www.lanjelin.se

Fotografering & möte med idioter

Posted on 29th september 2010 by admin in Inez,Vardagliga ting

Nyligen kommit hem efter kört Inez till dagis, skulle vara där 9.15 idag för att det var dags för fotografering idag. Damen skulle ha klisterörhängen och även hårspännen idag så får se hur det blir på bild. Om båda örhängena är kvar när de väl kommer till foto.

Tog med en korg med mössor, vantar, raggisar och fuskollar som jag ställde uppepå Inez skåp. Så trött på att alla barns grejjor ligger utspridda över hela raden med fack som är på samma vägg. De som en gång i tiden kom på den iden med ett liiiiiiitet skår och fack med en enda dubbelhängkrok som dessutom sitter tätt tätt inpå varann, den personen kan inte ha insett att det finns något som kallas för vinter och vinterkläder som tar extremt mycket plats.

Visade sig att korgen gick inte och ställa med kortsidan mot väggen och sen rakt ut på det pyttelilla skåpet så fick ställa tvärt om vilket resulterade in att korgen tog upp halva överdelen på skåpen hos Inez grannar. Så blir och titta efter en storlek mindre på korg. Tycker det skulle va praktiskt med att kunna ha alla småplock saker i korgen i stället för att de ligger och dräller över allt inkl golven, vilket också dagispersonalen tyckte.

Nu hemma en stund för att sen åka till dårhuset och ha möte med Förskingringskassan och Arbetsförmedlingen. Så nu ska man bli översparkad från den ena idioten till den andra och i detta fall till Förskingringskassan. Kanon enkelt att börja vara sjukskriven igen när det finns så extremt mycket läkare. Man blir aldrig sjukskriven för det man verkligen är sjuk för.

När jag gick till vc och till sist fick en läkare då de var tvugna att skaffa fram en så blev jag sjukskriven med diagnosen Smärtsyndrom, Astma, Allergi Astmaexacerbation!! Förklarar precis min Whiplash skada och Kotförskjutning med sprickor i kota/or, framför allt smärtan som gör att man inte kan göra något.
Ännu bättre när de tar bort mina smärtmediciner för att de ska starta en seretonin behandling för att öka kroppens egna seretonin, för att det i sin tur ska göra så att kroppen skapa mer av det ämne som ger smärtlindring av sig själv! Såååååå oooootroligt fantastikt uppfinningsrikt! Finns inte en chans i helvettet för att tala klarspråk, att kroppen själv kan lindra denna smärta efter 8 års djävulsk smärta och ingen hjälp med någonting som har med mina skador att göra.

Spännande framtid går till mötes! Ska inte ta någon smärtstillande medicin på morgonen bara på kvällen, 1 tablett som aldrig hjälpt mig. Skitbra… jag som inte kan ta mig fram om jag inte tar medicin på morgonen. Stel, vidrig värk, yrsel, synrubbningar och huvudvärk är vad man minst vaknar upp till på morgonen och sen ska man inte ta någon medicin, känns lovande… Det blir väldigt lätt att få Förskingringskassan att förstå det också, de som är så mänsklinga, förstående och fina.

Nej nu ska ja ta något att äta och sen vila en stund innan det är dags och värma lite öron nere på arbetsförmedlingen!

Ett kul spel… ja varför inte ett ”kulspel”

Posted on 20th september 2010 by admin in Kul Grejjor

Shopping

Posted on 18th september 2010 by admin in Inez

Igår öppnade Skokanonen igen, vid Ö&B. Så jag, mormor och Skatten tog oss en sväng dit för lite koll ang höst/vinter skor till Inez. Tyvärr tyckte ja inte det fanns speciellt mycket att välja på om man jämnför mot förra året. Men vi hittade iaf ett par fodrade allväders stövlar som verkade bra. De ska tydligen vara kanon bra då de kommit tillbaka år efter år, så hoppas på det. De ser ut som värsta rymdskorna men det spelar mindre roll bara Inez inte blir kall om fötterna. Kändes väldigt sköna och hon går bra med dem.

Efter besöket där gick vi in till klädbutiken vägg i vägg som också öppnade på fredagen. Lite samma som de Outlet vi vart på i Västerås och även som den som finns i Strängnäs. De sålde ut mycket för 10kr, 20kr, 30kr och 40kr. Bland annat sålde de ut mössor och vantar för 10kr styck! Vilket inez verkligen behöver eftersom hon fått mössor stulna på dagis under sommaruppehållet. Det räcker ju inte med 1 el 2 par mössor och vantar utan det krävs lite mer så de finns att byta med om de blir blöta sen gära lite tunnare och tjockare varianter… Ja så de drar iväg både pengarmässigt och antalet man behöver.

Inez fick av morfar o mormor mössor, vantar, 2 par ”pysamasar” som de också sålde ut. Så nu har hon 4-5 mössor och 4-5 par vantar sammanlagt med det hon hade innan.

Oanvänd viteroverall har hon sen förra året, som är köpt på Ullared. Den var aaaaaaalldens för stor då (storlek 92) och verkar vara kanon i år. Inte för stor utan lagom rymlig, så det köper vi ingen mer. Hon har riktigt varma ställ med byxor och jacka som de kan byta till på dagis OM OM OM hon skulle bli blöt. Men ingen risk hon blir blöt av sig själv då hon vägrar bli smutsig och gillar inte och gegga eller ta i snön (om hon inte ändrat mening ang snön i år). Ända chansen hon skulle kunna bli blöt är om hon själv snubblar o ramlar i en slaskpöl i vår eller om någon råka knuffa ner henne i en.

Damen har inte alls mått bra idag, hon som gillar att vara i klädbutiker och skobutiker. Men hon kändes varm och hon tyckte det var jobbigt med allt folk, iof var det trångt i klädbutiken men det stämde inte ändå. I morse när vi gick upp var hon stenpigg, överlycklig och det bara sprudlade om henne, även när vi åkte ut för att plocka upp mormor. Så blev paff när hon började må så här. Hon piggnade på sig lite efter vi kommit hem till morfar o mormor igen och hon åt en portion med spagetti & köttfärssås. Näe nu får hon helgen på sig annars blir de doktorn på tisdag om hon inte blir 100% innan dess.

Ett Gott Skratt

Posted on 17th september 2010 by admin in Kul Grejjor

Om man köpte Ericsson aktier för 100 000 kronor för 3 år sedan så är de värda kring 4 600 kronor i dag.
Om man istället köpte Telecom för 100 000 kronor så har man idag kvar 791 kronor.
Om man för 3 år sedan gick på bolaget och köpte starköl för 100 000 kronor, drack ur dem, hade ……trevligt, och idag går och pantar tomflaskorna så får man 6 741 kronor. Det är därför grabbarna på parkbänken kallas för A-laget!

Frosssssa

Posted on 9th september 2010 by admin in Inez,Vardagliga ting

Torsdagen blev hemma för inez, har strukit dagis för denna vecka, vi tycker hon ska få hämta upp lite krafter innan hon går dit och blir sjuk igen ;-) . Damen har definitivt inte mått bra idag då hon bara blivit ledsen och arg om det inte gått hennes väg och så är hon inte i normala fall.

Jag har blivit sämre inatt så mår inte så bra idag, ont i halsen som attans, svullen och slemmig, pallknack och ont i lederna. Men lovat hjälpa mor att hämta Jarre vid 14 taget så åkte ut till henne vid 13 så vi hann förbi Djurkliniken då hon skulle köpa några säckar hundfoder. Sen for vi vidare för hämtningen av Yaris ”Jarre, Trubbnos”, redan många namn…

Efter det svängde jag förbi hemma för att hämta äggkartongerna jag glömde när jag åkte ut till mor (det man inte har i huvudet får man ha i benen eller hur säger man). Sen fick ja med mig hundar och unge på köpet, efter det vidare ut till mor igen. Får ”äggleverans” i morrn så då brukar vi lämna tillbaka kartongerna när vi köper nya ägg.

Som vanligt när vi kommit ut till morfar o mormor så vill inte inez hem så klart… Framför allt inte innan hon träffat morfar som nu för tiden kommer hem sent om kvällarna då han börjat jobba i obyggderna som vi kallar det. Till sist kom morfar och inez tjöt av lycka men hem skulle hon inte än. Hennes morfar o mormor kvot har gått i botten under tiden hon vart sjuk så tar ett tag att fylla upp den igen.

Killen som ska gjuta om deras pannrummstrapp lyckades dyka upp!! WOW man blir lika chokad varje gång en hantverkare dyker upp och gör vad de sagt de ska göra den ggn! Han skulle kommit i onsdags förmiddag men kom idag… Han hade nog inte kommit alls om de inte ringt och påminnt honom.
Han testpålade ner ett järnrör och Inez skrattade faktiskt mest åt det. Trodde hon skulle bli rädd och inte vilja vara i närheten men hon satt kvar på köksborde och skrattade åt den stora Hacke Hackspetten… Konstigt nog så lät de inte mycket fast de är precis utanför fönstret/väggen.

Till sist med motvilja så fick ja på Inez tröjjan och morfar fick ta på skorna och sen kunde vi ge oss iväg hem. Bara för att de också skulle iväg och tanka bilarna och åkte samtidigt så gick de rätt lätt.

Väl hemma så var hon totalt slut och blev sängen snart nog efter en flaska lelle och tandborstning, pappa somnade samtidgt. Jag har börjat må väldigt mycket sämre ikväll efter jag kom hem och åkt på en jädra rethosta, så blir ingen säng för min del. Kommer bli en sittande natt i soffan annars kommer jag hosta tills ja kräks.

Så just nu lever man på Fisher mans friens halstabletter och 15 rullar papper att snyyyyyta sig i… Nu bädda ner mig då tänderna snart ramlar ut pga frostbrytning och tandhackning! Nattizz

Sjukt igen…

Posted on 8th september 2010 by admin in Inez,Vardagliga ting

Onsdagen gjordes de ett försök att gå tillbaka till vardagen, Inez hade ingen feber på morgonen så vi testade att åka ut till mormor en sväng. Inez blev som vanligt överlycklig då hon lekte i ett med sin barnvagn hon har där och dockorna. Hon verkade jättepigg så började lura på dagis för att hon såååååå gärna vill gå dit, hon älskar dagis. Men när kvällen kom och vi kom hem så var hon inte lika pigg längre.

A skulle mot alla odds promt jobba, men han fick ta straffet dubbelt upp när han kom hem på kvällen… Han var totalt dyng, ingen röst alls inte ens ett piiip och vit som ett lakan, vågar inte ens tänka på febern han hade. Han mådde illa och kände sig svimfärdig så pang i säng för hans del och även inez som också mådde dåligt.

För min del så verkar förkylningen vara lika dan idag som igår, ingen utveckling åt något håll. Satt upp en stund efter A o Inez lagt sig för att göra en del uppdateringar som behövde upp på servern till en hemsida. Fixade det snabbt och gick sen och lade mig.

Sjuka…

Posted on 7th september 2010 by admin in Inez,Vardagliga ting

Idag har A insjuknat rejält och har ingen röst, hög feber och fryser. Jag har dunder huvudvärk, börjar få ont i halsen och slemmig… Inez 39,8 i feber och inte alls bra, ingen sömn i natt igen för någon av oss. Inez bara hostar slem tills hon kräks. Hostmedicin i all ära men inte något som hjälper mot slemmet. Har höjd huvudänden av hennes säng men det hjälper inte heller något. Slutar med att hon somnar i någons knä sittande.

Denna dag har inte varit någon höjdardag alls, vi har mest suttit i soffan och stönat, suckat och mått där efter. Försökt sysselsatt Inez så gått de går. Som tur är, är hon en sån unge som gärna och hellst leker själv. Idag har hon pinucklat med alla grytlappar som låg i lådan i köket. Hon har suttit och placera ut dem i olika mönster på Ludde hela förmiddagen. Ludde bara sover och hon grejjar.
Nästa sysselsättning blev en av sina dockor som hon suttit ute i hallen i en av hundbäddarna och vaggat, gungat och nannat…

Mor ringde och frågade om vi skulle ta en sväng till Strängnäs och kolla lite på kläder och annat. Så rullade iväg efter tagit Panodil, blev några små besök bla på Karlssons och sen en Klädoutlet som tyvärr inte hade så mycket höstkläder ännu till barn iaf. Jag tyckte alla långärmade jumprar var så super tunna så kändes inte som att de var mycket och ha till höst o vinter. Men det blev 3 st jumprar, strumpor och trosor till Inez.

Mycket mer hände inte denna dag, inez var mest ledsen och mådde dåligt under kvällen så blev tidig läggning av henne. Hon själv pekade upp på övervåningen och vill lägga sig så det var lätt match.

Inez sjuk

Posted on 6th september 2010 by admin in Inez,Vardagliga ting

Denna vecka börjar lika som förra veckan slutade dvs en sjuk Inez. Hon är fortfarande dålig och vi börjar så smått känna av lite. Antar att vi till sist också kommer hamna i bingen sjuka och febriga.

Ringde vårdcentralen och pratade med dem om Inez öra som hon verkar ha ont i. De tyckte vi skulle komma på ett besök och göra en liten koll. Så vi fick en tid kl.11 till henne plus jag själv skulle dit kl.10… JA ni läste rätt, jag har fått en tid till en ”stafettläkare”!!!!! Det är fanimej lika lätt att få tid till en läkare som att vinna 1 mille på trisslott, om inte t.o.m chansen är större att vinna på lotten!?

Fick T.Sund som läkare till Inez en läkare jag inte har någon bra erfarenhet av. MEN han var super rar med Inez, kanon läkare med barn, helt klart. Han lyssnade bla på hennes lungor och hon var lite rosslig på ena sidan. Öronen så jättefina ut och hon har inte heller klagat efter inatt. 

Doktorn skrev ut penicillin (stavas?) som vi skulle hämta ut om inte febern vänder på senast 5:te dygnet, damen har legar mellan 39.5-40.6 i feber, under det har den  inte legat sen hon blev sjuk. Om den vänder så är allt grönt, men om den inte gör det kan det i värsta fall vara början till lunginflammation.

Hon bara hostar på natten så någon sömn blir det inte för någon av oss. Hon har himla mycket slem som verkar åka upp och ner i halsen på henne. Man önskar de kunde hosta upp, som vi vuxna kan.

V.35

Posted on 3rd september 2010 by admin in Inez,Sticka, sy, pyssel mm,Vardagliga ting

Veckan har som vanligt börjat med en massa ringade men som vanligt inga bra resultat! Magnus en föredetta läkare jag haft i många år (världens bästa läkare!!) ringde mig på tisdagen, hade en förhoppning om att han kaaaaanske kunde hjälpa mig. Jag vet att han alltid gör det han kan om det finns någon möjlighet för honom att hjälpa. MEN icke, han hade inte en suck av chans att kunna ta emot någon mer patient. Han var så fulltecknad att han inte ens får ta emor fler. Så där rök den allra sista strimman av hopp för att lösa rävsaxen jag hamnat i! Börjar väl bli dags att inse att man kommer bli utan sjukintyg och iom det också utanför alla system och utan pengar. Konstigt att folk som blir utförsäkrade, tar livet av sig?! Regeringen gör allt i deras makt för att straffa oss parasiter dvs vi sjuka och även gamla människor!

Byggubbarna från Lindbloms kom på måndagen som lovat och började riva våra uteplatser. Har vart en jädrans liv men det har försvunnit mycket. De rev 3 av 4 uteplatser (”staket” och mellanväggar) ända fram till våran uteplats på första dagen. I tisdags så rök även våran uteplats, tom halva golvet över en sektion på 10x3m (2 st uteplatser per sektion). Onsdagen gjorde de rent och tog bort även stommen som golvet legat på och tom fick upp den nya! Sen skruvade de golv nästan hela Torsdagen och började men våran yttervägg. Idag fredag har de fixat båda ytterväggarna plus stommarna till ”staketet”… Tråkigt nog så blev det helg nu annars hade vi nog haft vår ute plats klar på 1-2 dagar till. Imponerad över hur fort de jobbat, 2 dagar så var en kille här själv de andra dagarna har de vart 2 killar… De kör så att det ryker, kan man säga och vi tackar ju inte nej till att få tillbaka vårt ”uterum” snabbt! Men de har och göra ett tag efter de 4 uteplatserna på vår länga så är de 4 balkonger på huslängan brevid oss också att byggas nya.

I Onsdags så åkte ja hem och fixade lite hemma efter jag kört Inez till dagis vid 9.30. Diskade och plockade lite, rastade hundarna och åt lite innan jag åkte upp till Stickcafeét igen. Många kom idag också, det vart en del prat om mönster och garner. Då det kommer mycket nya härliga garner under hösten, vi alla satt och dregglade över broschyrerna som Katarina (butiksägarinnan, tror ja hon heter) hade lagt ut på bordet till oss. Tror ja äntligen hittat ett nytt bra ”allaround” mönster till tröjjor, till inez då modellen såg så bra ut. Tyvärr har inte mönstren släppts ännu så får vänta ett tag till. Köpte garn förra Onsdagen men blev inte som jag tänkt, ett garn jag köpte skulle bli en tröjja till Inez men det visade sig bli alldelens för glest även när jag gått ner från stickor 5 1/2 till stickor 4. Svårt att få mönstret och stämma om man går ner ännu mer i stickstorlek så repade upp hela bakstycket och la ner det projektet. Det får bli halsduk av det i stället. Det tråkiga är bara att jag köpte garn för att sticka 2 halsdukar och nu blir det 3 i stället. Efter jag stickat alla dem så kan ja snart ställa mig på torget och sälja halsdukar!
Har börjat på en kofta till inez men den måste man sticka i lugn och ro då det är mönster stickning. Gäller att inte tappa bort sig för då sitter man i klistret. Jag hoppas man lär sig mönstret snart så det går lite fortare och enklare att sticka, går sakta då man måste kolla diagrammen hela tiden! När man kan släppa ögonen från dem så kommer de gå undan.

Torsdagen blev lite omplanerad då A skulle jobba till 18 i stället för 16, fick bli jag som hämtade på dagis. Men det gjorde inte så mycket då jag mest tvättade och städade vilket behövdes. Är lite ont om plats just nu för vi har utemöblerna i vardagsrummet för att de ska skruvas isär så vi får rum med det i källaren. Bara ett problem och det är att man tar sig inte in i källaren just nu pga bygget av uteplatserna, så allt står kvar inne här. Iom det har ja inte velat tvätta så mycket för att slippa ställa upp torkstället också i det redan fulla vardagsrummet. Övervåningen är det liksom kaos på iom att vi renoverar rummen så där finns de ingen plats, inte ens i badrummet! Det är med andra ord kaos hemma nu, över allt *phust och stön*.

Idag Fredag så har jag och hundarna vart ute hos mor hela dagen för att det var dags för en omgång trimning på Ludde, rakning av Chippen och öronrengöring av dem alla. Vi ska stoppa hela högen i badet är de tänkt men kom här om dagen när jag var pg och bada Ludde att de var alldelens för långhåriga. Hela dagen har gått till hundpyssel, åkte hemifrån 10.00 och kom hem 18.30.
Kvällen har bestått i lite hemside uppdatering, svara på mail och skrivit här i bloggen. Men när kl var 22.20 kom A ner med Inez som vaknade och var ledsen, rödflammig, blankögd och kokhet! Tog febern och då hade hon 39.5, så petade i henne lite avledon bara för att det kanske skulle kunna bli lättare för henne och somna om febern lugnar sig lite. Men nu 00.05 hör jag henne igen så ska ta och gå upp och byta av A så han kan få sova något inför sin arbetsdag idag Lörsdag.

Natti natti