövlar i hallen… Det var väl bara och hänga på tåget så gott man hann *s*. Hon är rolig… hon vet vad hon vill iaf *s*.

Efter vi kom hem så var det leka med dockorna på golvet, bädda och sen köra racing med sin pricessbil! Lite mys och sen var det slut på alla krafter så det blev till och sova vid 19 taget.

Får se om det ovädret kommer in nu snart eller inatt… ska bli spännande och se hur det är i morrn om det är kaos utanför dörren eller om det inte blivt något.

A ska iväg kl.10 och ta bort sitt gips i morrn så blir och ta sig till slakthuset i skaplig tid så vi förhoppningsvis hittar någon parkering.

Ne nu ska jag ta något och släcka törsten med och sen kolla vidare på OS! Starkt gjort av Anja att ta en medalj idag efter den jävulska flygvurpan hon gjorde igår!

På återseende…

Till stan och pallknack

Posted on 17th februari 2010 by admin in Vardagliga ting

Jag och mor åkte till stan idag för att kolla om vi kunde hitta någon ny trådlös telefon åt min morfar. Någon med lite större knappar och kanske lite enklare variant.

Vi hittade en jättebra på Felia som hade kanonbra högt ljud och stora knappar mm. Så tror det blev bra, bara han lär sig telefonen nu.

Köpte semlor på stan då morfar ville ha en temla, var ju semeldagen igår. Så blev fika, semla och fixa telefon när vi kom hem.

Efter det hem till mor & far hämta blommor och sen fort hem då jag som vanligt hade en jävusk huvudvärk som bara gick till de sämre hållet. Så blev sängen efter jag kom hem och tablett mot värken som inte ville hjälpa. Dags och försöka få byta Vårcentral nu så man kanske kan få någon medicin som hjälper mot denna pallknack, borde finnas något annat fast jag inte kan använda migränmedicin. Men det krävs ju att man ska få träffa en läkare för att kunna diskutera det och de är en sak man bara kan skriva brev till tomten och önska, när man bor här i denna byhålan!

Ne bara försöka bestämma sig om Vc nu och byta från denna skitvc vi har nu så fort som möjligt så man kan komma vidare med lite ”problems” man har och behöver läkare för.

Tvätta, tvätta & ringa…

Posted on 16th februari 2010 by admin in Vardagliga ting

Tvätt dag idag, maskinen ska gå varm tills vi inte ha någon mer plats och göra av någon blöt tvätt… Samtidigt som jag försöker ringa lite till alla avd på sjukhuset och ser om det verkligen händer något med någon av remisserna som ska vara utskickade från överläkaren på ortopeden som jag träffade den 8 augusti förra året…

Allt tar evigheter så man får försöka ligga på så gott det går och så gott som man orkar. En remiss har jag kommit igång med men det är allt av totalt 5 st.

Nu blev det tyst på tvättmaskinen så bara in och pytsa in mera tvätt…

Inez nya idéer…

Posted on 15th februari 2010 by admin in Inez

Nu verkar Inez ha kommit in i en period där hon absolut inte kan leka själv… Hon har vart helt tvärt om tills nu att hon alltid velat leka själv och att man bara ibland kunde få vara med på ett hörn.  Ända hon gjorde med oss var att läsa böcker i övrigt kunde vi hålla oss borta.

Antingen är det uppmärksamheten hon vill ha hela tiden eller så är det att hon inte vill eller har lust att leka själv. Hon utvecklas ju hela tiden så blir väl olika perioder hon kommer in i på alla fronter.

En annan sak hon också börjat med de senaste par månaderna är att bli nästa otröstlig när det är något. Blir hon ledsen eller arg så kan hon gå och grina och snyfta hur länge som hellst, tror jag. Vi har testat med henne och 1 timma är inga problem. Man måste alltid ta upp henne och trösta med napp och snuttefilt, innan dess slutar hon inte.  Jag vet ej men jag personligen tycker att hon inte kan komma ihåg vad hon gråter för när hon hållt på en halvtimme eller dyligt utan att hon mer eller mindre bara gråter för gråtandes skull?!

Lyssnade med en kanon personal på vårat dagis en del och fick bra tips, så ska börja testa med dem och se om det blir någon förbättring.

Misstänker att mycket av alla grejjor just nu kommer från någon sorts 2års trots… För egen vilja finns ju minst sagt *ler*!

Inez åker pulka i backe första ggn

Posted on 13th februari 2010 by admin in Inez,Vardagliga ting

IMG_9726_350

Idag gick hela familjen ut och gick efter middagsluren, på en premiär tur med pulkan. Det var ju riktigt kul när man väl kom på idén med den… Först var den äcklig för man hamnade väääääldigt nära backen där den hemska snön ligger… Men så småning om kom hon på att det var mysigt att bli dragen i den. Ännu roligare var det att åka pulka i backen, ju fortare dessto roligare var det!

IMG_9697_350

En timme gick fort och till sist hade vi åkt pulka och vart ute med hundarn i över 2 timmar, då började vi bli lite köldbitna så det var dags och gå in för lite värme!

Kallt ute

Posted on 12th februari 2010 by admin in Vardagliga ting

Uscha riktigt kallt ute, man vill inte vara ute länge! Trots att termometern bara visar mellan -9 och -11 grader så känns det som att det skulle vara -20 grader.

Inez vill absolut INTE vara ute! Man ser att hon verkligen avskyr framför allt snön och kyla men sedan också detta med kläderna att hon är påpälsad. Märker verkligen att hon är som mamma sin, avskyr att ha tjocka kläder eller flera lager kläder på mig och det gör verkligen inez också. Så att vara ute med henne är inte lätt.

Dagis har jämt göra att ha henne ute, då hon hellst är inne. När de är ute står hon på ett ställe och gör ingenting, vägrar och vara i snön eller leka med snön som många andra barn gör.

Så nu önskar man mest av allt att våren kunde komma så det blir lite smidigare med kläder och att man slipper snön som jag verkligen fått nog av nu. Kan ligga kvar under sportlovsveckorna så att alla barn kan njuta av allt från pulkåkning till skidåkning. Men sen kan den gärna få ta och försvinna!!

Men oj vad blöta alla gräsmattor kommer bli av all snö, man undrar hur de någonsinn kommer kunna torka upp efter alla dessa berg av snö som ligger upptippade över allt. Ån och dess vattennivå här nedanför kommer säkert stiga 0,5m när all snö och is smälter, skulle ej bli förvånad över det.

Ne nu lääääängtar man efter att få premiär veva ut markisen, lägga på balkongmattor och ut med alla trädgårdsmöbler på altan/balkongen! Ett riktigt extrarum på vår/sommar/höst, så skönt att man har det.

Riktig omgång

Posted on 11th februari 2010 by admin in Vardagliga ting

Har inte blivit mycket bloggande på sistonde… Åkte på en riktig omgång igen med nacke och migrän så har inte orkat med någon dator eller rättare sagt inte något ljus och knappt ljud.

Tack o lov satt den värsta pallknacken bara i 2 dagar denna gång, men nacken har inte velat ge med sig riktigt. Hoppas detta är över för denna gång iaf.

Hälsade på Raija

Posted on 8th februari 2010 by admin in Inez,Vardagliga ting

Äntligen blev det av, detta besök har vi hållt på och planerat in sedan i november förra året tror ja, men varje gång vi skulle sets så har någon vart sjuk… Men nu hade vi tur denna gång!

Det blev fika och god lunch, mycket paket och mycket missemys!

När vi fikade så var de någon som var riktigt hetsig och mer eller mindre pulade in en bulle i munnen på nolltid, så den gick garanterat åt… När Inez fikat klart så blev det bustime…

Damen var dock trött idag och tyckte att hon skulle göra precis sånt som mamma inte tyckte hon skulle göra, bland annat röra omkring på R:s vardagsrumsbord vilket hon i vanliga fall inte bryr sig om. Sen hittade hon jätte fina glasprydnader i form av ”godis-kolor” som var absolut nej men gjorde sitt bästa för att kunna smyga till skålen de låg och nypa ett par utan att mamma såg….trodde hon.

Sen hade ju tomten vart hos T&R med jättefina paket och födelsedagspaket också!! Bortskämd som hon är Inez…

IMG_9651

En myyycket välanvänd bil! Jösses va det åks, meckas, tutas och spelas med denna bil!
Hon verkligen älskar den.

IMG_9648

IMG_9649

4 söta tavlor till Inez rum vilket är kanon för det har hon inga alls!

IMG_9654

Sen en superskojjig bok, den har lästs flitigt…

Tusen tack för alla jättefina presenter!

Efter alla paket blev det lunch och sen mys med Totta!  Inez är inte alls van vid katter, hon har ju aldrig träffat någon misse innan hon gjorde det hos R. De va väldigt läskiga till att börja med men sen efter att Totta verkligen låg i för att visa henne att jag äääär inte farlig… Så smälte inez och hon myste, pussades och gosade med Totta!

IMG_9603

PUSSSSS

IMG_9611

Sen fick inez puss av Totta på handen

IMG_9619

KRAAAAAAAAM

Sen kom jag ju på att T&R köpte en matta åt oss på IKEA när de var där som vi tog hem också. Hade helt glömt bort den, kommer bli kanon till hennes rum också, det är en stor 4 kantig matta. De sålde ut den 179 kr, har för mig den kostat 499 el 549 tidigare.

IMG_9641

Så nu börjar det bli dags och ta ett röj hemma igen, ska börja med lister som sak dit i badrum och hall. Efter det ta tag i klädkammaren och se till att de kommer hit och fixa ventilationen så man kan använda den. Kollat på inredning med korgar och grejjor så vi kan få in allt i klädkammare och tror inte det blir dyrare än 600kr.

Efter det blir det Inez rum, hon ska få ett av de stora rummen och vi tar henns rum till sovrum i stället. Jag trivs inte i vårat sovrum vi har idag, vet inte varför. Vårat sovrum får bli datarum i stället.

Ska försöka hitta någon gul/cremefärgad el dyligt till Inez rum, något neutralt så man kan sätta färg på gardiner/inredning  i stället utan att det skär sig. Så förhoppningsvis kanske vi kommer igång snart så det börjar röra på sig. Man har ju ett försäkringskassa beslut ligger på axlarna som gör saker och ting lite tunga just nu av olika anledningar.

 

 

Frukost på byns café

Posted on 7th februari 2010 by admin in Inez,Vardagliga ting

Igår planerade vi att vi skulle göra något idag ev åka till Tuna Park, köpa en pulka och sedan fika lite. Men eftersom de har så kassa öppettider på söndagar så hoppade vi över det.

Vi klädde på oss och gick till Cafét här på byn, de öppnar kl.9 så vi tog varsin smörgås och kaffe. Inez smaskade i sig allt 1/4 dels rågsiktkaka med ost och grönsaker, tyckte festisen (jordgubb) hon fick var jättegod. Hon har aldrig druckit sådan förut. Trodde inte hon skulle få i sig hela mackan den var rätt tjock men den försvann fort *ler*.

Efter det bar det hemmåt i det fina vädret, dock kallt -11 grader men skönt när solken skiner. Inez gick  hela vägen hem så när som på någon meter över vägen och sen liten bit tills vi kom till parken, sen gick hon. Fattar inte, hon verkar kunna gå hur långt som hellst, blir ju aldrig trött. När man kommer hem vill hon bara gå vidare, verkar som att hon kan gå och ”filosofera” hur länge som hellst.

Tog lite fina vinterbilder med mobilen så ska försöka ladda ur dem också så kan jag lägga ut någon här.

När vi väl kom in hemma så tog det inte lång stund innan Inez började bli trött. Så tog sammalagt en timme så var det till och stoppa ner henne i sängen för lite vila, sov som en stock så blev till och vecka henne sen efter 2 timmar.

Hipp hipp, Hurrah Hurrah Hurrah!

Posted on 7th februari 2010 by admin in Det ska vi FIRA!

Grattis Födelsedag (69)

Idag vill vi gratta min bror och Inez morbror Robert som fyller år!!

Grattis Födelsedag (65)

;-)   ;-)   ;-)

Nu börjar terrorn igen!

Posted on 6th februari 2010 by admin in Vardagliga ting

Funny (19)

Jaa suck…. nu börjar den årliga terrorn…. dvs Melodifestivalen!

Förstår inte ens att artister vill ställa upp i det där och göra bort sig, de måste vara jävuskt väl betalda! Sämre låtar än de som är i Melodifestivalen finns inte, nu pratar jag om den hemska svenska uttagningen!

Det är precis som om artister och låtskrivare känner något måste att ställa upp i den så kallade musiktävlingen och bara producerar fram något skräp för att något att ställa upp med. Känns som någon sorts dålig massproduktion både av nya artister och låtar varje år bara för att de börjat med en massa deltävlingar.

Förr när det var EN enda svensk uttagning innan den stora Eurovisions slagerfestivalen så gick det ju att titta på men sen när det gick från kvalité till kvantitet och började med den sämre varianten med en massa deltävlingar så blev det bara ett dåligt skämt.

Tack och lov att det finns en avstängningsknapp på tvn iaf, värre med radion där de ska terra med denna smörja varje dag hela tiden som man inte kan undvika på arbetsplatser, offentliga plater mm….