www.lanjelin.se

Flyttgrejja!

Posted on 30th oktober 2010 by admin in Vardagliga ting

Helgen har gått till att fixa och dona till min morfar då han ska få flytta till ett gruppboende nästa vecka.

Lördagen började med en sväng ut till nya Boendet för att titta på morfars lilla rum han ska få där. Inez var i full gång med att grejja omkring med tanterna där och charma runt medans vi kollade på rummet. Det var ju absolut inte stort, första shocken blev hur litet de verkligen var. Men efter man vart där en stund så kändes rummet bättre.  Sen blev det att åka hem igen och börja med att plockat ihop kläder, gardiner, dukar, möbler och saker som ska med ut till hans nya boende. Alla saker ska/bör ju vara märkta så mors kvällspyssel blir och fixa märkning och jag för min del blir de och sy upp gardiner som är för långa. Tog en bra stund och fixa allt små pyssel så dagen försvann i ett nafs…

Söndagen fick bli flyttdag men innan vi började med det så fick de bli lite runtåkande på stan för inhandling av lite nya saker till morfar. Vi hittade ett par fina nya täcken och kuddar, överkast, sängmatta och en fin fleecepläd som inhandlades. Efter det så packades bilarna och en släpkärra full och sen styrdes kosan till de nya hemmet.

Efter vi städat ur lite, fått in möbler, satt upp gardiner, fixat lampor, dukar, bäddat, piffat & puffat ;-)  och grejjat så vart det riktigt fint och mysigt. Stället känns i allmänhet hemtrevligt och ombonat då det inte är så stort Gruppboende. Suuuuper mysig personal har vi träffat och verkar bara vara trevliga tanter som bor där också, så jag tror morfar kommer trivas bra. Lite synd kanske att han blir enda mannen på bygget…

På måndag skulle föreståndaren dra igång hela processen nu när hans rum är klart, så han har något att flytta till. Får vi se hur lång tid det tar innan det är dax för hans riktiga flytt.

Ringt en massa samtal

Posted on 29th oktober 2010 by admin in Vardagliga ting

Suttit i telfon hela dagen inte dag men Förskingringskassa, läkare, akassa mm. Har iaf fått en telefontid med en läkare på tisdag ang mina värdelösa läkarintyg som de skrivit tidigare, vilka inte godkänns av Förskingringskassan! 

Nu har F-kassan begärt kompliment till de läkarintygen och då ska jag ha många fingrar med i spelet om vad de tänker skriva på dem! Blir så förbannad när man inte blir sjukskriven för det man i grund och botten är sjuk för. Visste hela tiden att detta inte kommer gå igenom. Inte en diagnos kärringen skrev på läkarintygen, klart som tusan F-kassan inte kan godkänna vad som hellst. Vore enventuellt lämpligt att mina 2 diagnoser fanns med i bilden!

Sen ringt lite och fixat inför min morfars flytt ut i tassemarkerna, lite telefonflytt och annat som man behöver ordna. Men det var tyvärr ingen som hade haft telefon i det rummet han kommer bo i, på hur många år som hellst. Så Felia blev tvugna och skicka ut tekniker i nästa vecka för att ordna det.

Nehej, nu ut med hundar och sen dra undan lite hemma och något i magen innan Inez ska hämtas från dagis.

Målat

Posted on 28th oktober 2010 by admin in Inez

Nu är den vita färgen klar i inez rum, snart dax och börja med den ”Serisa” (hur det nu stavas). Det kommer bli riktig ”färgsmäll”, så man får väl rolla med solbrillorna på sen ;-) . Lite kul ska man väl ha iaf när det är ett barnrum, får bli så tills hon blir så stor så att hon själv kan vara med och önska lite. Vilket man den dagen kommer ångra dyrt att man sagt :-) .

Ville ha lite neutralt från början men fick inte ihop något på det temat. Men det rosa/serisa blandas med allt i dagens läge så ska väl inte vara allt för svårt med gardiner och sånna saker. Har fint tyg som kommer passa till gardiner och ett par mattor. Sen bokhylla (expedit ikea), hyllor (lack ikea) får bli vitt. Lampor, småpyssel ska nog inte vara allt för svårt att hitta tror jag.

 

 

Luvsjal

Posted on 27th oktober 2010 by admin in Sticka, sy, pyssel mm,Vardagliga ting

Nu har jag börjat med luvsjalen äntligen… Misstänker den kommer behövas i vinter om det blir sån vargavinter som det utlovats! Färgen gör sig aldrig rätt på en dataskärm, då det är väldigt olika hur de är kallibrerade. Men garnet är plommonfärgat. Såg att det inte var lätt att få mönstret synligt på ett bra sätt på foto.

Måste säga att det är första gången avigsidan är snyggare än rätsidan, så har inte bestämt vilken sidan som jag kommer att ha som rätsida när den är klar.

Väldigt enkel och sticka inge konstigheter utan bara avig och räta (för dem som inte gillar och sticka flätor tex). När jag har mera tid så kommer möster och garn läggas till här för den som är intresserad.

Äntligen lyckats

Posted on 27th oktober 2010 by admin in Vardagliga ting

Tror jag äntligen lyckats koda bort de vita ramarna så nu får de bli denna mall ett tag till. Så mycket krånglande och testa nya för då försvinner alla inställningar på den gamla hela tiden!

Förbenade vita ramar!

Posted on 27th oktober 2010 by admin in Vardagliga ting

Av någon anledning så har jag börjat få envisa vita ramar runt alla bilder och kort jag lägger upp! Har inte ändrat något i temat heller och finns ingen stans i inställningarna eller stylesheets och ändra dem.

HATAR vitt tillsammans med bilder, de ska ligga på en svart yta för att återfå sin studs som de har som original. Där av jag väljer en blogg med svart bakgrund som jag letat häcken av mig efter… sen dyker dessa vita ramar upp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nähej bara börja leta utav fan rent ut sagt och se om jag kan hitta ett annat tema!!

Keramikkurs på hemmet ;-)

Posted on 27th oktober 2010 by admin in Kul Grejjor

Byta däck…

Posted on 26th oktober 2010 by admin in Vardagliga ting

Idag när A var ledig så stod det klippning och däckbyte på shemat!

Men Skatten tyckte inte alls att det var dags och gå upp när klockan var 8… brukar bli sent när man nattsuddar *hehe*. Hon var såååå trött i går kväll och somnade bums kl.19. A hann knappt lägga ner henne i sin säng innan hon sov. Sen hade ja en riktid segdag igår så ja struntade i hela kvällen och gick och la mig vid 20.30, varpå inez vaknade och var totalt klarvaken och hungrig 21.30…
Sen tog det en bra stund innan hon somnade för att sen vakna till igen vid 00.00 på natten, men det tror jag var för att hennes blöjja gått sönder, vilket aldrig hänt innan. Själv karborren i sidan hade gått av, så hela blöjjan hängde på trekvart. Ja så då blev de till och trampa ner och hämta en ny blöjja och byta. Då tog det en stund igen för henne och somna. Så i slutänden var det inte alls konstigt att hon inte var sugen på att gå upp vid 8 i morse.

Man blir nästan shokad när hon vaknar i natta, för hon är sååån sömntuta och brukar aldrig vakna utan sova som en stock alltid. Jo jag vet… vi är extremt bortskämda… Så har hon vart sen hon kom ut ur min mage. Vi brukar säga att det finns barn och sen finns inez *s*.

Vi gjorde oss i ordning och fixade allt och till sist vid 9 tror ja så hämtade vi henne och klädde på henne. Blev yogurt till frukost och sen åkte vi ut till mormor och fikade lite medans pappa gick och klippte sig.

När mormor åkte till jobbet vid 11.30 så gick vi ut och bytte däcken, eller A bytte och jag assisterade då man inte kan göra något sånt längre pga kroppen. asllt gick kanon bra på passagerarsidan av bilen. Sen när vi bytte sida och skulle lossa hjulet fram på förarsidan så funkade inte den förbannade hjulmutterlåset längre! Det slutade med att det bara var att lägga ner projektet och hoppas på att det gick en buss hem. Kunde inte gärna åka med 2 vinterdäk och 2 sommardäck… Fast det är ju halv vinter så då kan man väl få ha halv vinterbonad på bilen också ;-) .

Far min, lyckades få loss låsmuttrarna så nu är de loss, men jag kan inte byta de andra två själv så bilfan får stå tills på söndag då A är ledig från jobbet nästa gång. Inez får vara hemma från dagis, jag kan inte åka med bussen och lämna henne då tar jag mig aldrig hem igen när nacken sätter igång. Man blir som ett fyllo, yrsel, ingen balans, mår illa, syndrubbningar så en som inte känner än tror väl man är dyngrak.

Men min snälla bror ryckte ut och skjutsade hem oss, fick dåligt samvete när jag ringde och väckte honom. Hade ju en fin plan i huvudet att Gustav säkert skulle svara i telefon när han var hemma och va sjuk, om bror skulle sova. Men det visade sig att han redan blivit väckt av en annan som ringt. *suck* han behöver ju sin sömn verkligen!

Väl hemma så fick de bli välbehövlig städning av den kraften som fanns kvar. Gick bra en stund och sen ballade kroppen ur helt så då var de till och lägga ner det. Får bli fortsättning i möra.

Inez var jättetrött ikväll igen så det sa bara bums så sov hon när hon lades i sängen… Här blir det och försöka kolla på deadliest cathch på discovery kl.21.30 sen får det bli bingen. Men blir väl ingen långvarig tid i sängen denna natt, ryggen protesterar redan.

Årets första Julmust

Posted on 26th oktober 2010 by admin in Vardagliga ting

En riktig njutning!

Måndag och ny vecka igen

Posted on 25th oktober 2010 by admin in Inez,Vardagliga ting

Hehe… då var det ny vecka igen!

Idag skiner minsann solen och är vackert ute… Igår när vi skulle bytt till vinterdäck, ja då öste regnet ner så vi sket helt enkelt i det. Får blir en kväll nu i veckan i stället. Jag åker ju inte ens varje dag och behöver inte ge mig ut om de skulle bli halt.

Dagen har vart lugn, jag och inez har vart hemma och myst, bara haft en lek och mys dag. Med lite undanplockning av leksaker någon gång mellan varver för annars kan man inte röra sig med allt hon kan släpa fram. Fast hon är precis lika duktig på att plocka undan det själv eller hjälpa till om man ber henne.

Ska handla ikväll så måste försöka få ihop en handlingslista också vilket inte är lätt… eller jo allt som är slut är ju lätt och skriva upp men maträtter är INTE lätt och komma på, där har man konstant idetorka. Blir och pysa iväg till affärn efter A kommit hem, då kylskåpet gapar tomt.

Tog fram en fläskfile i söndags men den hann aldrig tinade upp i tid så stekte upp den på kvällen för att den inte skulle bli förstörd så gjorde en potatisgratäng till den idag. Så jag och inez åt av det på eftermiddagen och A får värma det när han kommer hem. Det blev bra, så slipper man ställa sig och laga mat efter man vart och handlat vilket ja definitivt inte orkar.

Gott & blandat från helgen

Posted on 24th oktober 2010 by admin in Vardagliga ting

I lördags var det höst städning i föreningen och det tog en stund, det fylldes en stor kontainer med en massa ris, löv och annat så nu är det fint på gården igen. ¨

Mor var och hämtade Gammelmorfar så han skulle få komma ut en sväng och även få sig lite fika och se hur de ställer till byn bara på den tiden han vart där i från. Gräver upp och grisar omkring över allt, dessutom så gör de inget rätt så de får göra om allt flera ggr. Gör saker utan bygnadslov, ändrar om efter de redan gjort saker och ting klart…ja listan kan göras lång. Men kommun får väl som alla andra större företag, myndigheter, landsting, försäkringsbolag  mm göra som de vill, för ingen privatperson kan någonsinn sätta sig upp mot dem oavsätt tillväga gångs sätt.

Hur som hellst så var gammelmorfar glad att få komma ut lite och träffa även få träffa Inez en sväng. Blev lite gott från kondis här på byn som jag och inez var in och fixade på vägen ut till mor o far.

Söndagen blev en blaha dag med varken hackat eller malet. Ända vettiga gjort denna dag var väl att jag och mor åkte ut och köpte/hämtade ägg hos några bekanta. Var de sista äggen för i år, så nu blir det vila för alla hönsen över vintern. Tittade på deras myskankor som de har och de var stoooora, tyckte jag iaf. Hade inte trott de var så stora, men väldigt vackra var de. Vi fick ankägg med oss hem, de tackar man och tar emot för de är kanon och baka av, göra pannkaka mm. De säger att ingen vill ha ankägg och jag kan inte förstå varför, de är ju kalas fina och kanon att använda. Fattar inte vad det ska vara för fel på dem? Kanske är något gammalt tillbaka i tiden, någon sägnen eller någon fix ide som följt med fram till idag?

CarRaijTema V.42

Posted on 21st oktober 2010 by admin in CarRaitema


Bild tagen vid slussarna vid kraftverket i Skogstorp, vatten nivån var minimal men vackert.

Bild tagen vid Årbygård, kanske skulle valt någon bild som relaterar mer till byggnaderna på Årbygård, men var allt för påverkad av den vackra hösten.


Ja som sagt… Ännu en höstbild tagen på vackra naturen vid Husby-Rekarne kyrka! Detta är de första höstbilderna jag fotat i år så bättre sent än aldrig kanske?! Har vart riktigt dåligt med fotande i år, riktigt glest för 2010 i bildbanken.

Men det skall vi nu råda bot på efter att Jag och Raija bestämt oss för att ta upp vårat CarRaij tema igen. Hoppas vi håller oss iaf så pass skapliga så vi kan köra hårt nu ett tag ;-) . Bäst och passa på innan de kanske kan bli sån kyla ute att man inte kan fota helt enkelt. Förra vintern var ett bra exempel på, såååå vackert ute men gick inte att fota tyvärr.  Men då skulle de bli inomhus tyckte Raija och flinade riktigt retsamt, då hon vet att jag H A T A R att fota inomhus *hehe*.

BVC

Posted on 20th oktober 2010 by admin in Inez

Idag hade vi tid på BVC för en läkarkontroll, men när jag och inez kom dit så var dörren låst och igenbommad så blev lite paff. Ringde på en ringklocka som satt på dörren men ingen kom och öppnade. Gick då in till VC och frågade, visade sig att Lena som hon heter som är på BVC var sjuk. När vi stod där och pratade med en på VC kom ersättaren in stressande, hon hade dock fått tiden kl.10.00 och vi skulle va där 9.45. Men allt slutade bra.

Vi fick Birgitta som läkare och hon hittade inga som hellst fel på Inez, utan tror att hon är en sån där ”ketchup” effekt när det gäller talet. Kommer inget, kommer inget och så kommer allt…

Efter det körde jag Inez till dagis, hon kom lagom dit till 11 då de äter lunch. Var riktigt kallt ute med snålblåst så barnen som var ute sörjde inte av att äntligen få gå in. Lovar att inez inte heller sörjde av att missa ute tiden på förmiddagen *s*.

Sen fick de bli en sväng hem och stoppa lite i magen och ta ut hundarna innan jag fortsatte en sväng upp och tog en fika på Stick Caféet uppe på byn. Satt inte fel med en stor kopp te, i detta väder!

Blev inte långrandig där, utan åkte hem efter en stund då jag började må riktigt dåligt. Smällde till med värk i kroppen, framför allt nacken och huvudet. Men säkert pga något tattar väder som är pg eller så är det för den vassa kylan ute. Så fick bli åka hem och vila.

Kvällen blev lugn, slökollade faktiskt lite på Bönderna bara för att spana ut lite natur runt Sundbyholm för vidare foto objekt *s*. Efter det kollade jag Berg flyttar in, trevligt program! Sen fick de bli bingen och en bok.

Soptippen!

Posted on 19th oktober 2010 by admin in Vardagliga ting

Till Inez lycka så var mormor lite barnvakt idag då vi hade hela garaget fullt med skräp som skulle till Tippen. Körde ut skatten till mormor vid lunchtid och sen var de hem och börja köra skyttetrafik!

Gjort som så att vi rensat ur källaren och då ställt allt i skräp i garaget för att platsen i källaren inte finns. Men nu när vädret börjar dra ihop sig mot vinter så är de dags och se till att garaget blir tomt och fint igen.

4 vändor senare så var garaget tomt… Nu ska vi bara sopa bort en massa små skräp, jord och tjafs från golvet, sen är det som nytt igen *ler*. Misstänker att det lär behövas börja att ställa bilen där inom rätt kort tid. Undviker mycket gärna att skrapa rutor då jag knappt klarar det med mina handleder och armar. Sen mycket bekvämt att kunna sätta i kupévärmaren i bilen om man ska iväg tidigt på morgonen.

Sen blev det god mat på kvällen ute hos mormor o morfar, rotmos med fläsklägg! Det var nog hundra år sen sist då det inte blir av att göra här hemma eftersom A inte äter det. Men får nog bli och göra det, Inez tyckte det var mumma också.

Nytt Tema

Posted on 17th oktober 2010 by admin in Vardagliga ting

Letar, letar och letar efter ett Tema som ja ska bli nöjd med. Har letat ända sedan jag började blogga men verkar inte vara så att jag ska hitta ett….

Kommer testa lite olika teman för att kolla inställningarna i dem. Så bli inte förvånad om de kommer växla utseende stup i ett en stund fram över!

Riktig skitdag :-S

Posted on 14th oktober 2010 by admin in Inez,Önskar...,Vardagliga ting

Hugha vilken dag det är idag, sånna man önskar man slapp vakna upp till!

Inez är iaf frisk och har fått gå till dagis idag, till hennes glädje! Hon bara ääääääälskar dagis!

Vilket jag tänkte perfekt att hon går idag så kan jag fixa lite mer hemma, tvätta och grejja. Göra ordning soffan igen efter inez blivit frisk, har haft en massa skydd över den så det inte ska komma igenom kräk ner till soffan OM olyckan hade vart framme. Har sånna där suveräna blåa fyrkantiga grejjer som de har i vården i sjuksängar, rullstolar som suger upp och skyddar underlaget.

Men så har någon annan bestämt att inga mediciner ska fungera idag, tom allergimedicinen gör ingen verkan! Astman kör i 200 blås och nässelutslagen lika dant, känns som de två kör ”Chickenrace” tillsammans. Så värken i rygg o nacke gör att man ser stjärnor, huvuvärken blixtrar och astmamedicinen man får pumpa och pumpa i sig gör att man skakar som en vibrator och Betapred gör inte att man mår finare.

Letar en ny Mp3:-spelare innan jag hamnar på psyket!!!
Min nuvarande är totalt utsliten, den har nog gått nästan dygnet runt i 5 år… Så iofs kanske det inte är konstigt. Varje natt har den gått och i stort sätt varje dag också minst någon timme. Nu när den gett upp så vet ja inte längrte vad jag ska sysselsätta mig med när man är dålig och inte kan göra något utan är mest liggande. Låter väl idiotiskt att man inte står ut utan en Mp3a men för mig har det blivit ett verktyg att ta sig igenom vakna nätter och dåliga perioder så det är ingen överskottslyxpryl för min del. Utan lika dant som jag har stort behov av min TNS så har min hjärna och psyke också ett behov av lite stimulering under dåliga perioder. Med en Mp3spelare kan man iaf lyssna på talböcker och musik när man inte kan göra ngt.

Tåkigt bara att de gått i från dem med hårdiskar på som ja har på min Creative Zen jag har nu OCH tråkigt att de blivit så svindyra. Köpte min för 1499kr och det är 30gb lagringsminne i den. Idag kostar tex en Ipod med 8gb 1000-1300kr! Har dock hittat en Creative för 1350 med 16bg lagring (den mest prisvärda) så får önska mig tillskott i kassan till en sån när ja fyller tror jag.

Nog gnällt för denna gång ;-)

Riktigt härligt väder idag iaf, ska släpa mig ut med hundarna snart kan också göra lite gott med frisk luft! Måste nog skura min solbrillor innan bara, för Skatten har lånat dem vilket betyder att man inte ser så mycket som 1 cm i dem just nu. Hehe hon har en rejäl fanatism när det gäller glasögon! Bästa hon vet att låna mormors ”broilers” och alla hon möter som har solbrillor vill hon gärna ha! Hon har egna solbrillor men man kan ju alltig ha några mer par brillor tycker hon…

Jahapp om man skulle försöka peta i sig en extra tablett för pallknacket, verkar som jag har satt några arbetslösa plåtslagar i jobb denna dag… någon nytt ska man väl göra ;-) . Men dags för dem att ta lite paus för denna gång.

Sen ta och knata ut med gänget. Märks att de är gamla nu både Ludde skurk (född 1998) och Sessan Lessi för att gå ut och gå är inget man längtar efter längre. Hellst bara göra de nödvändigaste och sen gå hem igen. Chippen där emot är det full krut i och naturligtvis ska det va det i hans ålder. Men de roliga med Lessi är att röjja med Chippen som en toker vilket hon gör nästan hela dagarna men att gå ut är joooobbigt. *s*

Ne nu ut med busarna och sen försöka ordna soffan innan det blir ryggläge där igen. Måste se till att må lite bättre i morrn då det står många grejjor på schemat en åka och lämna-, hämta-, fixardag med mor.