www.lanjelin.se

Stämmer fint!

Posted on 30th november 2010 by admin in Kul Grejjor

Det finns tre sätt att få saker gjorda:
göra det själv, anlita någon
eller förbjuda sina barn att göra det

-Monta Crane -

Besikta *urk*

Posted on 29th november 2010 by admin in Vardagliga ting

Kl.15.30 idag är de dags för besiktning så Inez och jag får väl palla oss dit och få de gjort. Får se om de hittar vad det är som låter bak i bilen… Kröp under och kollade men kunde inte se om de var fjädern bak, såg inte så ut när bilen inte var upphissad iaf, men man måste alla ggr hissa upp den för att de det bra tror jag så kan säkert va de problemet iaf.

Innan besiktningen måste vi åka förbi dårhuset vårdcentralen och hämta papperen som de inte klarar av att skicka eftersom de inte tydligen vet hur man hanterar vanlig postgång! Så krävde ut papperen så nu ska ja skicka dem själv 55gr om de så behövs för att Fkassan ska få dem. Vore ju trevligt att få något beslut någon gång så man vet något. Har levt helt i ovisshet nu i 3 månader och det börjar bli jääääävligt påfrestande!! Det hade kunna vara löst för minst en månad sen om bara vårdcentralen kunnat få iväg papperen. Jag har ringt 3 ggr och bett dem skicka dem och Fkassan har skickat 2 påminnelsen men vad har det hjälpt!?!?! jo ingeninting.

På vägen hem, hämta A från jobbet när jag ändå var i stan och sen lite handling av mjölk och någon småsak. Sen äntligen hem.

Julskyltning & Adventsgrejja

Posted on 28th november 2010 by admin in Inez,Vardagliga ting

Mormor, Inez och jag var en sväng ner till stan tänkte om de va någon julstämmning. Men de var de mest kassa jag någonsinn vart på. Visst de var ju en massa i Rothoffsparken, Radermacher och Munktell men jag trodde de kunnat vart något på cityhuset, 21:an el dyligt också men men inte ett dugg.

Vi hade en trevlig stund på stan helt klart men besviken på att de inte var någon julstämmning. De hade inte ens tänt julbelysningen som sitter uppsatt på gågatan! Men de kanske tände den samtidigt som de skulle tända granen kl.16, men vi åkte hem innan.

Mor hittade en kanonsnygg jacka och en skitsnygg blus på den nya butiken inne på City, de hade verkligen kanon mycket snyggt!! Rekommenderar verkligen alla ”Fullvuxna” att gå dit, för de verkade vara modeller gjorde för oss och inte kläder som är gjorda för smala personer som de bara plussar på storlekarna på som i många fall! Jag hittade dock inget där för som vanligt är allt trångt över brösten och sen stort över magen i stället med något undantag. Men hittade en jumper på KappAhl som de finns lite risk för frontalkrock på andra sidan stan när man går ut men de gör inget, det var ett läckert svart/vitt möster på den så blir snygg till ett par svarta el vita byxor.

Sen blev de varsinn kötbulls smörgås på fiket inne på Cityhuset för Inez var hungrig. Hon åt riktigt mycket men efter en stund hade hon inte tid och fortsätta med det då de kom en massa barnvagnar förbi med små bebisar i, då blir hon helt tokig för hon äääälskar småttingar!

När vi kom hem så var de dags och sätta igång här hemma, flyttade gardinstångsfästena på 3 st fönster för de satt för nära fönsterkarmen. Inte mycket jobb men tar sin tid och fixa ändå. Men det blev bättre med gardinerna efter det. Så nu har de kommit upp gardiner i matrummet också, bara vid matborde kvar då ja inte hittade andra halvan till gardinstången. Blir och sätta gubben på att leta efter den när han kommer hem från jobbet i morrn. Sen är det klart äntligen hemma för denna advent, bättre sent än aldrig *s*.

Glad första advent!

Posted on 28th november 2010 by admin in Det ska vi FIRA!

Önskar er alla en riktig Glad Första Advent!

Ska snart börja göra oss i ordning och försöka ge oss in i smeten nere på stan. Kanske Inez kan få se en tomte… Får se om vi står ut eller inte *s*.

Sen hem och fortsätta med Adventet hemma, har inte blivit någon advent här ännu. Har en karl som jobbar sent även lördagar så kartongerna står fortfarande kvar i källaren. Men snart är dem uppe så då ska de upp med en massa adventspynt, stjärna, stakar och annat.

Vi är dock oese om ett och annar i år… Karl vill att vi ska fixa julgran och allt redan nu!?!?!?!?!!!! Han tycker att ”de är så kort tid så vi kan väl ställa upp den redan nu”! *phuuu, stånk o stön*

 

 

Slut i rutan!

Posted on 27th november 2010 by admin in Vardagliga ting

Jahapp nu ikvällen så gick våran tv i pension tydligen! De bar sprakar i den (bak under skalet) och bilden är svrt om vart annat färgklickar som flyttar runt och sen ser man mest som skugger på en möööörk bild.

Tycker det är rätt dåligt faktiskt för denna tv är inte gammal (3år), vi fick den ny i ersättning för vår andra tv. För när vi lämnade in den förra tv på reparation så lyckades lasbilschaffören på något sätt kracha hela sin last med tekniska prylar… inkl vår tv… Fick denna Grundig som ersättning och det är som sagt bara 3 år sen knappt det.

Aja inget att göra, är som det är antar jag. Så nu har vi världens värsting tv som slår de mesta hehe, 13el14 tums lilla tjockis!

Se de snöar, se de snöar…

Posted on 27th november 2010 by admin in Vardagliga ting

I natt har de kommit en del snö och det har inte avtagit något på hela morgonen… Men det är alltid trevligt med fin snö, hoppas det får förbli snö nu och inte ska hålla på att töa och blaska. Enda negativa med snön är att komma upp ur garaget, men det är väl inte snöns fel egentligen utan det beror ju på kommun som inte klarar av att ploga och sanda.

Har försökt bearbeta lite av kaoset hemma… har vänt upp och ner på hela nedre våningen med städning så finns att göra. Hall & Köksfönter är klara, urtorkade, tvättade på insidan och gardiner på plats. Vardagsrummet får bli när ja kan få hjälp förmodligen i morrn då A jobbar idag.

Måste också flytta på gardinfästena/kirschbeslagen mer åt sidan då de sitter alldelens för nära fönstren så när man har panellängder så täcks hela tittgluggarna för att inget av gardinen på sidan om fönstret allt kommer mitt för. Fattar inte vad de tänkt på då de skruvats upp från början, borde ju vara smartare med en bit ifrån när fönstren är så små då upplever man ju dem större och gardinerna sitter bättre.
Själv har ja inte orkat flytta dem hittills, har inte blivit av men i morrn ska de bli av i matrum och vrum. Köket är knixigare då det är ett skafferi ivägen på ena sidan så de fästena/kirschbeslagen får nog sitta där de sitter.

Inez är sliten idag efter dagis så går inte att göra så mycket, det är mycket mys pys idag. Trött som attans men varför sova för?! Sen när klockan blir fram mot 16 idag så kan hon knappt hålla sig uppe för hon inte sovit något på dagen. Typiska lördagar…

Nehej kanske skulle sätta igång och damma bokhylla och vitrinskåpen… Det är ett riktigt HAT objekt-göra! Man draaaaaar sig ääääända in i de lääääängsta *s*, men ska göras!

Vet inte hur vi ska göra idag om vi ska följa med mormor och hälsa på gammelmorfar eller inte, hade vart trevligt men inez är så sliten idag som alltid på lördagar, som sagt.

Mån&Tis feber men Ons feberfri

Posted on 25th november 2010 by admin in Vardagliga ting

Har inte hänt mycket under början av veckan. Inez och jag har bara tagit det lugt då hon vart lite däven av febern. Hon har lekt och pinucklat lite med sina dockor en stund och sen kommit till mig och myst i knät, vilat lite och sen pinucklat lite igen.

Har ju vart sånt tattarväder ute med storm så har inte direkt gått ut och tagit lite luft som vi brukar när hon är sjuk. Personligen så tror ja ej på detta med att man blir sjukare av att gå ut lite om man inte är ute och röjjer vill säga. Gå ut i lugn och ro en stund kan absolut inte göra någon skada, tror inte jag iaf.

Onsdagen fick hon också vara hemma innan hon fick gå till dagis idag torsdag. I morse var de lycka och full fart när det var dags för dagis igen!

Är tattarväder idag med, blåst och snöar, det driver på ordentligt. Men är nog lite mildare storm idag än de var igår för då rackarns tog det allt i så de knaka i huset och ven runt knutarna.

Man skulle väl an behövt börja med adventstädning idag egentligen men värken vill ej ge med sig idag. Alla ggr detta tattarväder som orsakar att man är risig och medicinerna ej vill hjälpa, har vart lika dant en längre tid nu och vädret har ju också hattat fram och tillbaka en längre tid. Aja får väl bli till helgen i stället, ordnar väl sig det också… Bara det kunde ordna sig med Fkassan så man kunde överleka ekonomiskt så fixar sig alla andra struntsaker sig!

Försöker ringa Fkassa men en hel omöjlighet att komma fram samma svar hela tiden att man ska åtekomma senare för att Kundcentrat är överbelastat.

Nehej ska väl försöka hitta på något att stoppa i magen antar jag iom att den knorrar och gör uppror…

Feber

Posted on 21st november 2010 by admin in Inez,Vardagliga ting

Inez morfar & mormor kvot har legat på botten o skrapat nu en stund för att hon inte vart hos dem denna vecka… Så fort hon inte vart hos dem på en stund så pekas det upp mot berget där vi ibland parkerar bilen och sen springer hon och pekar på bilden som damen satt upp på kylskåpet på mormor. Det har hon gjort några dagar nu så idag fick de bli en tripp ut dit.

Men efter vi vart där en stund så var damen helt plötsligt från ingenstans varm hela hon om händer och allt, blankögd och ville gå och nanna en stund. Så bäddade ner henne i mormor säng och där somnade hon på stubben.

Under tiden åkte ja upp till minneslunden och tände ett ljus för gammelmormor som skulle fyllt 87år år idag om hon vart med oss.

När jag kom hem därifrån så hade damen vaknat och var riktigt mosig, så vi började snart bege oss hemöver. När vi kom hem tog vi tempen och den var 40.0 så ja feber det hade hon!

Blev en lugn kväll, mest mys i soffa då damen inte orkade med så mycket innan det var dags för sängen.

Kaos i köket!

Posted on 20th november 2010 by admin in Vardagliga ting

          

Snön rasar ner från himlen till och från idag önskar det kunde komma 2 dm och sen hålla ett par minus så de fick ligga kvar och vara ljust och fint!

Stora ”Julskinkskastrullen” står på spisen med en före detta stek i ;-) . För ett tag sen sålde de ut nöt- och kalv stekar på A:s jobb billigt så vi köpte på oss 4 st o stoppade i frysen. Har gjort stekar på klassisktvis av ett par av dem och nu fick det bli att jag skar Fransyskan i skivor, stekte på dem lite och sen på med vatten, buljong, kryddor mm sen har de nu fått koka i 2 timmar drygt.

Under tiden rev jag ut halva skafferiet, får ta en halva i tagen då man inte får plats i vårat lillllla kök annars. En massa småslattar med pasta, mjöl och annat som jag fyllde på respektive burk med så blev man av med det. Framför allt är de kaos i hela skafferiet eftersom Inez fixat och donat en del i det, minst sagt ;-). Så nu får de bli en rejäl rensning och städning, fanns en del gammalt som fick åka i soporna.

När köttet kokat klart så blev det att plocka upp det och sila bort kryddor, grönsaker och annat. Sen göra sås av buljongen och sätta igång potatis. Det är gjort och nu fick de bli en paus!

Nu är 3 hyllor klara och efter paus och välbehövd måltid får det bli de allra värsta av allt… de sista hyllorna med PLASTBURKAR & plastbyttor av olika slag, hatar dem, tar bara plats, blir aldrig bra hur man en staplar/sorterar dem så är det kaos på någon dag bland det igen!!

Till sist kommer det nog bli städning av hela köket för jag har märkt att de blivit dominoeffekt med de andra skåpen för saker har stått på fel ställe mm. Så får n0g bli städning av dem också! Phuu… Men sen är det gjort för en liten stund framöver.

Stelfrusna fotonissar

Posted on 18th november 2010 by admin in Vardagliga ting

Torsdagar har jag och R satsat på att ha som fotodagar, så idag bar de väg ut en sväng i de mindre varma vädret! Vet inte om det är vi som ska ut och fota vid fel tillfällen eller om vi har sån tur med vädret jämt *ironisk*. ;-) Blåste smånubb kändes det som plus att snöade mer och mindre hela tiden MEN de positiva är att det blir iaf inga skuggor i detta väder :-) bara en massa snöblaffor på gluggen…

Blev mycket skoj fotat allt från någon sorts håriga ”oxar” (pekar upp) med bamse horn, till Mistel, kyrkoruin, slott och hjortar…

När jag kom hem blev det ut med hundarna o sen in i värmen, snacka och frusen man blev efter denna dag! Satt mig vid datorn och fixade bilder som ska upp på CarRai Temat men kan inte bestämma mig om ett par bilder så blir lite betänketid innan ja lägger upp dem.

Snart kommer A och Inez hem så slut på datatid en stund men ska iaf sätta mig i soffan under ett täcke och försöka få upp lite värme och kanske virka klart mina farmor/mormorstofflor ja de har ju många namn… Har upptäckt att de värmer rätt bra fast det är sånna där farmor/mormors rutor som de är ihopvirkade av.

CarRaijTema V.46

Posted on 18th november 2010 by admin in CarRaitema

Vi har bestämt att lägga ut en bild från 3 ställen så det är lite svårt och välja ibland. Man sitter alltid o lurar på vad man ska ta för bild man vill ju ej bara ta något på vad som hellst utan hellst bilder som relaterar till själva platsen som vi fotat på. De senare alternativet är ju det som stämmer med vårt tema. Så denna gång blev det helt enkelt bilder på de tre ”huvudbyggnaderna” från de ställen vi fotat denna gång.

 Strömsholms Slott

 Lilla Rytterne Kyrkoruin


Tidö Slott

Leksaker & Julklappar mm

Posted on 17th november 2010 by admin in Inez

Idag åkte jag, mor och lilla Ida (griffon) till Mia och hälsade på. Mias dotter var där med sin lilla Indie (vovve) som vart hemma lite hos mor o far en stund då de var hundvakt… den lilla blev superkompisar med alla deras hundar så Indie’s matte frågade om någon hund kunde följa med så de vart bus, fart och fläng efter vi kommit fram.

Blev genomgång av deras källarförråd och jösses va leksaker de hade!! Som vanligt också så ser de mesta helt oanvänt ut. De hade massor med grejjor till dockan som Inez har. Hon har en av märket Baby Born och de hade skötbord med alla tillbehör, babygunga, mjuklift, badbalja  ja…. en massa saker, jättefina! Så nu har tomten en massa att komma med då jag tycker att de inte behöver vara nya saker bara för att tomten kommer…

Detta konsumtionssamhälle är hemskt, finns ju lika fina begagnade saker så varför köpa nytt o nytt hela tiden?!?! Lovar att Inez kommer äääääälska dessa saker minst sagt och kommer inte bry sig om att det är en liten flicka som lekt med dem innan henne.

Hon har ju aldrig innan vart intresserad av några leksaker mer än mammas kastrullskåp, kökslådor med smått o gott i och skafferiet där det förvaras plastburkar på de nedre hyllorna.

Nu har hon lagt till dockintresset till de övre nämnda så då finns/fanns det ju något man kan köpa. Men i övrigt har jag ingen aning om julklappar o födelsedagspresenter som jag fått förfrågan om.

Saker till hennes rum och kläder är nog det vi får önska i år. Allt från småsaker, lampor, hyllor till en bokhylla ja som sagt det behövs de mesta utom säng, mattor och tavlor.

Hälsat på Gammelmorfar

Posted on 16th november 2010 by admin in Inez,Vardagliga ting

Idag  blev det en sväng ut till tassemarkerna och hälsa på gammelmorfar på sitt ”nya” boende. Inez klev in stolt som en tupp med sin barnvagn med bebisar hon hade med sig.

När vi kommit ut så blev de in och vända då vi passade på att ta en promenad i det fina vädret. Solen sken och det var totalt vinstilla men lite kallt, framför allt i skuggan var de lite ”bitigt” om kinderna. Inez gick med en bit men sen när de kom ett par bilar så var de slut på det (hon har lite bilskräck när de kommer på vägen), ville definitivt inte gå längre. Gick runt byggnaderna och de räckte för gmorfar också då han hade ont i sina fötter, men han tyckte ju att det var bra skönt med friskluft iaf.

Sen när vi öppnade dörren och gick in igen så kände vi kaffedoften ända ut till huvudentren, då började de att suga i kaffetarmen *s’. Vi hade med oss våran sockerkaka med chokladkräm och den vart väldigt uppskattad. 

Hon satt hos gmorfar och myste sen blev de spring i benen så hon tog något varv i köket runt köksbordet. Alla satt ute vid tv:n och fikade men alla bara skrattade och tyckte hon var lustig som sprang… (vilket hon gör varje dag att hon får springomgångar, har dock ingen aning om vart de kommer från).

Snart nog började damen med sin charmoffensiv så de slutade med att hon också satt i knä hos en annan dam där ute och innan det hade hon vart och myst lite med ett par andra som mer än gärna klappade om henne och grejjade.

Nathan hade också gjort succe fick vi höra… När brorsan och Susanne va och hälsade på så hade de med sig honom och det är ju en nallegossebjörn i schnauzerkostym :-) . Roligt att man kan ta med sig hund dit, det brukar ju ofta vara uppskattat har man hört från andra ställen där de haft djur med sig.

På hemvägen fick Inez syn på månen som lyste och en endaste liten stjärna brevid den, dåååå blev de illskrik för hon blev sååå glad. Damen är ju tokig i stjärnorna och månen. Råkade nämna det en kväll när vi skulle hem från morfar och mormor då hon reagerade på att det var jättemörkt ute. Sa åt henne att titta upp o se stjärnorna och hon blev toookig när hon fick se dem, sen var det ett herrans liv hela resan hem, resten av kvällen tills hon somnade. Så nu är det ut varje kväll och titta på stjärnorna om de är klart väder så de syns.

Måndag

Posted on 15th november 2010 by admin in Sticka, sy, pyssel mm,Vardagliga ting

Inez och jag har väl inte gjort speciellt mycket idag så finns inte my och skriva om.

Ringde sjukhuset och kolla upp den där remissen till Dietist och de visade sig att de itne ens fanns en remiss!!! Blir ja förvånad… ne inte ett dugg! Förbannad som ett uppretat bi så ringde jag Vårdcentralen och gav dem en rejäl omgång för ja är jävligt trött på alla misstag där i från nu. Så det blev tydligen fart på kärringarna där, ska ringa i morrn och kolla av igen att det verkligen händer något för det är mycket snack och ingen verkstad som alltid inom vården! Kommer fortsätta terra VARJE dag tills det händer något!

Vi bakade 2 sockerkakor, en till oss själva och en med chokladkräm i att ta med i morgon när vi ska hälsa på gammelmorfar. Efter bakningen blev damen trött så bäddade ner henne för en tupplur.

Passade på att ta en dusch under tiden hon sov och sen lite stickning på Luvsjalen som börjar bli lång nu. Har stickat upp 2 nystan så är på de sista nu. Jag undrar bara lite hur det ska bli vidf avslutet av sjalen då den liksom är lite tandad i början, undrar om det blir samma effekt när man maskar av. Måste nog fråga på en stickcafe, hon som håller i det är kanon duktig på sticka.

Sen blev de lite matlagning Ris och strimlat kött i sås tills A kom hem från jobbet. Inez var sliten och trött men piggade på sig efter maten och donade och lekte med sina bebisar och dockvagn tills de var dags för att nanna.

Cornelis!

Posted on 12th november 2010 by admin in Önskar...,Vardagliga ting

Bild lånad ifrån Cornelis hemsida (www.cornelisvreeswijk.se/)

Idag är det premiär för filmen om Cornelis Vreeswijk! Skulle så gärna vilja se filmen, tror den är kanon med all Cornelis helt underbara musik i filmen!

Läkarbesök, Fkassa tjafs

Posted on 12th november 2010 by admin in Vardagliga ting

Idag hade jag tid hos läkaren igen för läkarintyget gick ut. Det gick bra och jag blev verkligen förvånad att läkaren var så pass förstående och att vi var inne på samma väg för en gångs skull!! Hade ju önskat att detta kommit tidigare så den körringen till läkare som satt mig i skiten inte hade behövt gjort det! Men nu är det som de är, sjukskriven för fel sak och förmodligen så kommer INTE fkassan godta det. OM OM OM de gör det så blir det inte att köpa EN trisslot utan man får nog köpa hela fabriken som tillverkar sånna!

Han skulle gör allt för att få igenom en remiss för GP:n, (för tom läkarn på VC hade insett att jag inte kan/får röra på mig så som behövs för att gå ner i vikt pga ryggskadan), han skulle se om han kunde få ihop något av den korta tid jag hade kontakt med deras sk Hälsocoach. Den vart ju mer än kort för hon ville skicka mig vidare pga mina allergier (nässelutslaget), som vanligt vill ingen ta i en när man har det. Så hon skickade en remiss till någon allergisdietist tjosan på sjukhuset som ja inte hört något ifrån trots jag ringt dit och bett dem att ringa mig om det blir någon återbudstid. Vanligtvis har det alltid fungerat på allt annat på sjukhuset men inte denna gång, för Hälsocoachen skickade remissen i April i år… Så på måndag ska jag ringa dit igen, så min läkare på VC kan få kontakt med den personen om det inte funkar att få ihop en remiss med Hälsocoach underlaget.

Han gick igenom hela historien vad som hänt och inte hänt och vad som pågår och vad jag väntar på i behandling/undersökningsväg. För att ha som diskusion på mötet. Han skulle också prata med Fkassa, Arbetsförmedligen och någon rehabiliteringskordenator på ett möte tyvärr så sent som den 23:dje, hade önskat tidigare vilket hade kunna hjälpt mig mer med detta beslut som Fkassan ska ta nu.

Läkaren undrade om jag hört något från Fkassan om deras beslut efter han skickat in kompleteringarna… vilket jag inte har. Har försökt ringa dem nästan alla dagar denna vecka men man får bara till svar att -Kuncetrat är för närvarande överbelastat, var god ring senare! Så komma fram till Fkassan kan man tydligen bara drömma om. Hade dock tur att komma fram till en handläggare på dens direktnummer och det visar sig att de inte ens fått papperen läkaren skickat i slutet av oktober till Fkassan. De finns iaf inte hos fkassan enligt dem SOM VANLIGT had väl Fkassan pundat bort dem, inte de mest ovanligaste. Så på måndag skulle fkassan skicka påminnelse tillläkaren igen för att få in papperen (jag vet ju att läkarn har skickat dem).

Ja så nu får man vänta ÄNNU längre och förlora ÄNNU fler dagar pga Fkassan. Roligt värre att se dagarna bara försvinner och även pengarna för ju fler dagar som går ju fler dagar förlorar jag om jag får nedslag på detta vilket är garanterat är 80% säkert att jag får (inte ens läkarn tror på att det går igenom).