www.lanjelin.se

Griffonspecialen

Posted on 24th juli 2010 by admin in Inez,Vovvarna

Vi vaknade dock redan innan klockan ringde, så gick upp och åt lite frukost, inez va hungrig… Kl.8 kom morfar ut efter att sovit hemma under natta, då ylade inez med glädjeyl som vanligt! Mormor o morfar gick ut med de 3 hundar som var med men de gick inte utan att Skatten skulle med!! Så fullt ös ut i blöjja, jumper och sandaler, hmm ja, var inget man hann ha någon åsikt om innan hon va halvägs till Vilstabacken *s*, gick fort…

Runt 10 satt allt ihopa igång och de var rörigt i början då listan som priserna hade fixats efter inte stämde över ens med hur de körde bedömningen i ringen… Aja till sist gick det väl an ihop på något sätt… Dagen flöt på och när allt var klart på kvällen vid 18 och efter allt hade plockats undan så va iaf jag helt slut.

Inez lullade med hela dagen idag med, inge gnäll eller problem. Hon bara är, när vi är ute och gör grejjor så man märker inte av att hon är med knappt… Hon pinucklade med lotteripriserna, satt o jollrade i vagnen ibland och tog en tupplur, knatade omkring med morfar, eller bara låg och tog en vända i utställningsringen när vi ställde ut priser mm, så hon höll sig sysselsatt.

Några bilder med riktig kamera blev de inte då jag inte hade tid och fota något, fick med en enda bild med mobilen på inez, de är allt…

Medlemsträff & föreberdelse för morgondagen

Posted on 23rd juli 2010 by admin in Inez,Vovvarna

Som vanligt så har det vart mycket och lite till så någon data har ej hunnits med. Har vart en del pyssel inför utställningen i helgen och sen renoveringen hemma gör att tiden inte räcker till!

Helgen började dock inte så bra då min morfar inte mådde bra så mor fick åka upp en sväng till akuten med honom tidigt på morgonkvisten. Tur i oturen så var de lugnt där uppe så det verkade gå rätt smidigt för att vara akutavd i denna stad! Vid 11 snåret så hade de lyckats ordna en plats på en avd åt honom.

På vägen hem från sjukhuset då jag hämtat mor så kvistade vi förbi Vilsta och snackade med dem om utställningsplatsen, då vi inte ville ha den platsen som de ville vi skulle ha. Pga att den var alldelens på tok för ojämn och gropig för att kunna ”springa” och visa hundar på. Men de var kanon snälla och det var inga problem att få en bit gräsmatta på sidan om den knöggliga delen.

Sen raka spåret hem till mor o far för att packa med allt som skulle med ut till Vilsta. Med full husvagn av priser och över 100kg hundfoder, 2 fulla bilar så begavs vi oss ut för att ställa upp vagnen vid utställningsomr. Då kunde vi ”bygga ring” och resa tält redan på kvällen under medlemsträffen, sen ha lite koll på det då vi låg kvar där ute under natta.

Inez, jag och mormor sov kvar där ute och Inez tyckte det var mer än supermysigt och spännande på kvällen och natten i husvagnen! Dessutom kunde hon nog inte bli lyckligare bland alla hundar som de fanns mer än många av! Så för henne var helgen ett himmelrike tror ja…

Efter dagen var vi alla trötta och slitna minst sagt så blev tidig läggdags. Då klocklan skulle ringa tidit på lördagmorgon för att vi skulle hinna fixa de sista förberedelserna innan utställningen skulle börja kl.10.00. Alla priser skulle fixas, bäras ut ur mormor o morfar smockfulla bil som fick agera lagringslokal under natten så vi kunde sova i vagnen *s*. Bord och sånt skulle hämtas och fixas till domare och till att ställa priser och sånt på mm… en hel del småpyssel på morgonen.

Dagarna bara försvinner…

Posted on 20th juli 2010 by admin in Vardagliga ting

En massa småplock och syssla med hela tiden så datorn står nästan och dammar ihop då man aldrig har någon tid eller ork över att sitta där.

Inez har börjat och ta 2 timmars på sig att somna så hela kvällarna försvinner. Hon är trött men bara ligger och snurrar, grejjar och har sig i sängen och somnar inte på lång tid som sagt. Man får tar varannan kväll men den kvällen man har fri hinner man inte mycket eller så man så trött så man inte orkar något.

Värmen tar mer eller mindre kol på än, kroppen är jättekonstig. Värken är lite bättre beroende på hur natten vart men man har som mjölksyra i hela kroppen. När man gör något så domnar ben, armar, händer, nacke bort?! Hur skumt som hellst.

Har inte hänt mycket annat än renovering sen vi kom hem från semesterveckan. Rivit tapeter, slipats, spacklats och nu har det kommit till målningsstadiet. För lat för att plocka bort golvsocklar och dörrfoder så ruggar ner dem med slippaper, spackar om de behövs och när det är i bra skick så målar jag dem.

Köpte maskeringstejp i dag på Byggmax så blir té och téeeejpa nere vid golvet så det inte kommer färg på plastmattan.

A och Inez är som vanligt och fyller på gungningskvoten, hon har mani på att gunga som sagt… De har redan vart borta en timma så får väl se när de dyker upp igen.

Har vart uppe på övervåningen och packat ihop lite saker som ska med på lördag till Griffonutställningens lott-prisbord. Inte många dagar kvar nu men det ser bra ut med utställningen trots vääääldigt lång startsträcka som de var.

Nehej nu ska ja se om jag hinner fixa/redigera lite bilder innan de kommer hem igen… Tjingeling så long

BVC

Posted on 13th juli 2010 by admin in Inez

Kl.9 så försökte jag väcka Inez som inte ville vakna och ännu mindre gå upp… Men vi skulle vara på BVC kl.11 idag på 2,5år kontroll, så hon fick masa sig upp. Tog en dusch mer eller mindre direkt och Inez fick bada samtidigt så då blev hon glad. Sen blev de lite frukost och iväg till BVC.

Har bytt Vårdcentral så var första ggn på nya BVC men Lena som hon hette var super rar så det verkar kanon! Inget kan dock bli sämre än den skit Vårdcentral vi hade innan!!! Vi pratade om allt möjligt men allt var bra och inget var onormalt så vi skulle bli kallade till BVC igen till ett 3 års besök. Hon vägde 14kg och längden ville inte inez va me på så vi struntade i den, denna gång. Hon är vilket fall som hellst lång för sin ålder så ingen bristvara på längden ;-) .

En trött dam ville ut och gå i vagnen när vi kom hem så hon och pappa gick ut en sväng och de kom tillbaka med en sovade Inez som nu står ute i stormen och hettan och sover. Jag passade på att plocka ur lite påsar och väskor efter Alingsås resan under tiden. Framför allt Inez kläder som hon alltid vill hjälpa till med, dvs hon plockar ur allt ur lådorna som jag lagt ner och det blir ingen ordning alls.

När damen vaknat så åkte vi nog ut till morfar och mormor igen för att montera av Takboxen så Sofie och Magnus får tillbaka fästena tills de ska ha dem då de skulle åka till Öland i slutet av denna vecka.

Hämta hundar o bada

Posted on 12th juli 2010 by admin in Inez,Vardagliga ting

Fick bli lite handling till frukosten här uppe på konsum då kylen är tom… Efter frukost skrev vi en liten handlingslista och åkte för att handla lite. Men det är så vidrigt varmt så man vet inte ens vad man ska äta för mat. Fick bli handling till sallader och sen sill och potatis, ungefär vad man kan få ner i värmen. Man dricker sig mätt på all vätska man dricker så inte lätt och få ner någon mat… och matlusten flyger sin kos när värmen kommer.

Sen fick de bli lite upp-plock av grejjor mellan vilopauserna för att svetten rann om oss alla. Vi gav upp det med upp-packning snart nog och åkte ut  till morfar och mormor för att hämta hundarna.

Blev kvar till kvällen, Inez badade i poolen lääänge innan hon gick ur den. Vi alla satt mest i skuggan av äppelträd och parasoller, drack vatten och svor över svett och värme :-) .

Jag åkte upp och hämtade gammelmorfar en sväng så han fick komma ner och träffa inez, dricka lite kaffe. På kvällen åt vi en kall sallad med potatis och grejjor tillsammans med grillad korv, det var precis lagom mat.

När vi skulle åka hem så fick hon syn på Perka och Annika som kom i bilen då de hade köpte lite mat och skulle hem och äta, sen skulle de komma ner och gå ut med hundarna lite. Då var det kört med hemåkandet för en stund, Inez ville inte åka innan hon fått träffa Perka.

Susanne kom förbi också då hon var ute med Nathan på en prommis och efter en stund kom Robban åkande också och inez sa inte mycket denna gång om Robban bara när han kom sen var de över. Så blir lite bättre med tiden.

Åkte hem vid 20.30.

Hemresa

Posted on 11th juli 2010 by admin in Inez,Resa

IMG_2692_350

En lugn dag…

Jag sorterade upp alla kort jag tankat ur kameran och fixade lite med dem medans inez lekte och A satt en stund inne vid farmors dator och spelade. Jag kollade lite på stickningen och mönstren till det och konstaterade att det komm bli svettigt och sticka de 2 koftorna *s*.

Blev en visit ute hos farfar vid husvsagnen, lite fika och grejja men inez var totalt slut så blev inge långvarigt.

IMG_2711

När vi kom hem igen så blåstes det lite sopbubblor och packade takboxen i väntan på att fotbollen skulle börja. Kollade klart o matchen och sen packade vi resten av bilen och städade rummet lite. Vid 00.00 började vi rulla från Alingsås eller rättare sagt vi åkte över skogen så vi kom ut vid Vårgårda. Vi såg 2 älgar och en massa rådjur på vägen ut till Vårgårda och fler rådjur såg vi efter motorvägen ute på järderna bakom viltstängslet.

IMG_2714

Var hemma vid 03.30-04.00 någon gång, blev lite vätskepåfyllning och utpustning och sen fick de bli sängen…

Kalas

Posted on 10th juli 2010 by admin in Inez,Resa

IMG_2751_350

Våran sömtuta vaknade vid 9.30 idag, men är man uppe till natta så sover man ju längre *ler*. Men har man ”sommarlov” så ska man väl få sova längre också.

Idag skulle de bli kalas här ute hos farmor och Edgar för att farmor fyllegör 65 år i morgon och har precis gått i pension. Inez hjälpte till och plocka fram saker i stället för undan :-) .

Idag har inez vart riktigt sliten så vi tog oss en tripp in till stan för att se om vi kunde få henne och somna i bilen på vägen hem. Jag ville ju göra ett besök på Garntua innan vi åker hem här i från Alingsås. Vi har inte någon garnaffär i Etuna som ens är i närheten av så bra, trevliga och framför allt kunniga som de är på denna butik, så passar alltid på när vi är här nere.

Inez har ju också tjatat om att gunga så jag släppte av henne och pappa vid Nolhaga parken på vägen in till stan, så kunde de passa på att gunga medans jag kollade om jag hittade lite garn till ngn ny stickning. Köpte garn till 2 st koftor som jag hoppas klara av att sticka… phust ;-) . Visade sig att de var dock alldelens för varmt så gick inte och gunga i hettan, då gungorna dessutom är mitt i solen. Det fick bli en promad i skogen tills jag kom tillbaka.

Vi åkte ut till farmor vid 13 tiden igen och Elin hade kommit över vilket Inez blev överlycklig över. Eftersom vädret var vidrigt varmt, vindstilla och kvavt idag så bestämde vi oss för att ta en tripp ner till badet som ligger 300m där ifrån för att svalka av oss lite så ja, Elin och Inez gick ner men de visade sig att Inez ville inte alls bada idag. Efter en stund kom pappa gåendes så han tog inez och försökte leka med henne vid standkanten lite grann medans jag och Elin tog oss ett dopp. Man blev så sval och skön vilket man önskade att man kunde få va hela dagen efter det med tråkigt nog så är man ju ej det. Vi lekte och grejjade med inez men hon ville absolut inte ner i vattnet idag.

Sen blev det en timmes leka innan alla kom till kalaset. Inez lekte och donade med sina dockor, bilar mm och vi tog de mest lugnt i värmen. Vid 16 kom hela dröset A: 2 bröder med familjer så helt plötligt var vi 15 personer och då saknas en bror med familj. Blev grillat kött, potatis, potatisgratäng, sallad och en massa tillbehör så efter den middagen var alla dundermätta i hettan!

IMG_2768_350

Så varmt så man nästan blir surrig i huvudet. Efter ett tag så flyttade vi från uteplatsen under tak till baksidan ut i skuggan, då de börjat fläkta lite! Där blev de fika, annanas paj & hallonblåbärspaj med kaffe… ännu  mättare, sen stönade man hela kvällen. ”Ungarna” spelade dock en massa spel som krocket, tennis, boule och några gick till badet, hur de nu orkade det i värmen och med all mat i magen.

IMG_2773_350

Inez fick syn på rödavinbärsbuskarna *mumma*

IMG_2778_350

Vid 21 åkte alla hem så då var det som att stänga dammluckorna, blev tyst och lugnt. Vi var så trötta så de blev sängen för oss och inez som inte ville sova, slocknade direkt.

Nolhaga

Posted on 9th juli 2010 by admin in Inez,Resa

IMG_2556_350

Vi pös iväg vid 9 idag för att åka en sväng till Nolhaga Park och spendera lite tid där innan det var dags och åka till farfar och Ninni för att äta lite lunch och träffa dem.

IMG_2570_350

I Nolhaga finns de mesta… Allt från bamsestor lekpark, Barnens Lantgård med en massa djur, Golf, Bad, Kollonistugor, Vandringstigar, Promenadstigar runt berget mm. Dvs man kan göra de mesta där, underbart fint naturområde.

IMG_2529_350

Vi var inne lite för tidigt för att kunna gå till Barnens Lantgård då de öppnade kl.10.00, så de fick bli lekparken och gunga till Inez stooora lycka! Hon har tjatat om att gunga ända sedan vi kom ner hit till Alingsås. Hann med 45 minuters gungning innan vi begav oss till Lantgården för att titta och klappa djuren.

IMG_2577_350

IMG_2493_350

IMG_2585_350  IMG_2583_350  IMG_2605_350  IMG_2612_350

Inez hade stooora ögon och hon både gillade det och tyckte de va lite äckligt för hon vill ju inte smutsa ner sina händer! Jösses vilken katastrof om man blir skitig!!! Inez är en äkta pippinett dam…

Hon stack in handen och kände på fåren lite och kom på att det var lite mysigt ändå… Sen fick vi vidare in i ladgården, tittade på Tuppen och hans fina höns, klappade kaniner, tittade på getter och grisar. När vi gick ut ur ladan så gick vi stället in i inhängnaden för att komma lite närmre grisar, getter, får, höns mm. Då klappade hon en gris t.o.m och hon ville klappa en jättesöt lamunge men den va inte så modig så den vågade sig fram. 

IMG_2580_350

Efter detta blev det tillbaka till lekparken för lite mer gungning och lek innan vi åkte. Vi passade på att tanka på vägen till farfar och Ninni när vi ändå passerade en Biliastation. Vid 12 så var vi framme hos dem, det serverades köttbullar med potatis, brunsås och lingon! Det var underbart gott, efter det var vi proppmätta… Inez ville dock ej ha något men åt upp en stor tallrik frukt som Ninni gjorde i ordning åt henne.

IMG_2632_350

IMG_2623_350

Senare så bar de av med farfar ut till deras husvagn en sväng för lite fika och plask i sjön. Riktigt varmt så var skönt att ta av sig skorna och gå ut i vattnet. Är väldigt lång-grunt så man kan gå jättelångt innan vattnet når 30 cm ens… Farfar hade köpt sig en pensions-leksak en radiostyrd båt som vi prövade och köra på vattnet och rackarns va den gick!

IMG_2677_350

På kvällen bar de hemöver ut mot Antern igen… Blev bara lugnt och skönt, lite kvällsmat. Tömde ut lite bilder igen då 1gb går fort och fylla… Inez lekte med sina pinuckler som vanligt. Sent kom vi i säng men de är ju semester ;-)

Lugn slappardag

Posted on 8th juli 2010 by admin in Inez,Resa

IMG_2466_350
(En bit krokväg runt sjön Antern)

Inez är en riktig sömntuta, hon sov till 9.30 idag… Efter frukost och lat morgon så fick de bli en kort tripp in till stan och Apoteket för att ta ut lite medicin.

Ringde VC innan vi åkte för att förnya recept och idag ringde en kvinnlig läkare upp så fick mina recept fixade, så nu klarar man sig ett tag igen. Måste ringa dem igen när vi kommer hem för en läkartid då mitt nässelutslag jag har invärtes förändras med tiden, svullnar i hals, bakom näsan och under ögonlocken. Dags för en ordenligt samtal om detta. Har bara fått höra innan att nässelutslag finns det minst 100 vanliga anledningar till så de går inte att utreda… Men då får de se till att antingen fixa ngn bättre allergimedicin eller se till att jag får Epipen utifall det blir tvärstopp. För svullnar man igen helt är de inte lätt och få ner Betapred som dessutom tar rätt god tid på sig innan de verkar.

På vägen hem från stan så hade ja tänkt och hoppa in på ”Garntua” som jag alltid gör när vi är i Alingsås och köpt lite garn till en omgång stickning igen, men de hade lunchstängt. Så de sket sig denna stadstripp, blev lite lunch för oss också i stället… Köpte lite och äta i kiosken på torget och Inez åt som attans av min Kyckling i grovt bröd med sallad och dressing som jag köpte. Hon verkade gilla det och glada var vi för det då hon inte ätit så där jättemycket hittills, mest druckit vilket dock är viktigast.

IMG_2484_350

Vi öppnade chokladen för att packa ihop den och lägga lite svalt,  tog kort på dem och efter man bara tittat på den så vill man ej ha någon *s*

Så mycket har inte hänt idag, som sagt vi har mest tagit det lugnt. Inget bra väder alls, blåser/stormar kallt och regnar, är inte alls varmt ute så något bad blir de inte. MEN MEN jag sörjer INTE, är trött och åter trött på värmen!

Inez har mest pinucklat med alla leksaker när vi vart hemma, hon släpper inte Byggare Bob-bilarna, Dockorna/dockkläder och sen 2 st favvobilar till som de leks med. Blir inte lätt och få med allt hem sen *phust* va leksaker! Farmor har sparat de finaste leksakerna till inez och resten har hon skänkt bort till ett dagis som fick göra va de ville med resten. Som dagmamma har hon ju samlat på sig tonvis med leksaker genom åren och nu när hon gått i pension så får Inez den största julafton man kan få med leksaker!! Vi kommer dock lämna kvar lite för att hon ska ha något när vi kommer ner hit så allt släpar vi ej hem denna gång.

På kvällen blev vädret bättre ute och vid 22.30 tiden på kvällen tyckte Inez att hon och farmor skulle gå ut och leka i sandlådan… Sagt och gjort så gick de ut men tyvärr blev de inte många minuter innan de kom in igen då de höll på att bli uppätna av knott. Är tydligen 2 dagar om året som de ”svärmar” och sen är de borta, vi lyckades pricka den ena dagen av dem *s*.

Fick bli sängen i stället då klockan dragit iväg en del, inez var dock pigg och tyckte att vi kunde sova någon annan gång… hon somnade direkt när vi väl lagt oss. Underbart kallt och skönt var det i sovrummet och tom jag slocknade som en utslagen boxare!!

Lisseberg

Posted on 7th juli 2010 by admin in Inez,Resa

Med tanke på vädret så passade vi på att ta Lisseberg idag! Ska bli jättevarmt de andra dagarna, så vi tänkte att denna dag skulle bli bättre då de var rätt blådigt och svalt på morgonen innan vi åkte.

Som tur var kom vi dit strax efter att de öppnat. Precis lagom med folk, inte jättefullt som de brukar kunna vara. Vi köpte oss ett åkhäfte a´255 kr och farmor köpte ett och det räckte lagom till oss alla.

Vi parkerde på baksidan av Lisseberg, vilket jag tycker var kanonsmart för där fanns en kanonstor parkering, tom en övervakad inhängnad parkering vilket säkert är kanon om man är på genomresa med en bil full med prylar. Det fanns både en massa kameror där inne och personer som stod och bevakade. Inga problem med att få en parkering med andra ord. 80 kr och man fick stå hela dagen till 00.00.

Gick igenom de mesta tills vi kom bort till barnkarusellerna. Spelade lite vägen med en massa småmynt vi tagit med oss. Vann lite småvinster som chokladkakor, plopp och en påse bilar har jag för mig. Inez tyckte allt var såååå spännande, hon tittade lite förvånat och lite skräckfyllt mot alla jättar till karuseller som vi gick förbi men kaniner och andra stora nallar som passerade var väldigt intressanta.

IMG_2209_350

Började med att åka Kaninresan, som först var liiite läskig men sen såg man att hon började gilla den. De läskiga var nog när ”båtarna” stötte i kanterna så de blev en ”puff” på den.

IMG_2247_350

Damen vaknade till ordentligt när vi kom bort till en karusell som heter ”Farfars bilar”, den vill hon verkligen åka! Problemet var att hon inte vill ur bilen efter den resan!!

IMG_2257_350

Men när hon åkt klart och var arg för att hon inte fick sitta kvar i bilen så kom Edgar med en fin och spännande pryl *s*… Han hade hittat en kaninmössa…

IMG_2290_350

Då glömdes karusellen bort och hade lite ”nuckla” med. Öronen var mysiga med mjukt fluff med glitter i, det pillrades länge med dem.

Inez började bli sliten då klockan gick mot eftermiddagen. Hon och farmor gick och satt sig i skuggan då vädre hunnit bli kokhett, medans jag, Anders, Elin och Edgar gick och åkte Lissebergsbanan. Blev en riktig genomkörare så vi vaknade nog alla till ordentligt :-) . Efter vi åkt den så började de suga i magarna lite så blev poppcorn och dricka för att äta lite senare. Kändes som vätskan var viktigast denna dag i värmen.

IMG_2335_350

På vägen spelades det lite och Anders spelade på Geischa hjulet och lyckades så klart vinna stjärnvinst! 2 kg Geischa… Phust…

IMG_2346_350

IMG_2284_350

Sen blev det barnkarusell igen, jag och inez åkte Trummeliten. Jag och Elin såg inte röken av våra solglasögon då Inez lagt beslag på dem, här har hon mina på sig och tycker att hon är jätte ”töff”…

IMG_2280_350

IMG_2307_350

Nu gick vi vidare mot Lissebergshamnen och tittade på den fina båten och alla fina jättebaddare till fiskar som simmade i ån runt båten.

IMG_2305_350

IMG_2308_350

IMG_2311_350

IMG_2321_350

Lite bilder från promenaden vi gick från ”hamnen” och runt upp mot restauranger och den kommade maten. Vi blev riktigt sugna på att åka Kanonen eller Balder som här i bakgrunden med sin maffia träbyggnad. Men men blev inget åka av i dem, då vi kom på efter lunchen att maten säkert skulle komma upp pga de krafter som de genererar…

IMG_2268_350

För oss blev det mat här på gågatan, jag åt Fish and Chips som var underbart gott då jag va glad och slippa all äcklig korv och hamburgare! Anders åt korv med mos som vi tänkte att vi kanske skulle fått i Inez lite av också… Men som synes blev de inte mycket av den varan —>

IMG_2461_350

Hon somnade och sov som en stock, värman sög musten ur henne. Naturligtvis så kom kaninerna förbi precis när hon somnat, men vi hade tur och stöta på dem senare när hon vaknat igen.

IMG_2455_350

 Medans vi väntade på Farmor och Co som åt på en restaurang längre bort, så gick vi runt lite och tittade på lite ”smågator”. Men de var snart klara så då ställde vi in kosan på höjden där Lissebergstornet idag ligger.

IMG_2352_350

Inez i rulltrappan med Elins solbrillor :-)

Vi åkte rulltrapporna upp för ingen orkade med alla trapporna *s*, när vi kommit in så tyckte Anders att han skulle spela lite… Så satsade först två 5 or på 2 nr och vann inget, sen spelade jag två nr och vann en adravinst med 2 st 100 g chokladkakor. Sen slängde han upp sin sista 10 han hade löst och tar stjärnvinsten!!!! BARA 4kg mer choklad… 2kg mjölkchoklad och 2kg choklad med nötter i… Blir man sugen?! Ehh NEJ räcker och se förpackningarna!

IMG_2460_350

Vagnen vägde en del till slut kan jag säga, så länge de gick rakt fram funkade det men svänga var ett helt dagsverk!

IMG_2417_350

Passade på att åka Pariserhjulet, bara för att se om man kunde få någon fin bild över Göteborg där ifrån. Blev lite bilder över Ullevi och en massa annat. var dock inte lätt och fota då de körde hjulet så himla snabbt. Man är ju van att det går sakta… Som tur var blev de 3 olika stopp på sista varvet då de byter passagerare. Då fick man perfekt tillfälle och ta lite kort.

IMG_2359_350

Balder fotat från Pariserhjulet

IMG_2403_350

En bild på Lissebergsbanan, uppe från schyn…

När vi kom ur Pariserhjulet kom inez springade i fullt ös med Center-röret i handen som hon lyckats tömma ur alla center-rullar ur…

 IMG_2450_350

Plåtster på knäna har hon för att hon själv satt dit dem, inte för att hon gjort sig illa. Jag lovade henne 2 plåster om jag fick fixa hennes nagel hon gjort sig illa i. De skulle sitta på knäna…

Ca 5 timmar senare åkte vi ”hem”… Slitna och trötta, hem till lugnet igen…

Tidig start

Posted on 6th juli 2010 by admin in Inez,Resa

 Idag ringde kl. 03.00 för uppstigning och inpackning i bilen… Var svalt, lugnt och skönt ute när jag gick och hämtade bilen, inez sov som en stock medans vi packade takbox och bakluckan på bilen.  Precis när vi börjat packa så kom de regn, rätt mycket faktiskt men blev inte så långvarit. Var mest skönt med lite mera svalka som det blev.

När packning var klar så plockade vi upp inez och en flaska välling, sen började resan mot Alingsås, med en omstickare till Jet för tanknig 4.20 kom vi iväg. Det var underbart och köra i det lugnet och skönt utan stark sol i ögonen. Bara någon enstaka långtradare men det är ju dubbelfiligt nästan hela vägen så blev inge hinder.

Resan gick snabbt och enkelt trots vi höll hastigheten, nu märker man vilken skillnad det gör att kunna åka fritt. Inez somnade och sov i 40 min på hela resan… dvs våran plan gick i stöpet :-) . Men det gjorde inget för hon myste mest och pinucklade lite granna med sin snuttefilt. Hon trivdes som fisken i vattnet.

När vi kom till Skara så stannade vi och åt lite frukost på McDonalds, testa ngt som hette Egg McMuffin och det var ju tom ätbart tillsammans med en apelsinjuice. Vi hade sån tur att de öppnade kl.7 och vi var där spik 7. Efter frukosten blev de lite leka på uteplatsen där Inez åkte rutchkana en stund innan vi pinnade vidare.

Vid 8.30 parkerade vi vid Ica Maxi Jersken i Alingsås. Handlade lite blöjjor, juice och sen standardkorven Bröderna Johanssons Winerkorv som ska ätas naturellt med bara lite fralla till! MMMMMumma *ler*.

Passade på och spendera lite tid där innan vi rullade ut till farmor och Edgar. Till sist så var vi framme 9.30 hos dem. Lite urplockning ur bilen och sen slog vi ner våra rumpor under deras plast tak för fika. Sen latade vi oss mestadels hela den dagen. Farmor och Egdar började plocka fram alla leksaker till henne och hennes ögon blev stora som tefat! Sen såg vi inte röken av henne…

Elin kom ut direkt hon vaknat på morgonen och Inez blev som vanligt lika lycklig över när hennes lekkompis kommer. Elin gillar verkligen och grejja med Inez vilket märks att Inez känner av. De grejjar alltid massor och länge när vi är här nere. Elin fixade en egen ”vovve” till inez, dvs en nalle i Zebbs (farmor o Edgars hund) koppel. Sen gick Elin och inez på promenad med vovven *s*…

IMG_2175_350

På eftermiddagen så tog vi oss en lite tripp ner till sjön och badet. Det blåste inte så himla varmt så vi tog inte med några badkläder utan gick mest dit för att plaska med fötterna på badstranden. Men inez ville mer så det blev till och kavla upp brallorna och gå ut med henne i vattnet. Slutade med att blöjjan o klänningen åkte av och hon ville inte sluta och bada.

Det är väldigt lång-grunt där så man kan gå långt långt ut innan vattnet når upp till knäna. Många vändor fram och tillbaka i vattnet blev det. Sen vart de vilda protester när vi skulle gå hem och äta kvällsmat.

Efter köttbullar, potatis, brunsås, grönsaker och lingon så satt man mest och stönade en timme *ler*. Inez försvann som vanligt till alla leksakerna, hon baknade nog någon sorts stenpaj i spisen ute på gården. Sen togs spisen in under taket på uteplatsen som var stenfri innan inez släpade in halva gården av grus.

IMG_2181_350

Vid 21 så gick vi alla och lade oss, Anders och Inez var jättetrötta, jag kände inte av någon trötthet men kroppen var slut efter dagen. Det var riktigt underbart att gå och lägga sig i de riktigt kalla och svala sovrummet! Önskar man alltid hade så kallt sovrum på sommartid!

Här nere har inte vädret vart varmt alls idag, riktigt blåsigt, kallt och mulet MEN jag gnäller inte såååååå skönt och slippe värmen ett tag!!!!

Kvarntorpshögen

Posted on 4th juli 2010 by admin in Foto,Vardagliga ting

Morgonen började med lite Photoshopövningar och lite span på bilder vi tagit. Gick igenom lite små saker så att nu har han och ”Pinuckla” med en stund igen. Sen får man ta lite nya grejjor igen, då man inte kan ta för mycket per gång för det bara blir blurr i huvvet då.

IMG_2172_350
(Lägger upp lite vyer för att man förhoppningsvis kan få en liten uppfattning om höjden på högen…)

Sen fika  och macka och lite latande innan vi åkte till Kumla för att plocka upp Lotta och sen dra vidare till Kvarntorp. Om det var varmt i går så vill jag itne veta vad det var idag, plus att vi var jättehögt uppe på ”Högen” (100 m över marken/157 m över havet)som dessutom är jättevarm i sig självt. Det fanns en termometer brevid fiket vi gick till efter en stund och den stod på 55 grader!

IMG_1854_350

Kort Historia
Högen består av rester från
oljeskifferindustrin i området. Under andra världskriget ströps oljetillförseln till Sverige och våren 1940 tillsatte regeringen en kommitté för att börja utvinna olja ur det oljeskiffer som fanns i området. Under hösten samma år bildades Svenska Skifferolje Aktiebolaget, SSAB. Två år senare, april 1942 framställdes den första oljan. Ugnarna i Berg-Kvarntorp nådde senare en årsproduktion på ungefär 100 000 kubikmeter olja. I takt med utvinningen av olja växte högen till imponerande dimensioner.
1965 såldes Skifferoljeverket till Yxhults Stenhuggeri AB som drev det vidare fram till 1 oktober 1966 då verket stängdes för gott. På senare år har det lagts ned stora arbeten med att försöka släcka högen, eftersom de fasta resterna av oljeskiffret fortfarande brinner i marken. Den fasta återstoden utnyttjades inte som bränsle utan skeppades ut på högen medan den fortfarande var varm, upp till 600 grader. [Källa: Wikipedia]

IMG_1862_350

Kvarntorpshögen är väl mest känd som ”Konst på Hög”. Finns mycke fina konstverk runt om där uppe. Vi gick runt där en del och fotade vyer, konstver och sen lite bilder på Lotta. Slutade med att jag förmodligen fick någon form av värmeslag då kag blev yr i huvudet, började må illa, kräktes och kände mig totalt överhettad. Ändå hade jag druckit så mycket vatten den dagen som jag aldrig gjort innan. Innan vi kom dit hade jag druckit 1,5 liter vätska, sen när vi kom dit köpte jag 3 vatten a´50 cl flaskor, plus 2 st 33cl coca cola…

IMG_2173_350

På vägen hem till Kumla igen så mådde nog så dåligt så jag inte minns att jag gjort någon gång tidigare. Lyckades hålla mig och inte kräkas mer iaf men de va nära antal ggr men precis när jag skulle säga till Janne och stanna så gick de över. Det bara gurglade, bubblade och körde runt i magen.

När vi kom till Kumla så blev det fort in i min bil och på med klimat anläggningen på fullt ös 18 grader för att sen sakta öka till normal temt runt 22-23 grader, och de lättade betydligt. Efter en stund vågade jag lulla ut ur Kumla sakta men säkert.

Var hemma vid 18.30 taget på kvällen, det blev bara en dusch och sen soffan då värmeslaget tagit kol på mig. Efter allt gående så var mina vader hemska så blev lite TNS på dem. Konstigt nog att min kropp inte va värre men tror de berodde på värmen en hel del.

Tivedens nationalpark

Posted on 3rd juli 2010 by admin in Foto,Vardagliga ting

IMG_1186_350

Upp tidigt, frukost och sen iväg ut och plåta igen :-) . Började med att åka till Tivedens Camping och ta lite bilder ute vid vattnet, där det var jättefint. Janne passade på att ta lite bilder till jobbet och kommunhemsidorna han gör.

IMG_1199_350

Blev bjudna på kaffe och kakor innan vi drog vidare mot något som heter ”Konst i ring”, en slinga i skogen där det finns konst över allt. Det är all möjlig konst, rätt kul grejj faktiskt. Fanns mycket roligt och fota förutom när när vi kom mot slutet av stigen då det fanns TONVIS med pissmyror… Då gick inte jag längre utan då blev det jogga sista biten. Janne tyckte det lite fort den sista biten *s*.

IMG_1233_350

IMG_1323_350

IMG_1238_350

Efter detta blev det Tiveden och de sällsynta Röda Näckrosorna som stog på shemat. De finns bara på ett enda ställe i sverige och det är vid Tiveden, så känns lite roligt att få dem på bild!! Hoppas verkligen det blev lite bra bilder, har inte hunnit redigera bilderna ännu. Fotade med stativ så borde bli bra bilder tycker jag.

IMG_1443_350

Nu blev de glass och vätskepåfyllning, vi var utmattade efter allt gående i hettan, solbrännan stekte och vi kände oss minst sagt överhettade! Så det satt fint med glass och en stor flaska Festis som slank ner fort. Efter det blev det vidare resa så långt ut i buschen man kan komma på en skogsväg som kallas för naturväg då den inte underhålles så man kan stöta på diverse hinder. Men det gick bra, inga hinder på vägen och vi lade oss vid en strand och pustade ut i skuggan, fyllde på vätskebalansen och halvsov ett tag, tyvärr lite tråkig botten där så något bada blev de inte av.

IMG_1357_350

Vi hade tänkt åka förbi Vitsand och fota lite i skogen där och sen bada vid Vitsands badet, där det är en enormt stor vit sandstand. Men vi tänkte att kl. 15 på en kokhet dag var de ingen bra ide att åka dit då man säkert inte ens fått plats på stranden.

Hann inte riktigt med det vi hade planerat men det berodde på framför allt värmen, bilens tempraturmätare stod på 35 grader så vill inte veta vad det var i solen, som man gick i hela tiden. Sen lyckades vi plocka de naturmålen som det var mycket gående på som också gör att det tar längre tid. Men vi får ta resten senare vid nästa tillfälle.

IMG_1295_350

När vi pallat oss hem så tankade vi ur korten som satt i kamerorna och sen på med batterierna på laddning inför morgondagens fototripp till Kvarntorpshögen.

Jag tog matlagningen idag, lagade fyllda kycklingfileér inrullade i bacon med ris, sallad och sås som inte blev någon sås då det helt plötsligt blev strömavbrott i 3 timmar.

IMG_1290_350

Rätt fyndigt konstverk… Titta noga och tänk på TON-fisk… ;-)

Men som tur var hade de kall bearnaisesås i kylen som gick minst lika bra till. Så blev mat med tända ljus i tystnaden utan liv från festivalen som pågick bara stenkast iväg. Band som spelade men de blev tyst där också :-) .

Jag och Janne va utmattade efter dagen och Kicki sliten efter lååång arbetsdag så vi gav upp och gjorde sängen sällskap.

Åka bort över helgen

Posted on 2nd juli 2010 by admin in Foto,Vardagliga ting

I eftermiddag så blir det och åka bort en sväng över helgen, ska bli skönt och komma utanför de 4 väggarna liten stund. Blir och hälsa på en vän, känns som det blir foto och Photoshop hela helgen. Listan är lång på ställen vi vill åka och fota på så kommer nog alla ggr bli foto för hela slanten.

Han har börjat använda Photoshop på jobbet så vill lära allt om det. Jag tackar ju absolut inte nej eftersom det är absolut mitt älsklingsprogram, inga problem att spendera timmar i sträck framför det om bara synen och nacken pallade det… Blev lite genomgång av olika typer att markera saker i en bild och sen en del bildredigeringar, så nu har han lite och nöta på.

IMG_1118_350

Efter jag kommit ner så blev de lite kaffe och en macka innan vi tog oss en sväng till Porla Brunn och tog lite kort. Tråkigt nog så är de ingen som tagit hand om den gamla bruksbyn så den var nästan skabbig. Men lite bilder blev det.

IMG_1105_350

Sen bar de hem och fixa lite mat då vi hade marktjänsten *ler*, Kicki hade en dunder-jobbar helg från 6 på morgonen till 21.00 på kvällen. Blev grillning, enkelt och jättegott. De hade haft turen och fått tag på kanon gott marinerat kött. Det är ju lite av ett lotteri när man köper färdigmarninerat om hur de smakar.

Dröjde inte länge innan sängen lockade efter dagen…