www.lanjelin.se

Tidig morgon

Posted on 28th februari 2011 by admin in Vardagliga ting

Idag blev det att gå upp tidigt, klockan var ställ på 5. Men varför man ställer en vecka klocka det vet jag ej, när man ändå inte sover *s*. Har legat hela natten och kollat på klockan känns de som, den har gått i snigelfart… Nyheterna på radion tycker jag därmot har gått hela tiden, hur det nu går ihop. Bara ett massa babblande om samma saker på nyheterna hela natta.

Kl.4.00 så blev de skrik i Inez rum så då gick jag upp och hämtade henne, sen låg vi och mös fram till 5.15 då vi gick ner för att göra lite lelle, sög i lelletarmen på damen.

Körde in bilen till verkstan idag på morgonen, lämnade den vid 7. Gick riktigt bra, den lade bara av 2ggr, det är ju rekord på såååååå lång väg som jag åkte nu (in till stan). Annars kan den lagt av 4 ggr innan jag ens kommut ur byn här. Ingen har hört av sig än ang den, undrar om man vågar svara när de ringer *hehe*… Blir väl till svar: köp ny bil, kostar mer att laga än att byta bil… Näe kanske inte men usch ser inte fram emot det direkt.

UNDRAR vart svaret på min ansökan är… De sa att jag skulle få svar på min Komvuxansökning i slutet av februari… det är den 28de idag och inget har kommit, sitter dock och väntar på posten nu ska gå ut och kolla så den inte kommit utan jag hört den!

En sak till jag undrar är varför de blivit så kulet och kallt inne när de inte ens är i närheten av så kallt ute nu som de tidigare vart!!?? Fryst som tusan hela helgen och idag, nu har jag tänt hur mycket värmeljus som hellst känns de som! 36 st på 3 olika ljusfat som jag spridit ut, äntligen börjar de bli som man slipper de värsta frostbrytningarna.

Tvätta, tvätta och tvätta

Posted on 26th februari 2011 by admin in Vardagliga ting

Idag har stackars tvättmaskinen fått arbeta sen kl.6 i morse och gör ännu men nu är de sista maskinen som går för denna dag!! Har faktiskt testat tumlaren en gång till och den har inte luktat brännt alls ”ännu” iaf. Kört den 3 ggr idag med täcken och lakan, gått kanon bra. Tack o lov för det, annars hade vi inte kunnat tvätta så mycket då vi inte har någonstans att torka det sen.

Ludde har lyckats kissa ner ett täcke de hade hallen som en sovplats och sedan var de dags för deras andra 3 bäddar att tvättas också där av mycket tvätt… plus en del påslakan, sängkläder och handdukar. Men nu är de bara några ynka plagg kvar som är inez och de får vänta tills jag får ihop till en hel maskin, kör inga skvättar OM det inte är akut nödvändigt.

Har även fått upp de sista i inez garderob, hennes strumpor som behövde en genomgång då de fanns många ensamma krakar till strumpor, men nu hittade jag många par vilket var trevligt.

Inez var så sliten idag så de slutade med att vi la henne i vagnen för en tupplur då hon själv inte hade någon lust alls att sova. Men hann lagom lägga henne så sov hon!

Efter en massa tvättvikande, hängande och inplockande så fick de bli matlagning och hundrastning. Blev fläskfile aftrikana idag och det var evigheter sen sist! De sålde fläskfilé på Maxi för 49kr/kg så det blev ett gäng på 3 stycken stora som jag köpte, bara att passa på!! Även benfri karre i bit för 29.90kr/kg som de också fick bli en rejäl bit av, perfekt att skiva upp och stoppa i frysen då ja tycker de färdigskivade oftast är för tjockt skivade i butik. Även bra till och göra stek av, men har blivit lite för mycket stek på sistonde…

Skönt att det är lite mildare väder idag!! Känns i kroppen också, vilket är underbart… inte lika jävulsk ont och stelt som vanligt! Nu börjar de bli lite segt men har gjort en hel del så då känns de okej.

Ska göra ett sista ryck och göra en ur och i plock av diskmaskinen…

Rishög

Posted on 25th februari 2011 by admin in Vardagliga ting

Fick låna ”Lilleman” av mor när jag skulle in till stan idag, tack och lov. Våran bil är ju halvt livsfarlig när den bara dör helt plötsligt vart som hellst… Har nu råkat ut för att den bara lägger mitt i korsningar och sånt, vilket inte är någon höjdare när bilarna bakom precis petat i en växel och börjar gasa, så lägger min bil av… inte så svårt att få någon i häcken då dessutom i dessa halktider!

Bara på vägen ut till Folkesta så la bilen av 4 ggr men men inget ovanligt så har den betett sig ett tag nu! Blir verkstad på måndag, då ska de koppla upp den på dator (felsökning) och se om de kan finnas något fel registerat… När jag ringde verkstan så frågade de mig om motorlampan tänts någon gång när den lägger av men de har den inte gjort tills idag!! För första ggn har den tänts, bilen bara la av när jag kom ut och precis ställt mig på parkeringen. Trampade ner kopplingen och skulle lägga i backen, då var de färdigt.

Den klarar inte av att gå på tomgång (den lägger sig och hackar på 300-400 varv bara, i stället för de normala 900 varv). Sen helt plötsligt när man startar den så går inte motorn rent, låter som den går på ojämt antal cylindrar och bara knackar och skorrar och stänger man då av bilen och startar om så går den normalt. Detta med motorn kan även komma när som hellst när man kör, att motorn börjar gå som ett tröskvärk med grus i, växelspaken håller på att hoppar ur växellådan då känns de som.

Hur som hellst så blev de handling efter jag kom hem från stan och de var kaos i butiken… Lönedag plus att de va fredag *phuuu*. Så ja inte vart de någon jättskojjig handling, men gjort blev det. Mormor följde också med och handlade lite och det var ju spännande tyckte inez!

Efter låååååång tids hadling som de tog med allt folk så va klockan nästan 18 så plockade upp ”husse” på jobbet innan vi åkte hem till morfar o mormor och bytte till vår rishög för att sen försöka ta oss hem igen.

Inez var väldigt sliten när vi kom hem så fick bli ett par mackor och sen mer eller mindre bara göra henne i ordning för sängen och natta henne. Jag hade lovat att hon och jag skulle ha myskväll så vi gick upp och la oss och hade massor me mys och bokläsning till hon somnade.

Natten för mig bestod i rännande och pinka hela natta så när mörra kom var man lagom schleeten. Måste ringa urologen ang medicinplåstren att jag inte kan använda dem som läkaren och jag kom över ens om, pga att jag får extrem låda av dem och blir illröd där de sitter. Står inte ut att ränna på toa var 15 minut och känna sig ständigt akut pinknödig heeeeeeeeela tiden för de går inte bort även om man får ur sig några droppar.

Människoförvaring

Posted on 25th februari 2011 by admin in Vägen till framtiden

Har vart och pratat med en av dem som håller i den där extremt stimulerande ”kursen” som AF sätter alla personer som blivit utförsäkrade, på.

Nu efter antal veckor så har de väl kanske förstått något men de krävdes att min handläggare på AF blev irrterad INGENoch gett dem ytterligare ett samtal! Så idag var det träff för att se om jag över huvud taget skulle fortsätta där eller om vi skulle lägga ner det totalt!

Det blev väl en skaplig lösning till sist om det blir något som man kan få ut något av vill säga, det vill ja ha bevis för innan jag tror på det. Men tanken är bra. Nu ska det tydligen bli personlig coachning i stället och visst får hon gärna va me och räta ut alla millioner frågetecken som är på alltig, inte mig emot. Hon får gärna va med i soppan…

Men kom på att jag måste prata med handläggaren iaf för jag har ju blivit satt i detta för att AF ska göra en utredning på mig vilket inte blir av nu, då undrar jag hur de ska få reda på min arbetsförmåga för att kunna anpassa arbetssökandet efter mig som person??? Det blir ju inget sånt alls nu, så hela vitsen med allt ihop försvinner ju!

Eftersom de nödvändigtvis var tvugna att sätta detta på en fredag, den enda dagen vi inte har barnomsorg på så fick inez vara hos mormor som tur var. Fast annars hade hon fått följa med. Nu har vi precis ändrat barnomsorgen 2ggr efter denna människoföring och efter allt tjafs så tänker ja INTE ändra den igen och det har min handläggare full förståelse för, tack och lov. När de inte kan bestämma sig på de där Företaget som håller i denna så kallade coachningen så får de fan anpassa sig, jag och johan har försökt i veckor nu att fixa i ordning detta och allt har bara blivit pannkaka innan så nu får de rätta sig efter detta.

Skönt att man har sån super bra handläggare som man ligger på samma nivå med och som fattar vad det handlar om. Annars tar han reda på saker och det är aldrig några problem! Dessutom går ju han att få tag på så man kan hålla kontakt, vilket man bara kunde drömma om med den andra idioten jag hade.

Lagt ner blöjbestyren!

Posted on 24th februari 2011 by admin in Inez

Nu plockade vi bort nattblöjan eftersom de ändå inte kommer något i den… Torr varje morgon och vart länge, varför vi inte plockat bort den tidigare vet ja ej. Vi har väl vart lite osäkra när man eg ska plocka bort den.

Men så i går kväll så frågade vi henne om hon ville sova utan blöja… o de ville hon gärna! Hon var så duktig att gå på toa innan hon gick och la sig. De visade sig att de inte kom en droppe i sängen den natten och inte inatt heller…

Sen tänkte vi OM OM OM hon åker till dagis utan blöja, så kanske hon säger till personalen när hon är kissnödig och går på toan med dem. Vild chansning och den GICK HEM!!!! Så hon har sagt till personalen hela dagen när hon vart kiss o bajsnödig och allt har gått som smort! Har dock tänkt på detta förut men inte velat pröva nu när de vart mer än svinkallt på morgonen utifall hon skulle kissa på sig vägen till dagis. Men nu har hon vart så duktig med allt och dessutom går på toa och kissar massor innan pappa och hon går iväg på morgonen.

Hon har ju vart torr hemma i ett halvår iaf om man kollar tillbaka på den tiden som hon sagt till att hon är nödig. Innan detta halvår kunde hon va utan blöja och gick och kissade när hon var nödig men sa inte till (vilket var dilemma om man var borta ngn stans och pottan inte stod framme)…

På dagis har det vart omöjligt att få bort blöjan då hon och en annan tjej Juli har fått för sig att NOOOPE tänker inte gå var sig på potta eller toa där. Båda damerna har vart stenhårda på det och personalen har slitit som attans med det där…

Vilket fall som hellst, helt underbart att va av med packningarna nu… Bra att ha lite packningar kvar hemma OM de skulle komma en bajssjuka el dyligt… om hon då accepterar att ha blöjja vill säga *s*.

Fixa Inez rum!

Posted on 23rd februari 2011 by admin in Inez

Idag har det fixats och donats med Inez rum…

Har gått igenom alla leksaker och tagit bort en del som hon växt ifrån. Sen blev det att fylla den gamla dosckbyron som gammelmorfar gjort med en massa dockgrejjor. Plockade i bokhyllan och äntligen lite ordning på böcker, spel, puzzel och sånt.

Vi ställde även in hennes säng och hoppas nu att hon kan lära sig och sova där inne också så småning om.  Hon har ju nu lekt i rummet länge även om de inte vart helt klart. Hon har fattat att det är hennes rum och vill vara där, hon tycker tydligen om färgen för hon springer till väggen ofta och sen stryker hon handen mot den och säger mmmmmmmm *s*. Brukar fråga om hon tycker om färgen och då blir de ett Jaaa aaaaaa.

Rummet är ju inte 100% klart än, saknas tak- och sänglampa, tavlor ska upp, gardinstång och mörkläggningsgardin ska också upp. Men inte långt kvar iaf. Vid senare tillfälle får de bli att köpa några lådor till bokhyllan också som hon kan ha småplock i och någon att fylla med lego så man blir av med den stora baljan som tar upp en massa plats i rummet.

Det var någon som fick lång näsa när hon kom hem idag då inga av hennes saker fanns här nere *s*. Självklart får hon ha saker här nere men vi plockade upp allt med flit för att hon sen får plocka ner något hon vill ha med sig ner.

Hon pekade över allt och sa nääääeee, nääee och näääee, där hennes saker legat förut… Sa åt henne att kanske hennes bebisar flyttat upp till Inez rum, då sa det bara svisch upp för trappen och sen ett illskrik och en massa springade runt över allt av glädje! Hon var överlycklig när hon fick se alla saker i bokhyllan, byrån och allt annat som stod i rummet…

MEN de var ju inte rätt möblerat så efter att rivit en hel hög av prylar över allt så skulle de möbleras om oxå!!

 

Sen gick de bra att fortsätta och leka… Sovningen blev si och så, eller rättare sagt insomningen, men man kan inget annat förvänta sig. Så pappa sov med henne inatt och det får vi nog göra en stund, för att sen gå över på att sitta kvar medans hon somnar och till sist så går det nog bra att somna själv efter lite sagor tror jag… Det får ta den tid de tar så fixar det sig till sist.

Första besöket hos frissan!

Posted on 22nd februari 2011 by admin in Inez


Inez har gjort frissa premiär idag!

När jag berättade på morgonen att vi skulle åka och klippa håret idag hos en frisör så såg hon fundersam ut! Men när jag sa att vi skulle åka till morfars frissa, ja då blev de fart och fläng!

Sist vi klippte henne gick de inge bra alls… tyckte att det var väldigt konstigt för hon brukar sitta som en tänt ljus när mormor klipper henne. Men de visade sig 30 min senare att hon hade hög feber, då förstod man ju vad de hela berodde på.

Denna gång tyckte mormor att hon skulle gå till frissan i stället… Så beställde tid till Lea en tjej som klipper morfar, hon brukar klippa barn har jag sätt när jag själv vart hos den frissan förr. Hon är så lugn, glad och nogrann. Nu var det ju enkelt med frisyren på Inez för det var mest att jämna till de som blev lite ojämt sist och sen klippa luggen.

Damen åt en HEL hamburgare för första ggn idag också… hon har aldrig velat ha varken hamburgare eller pizza men en sån där ”barnhamburgare” gick åt när vi gick förbi skosulefabriken innan frissan. Vi hade vart på stan en stund och alla va nog lite hungriga, så varsinn liten hamburgare var alldelens lagom.

Sen blev det att stanna hos mormor o morfar en stund innan vi åkte hem för hon har tjatat om morfar i massor nu då det inte blivit någon längre stund hon träffat honom på sistonde. Nu blev de en timme innan vi åkte hem vid 19 och som vanligt somnade hon i bilen… Måste va sömnmedel i hennes nya bilstol för hon sover som en stock i den när vi än åker bil, dag som kväll…

Foto på färdigklippt dam har jag inte hunnit tagit än.

Långpanna & Sur kärringar!

Posted on 21st februari 2011 by admin in Vägen till framtiden,Vardagliga ting

Första ggn jag hörde skinklassange så ska det erkännas att de lät ju inte allt för gott, iaf inte vad jag tyckte… tills jag smakat den!! Visade sig att den var jättegod med basilika, vitlök, riven ost, mozarella och allt som nu är i den. Låter komplicerad men lätt att göra. Skönt med mat idag och sen ett helt gäng omgångar i frysen som man har att ta av till lunch sen. Man gör den i långpanna så blir rejäl sats!

Sen har jag jagat arbetsförmedlingen ang Människoförvaringskursen men inte fått tag på någon om det. Visst skulle de ringa upp mig men jag har inte ro och vänta hur många dagar som hellst. Vill inte att de ska bli någon miss eller dyligt, vill definitivt inte komma på kant med någon.

Vilket det verkar som att jag gjort ändå bara för att jag var tvungen att vabba en dag när ja skulle till ett ställe och göra ett test. Hon som genomför testen var kanon trevligt från början och lika så Arbetspsykologen… men men nu är tamej fan tjurigare än kärringarna jag haft att göra med på förskingringskassan! Ska fråga dem om de dricker vinäger och äter citron till frukost nästa gång jag ser dem!!

Skulle från allra första början vart hos Apsykologen den 22 feb MEN skulle då gjort testen innan… Nu har jag inte gjort testerna (då nästa tillfälle är 1 mars) och den testledaren bokade om mina tider för testen PLUS tiden till Apsykologen för att de skulle klaffa med varann. Så tiden 22 feb flyttades till 3 mars, men nu fick ja sms från AF att ja skulle vara där iaf i morrn hos Apsykologen!!?!?!

Ringde till Apsykologen och var lika sur som förra gången ja pratade med henne och hon snäste ur sig att hon inte kunde kolla nu och skulle ringa upp *pang* så slängde hon på luren!! Jag undrar hur hon vet vem hon ska ringa upp när ja inte ens hann säga det!?!?! Hon har iaf inte ringt än och klockan är snart14.30 och ja ”pratade” med henne i morse.

Iofs så har jag ju papper på ombokningen så egentligen kan de ju inte säga något om ja inte kommer i morgon, för då kan ja visa upp den nya kallelsen där de ordagrant står att tiden är ombokad!

WOW nu ringde tantalonikan från Människoförvaringen iaf, ska träffas senare i veckan och diskutera om det där är något för mig eller ej och sen göra upp någon plan. Sist men inte minst ha ett möte på alla 3 dvs jag, Johan (min handläggare) och hon från kursen, sen bestämma vad som de ska satsas på det eller ej. Hon tyckte att det kanske är studierna jag skulle satsa på… ja visst… MEN är ju på AF för en utredning så kanske vore lämpligt att få den gjord. Eller är det bara detta som de har och erbjuda kanske, verkar så… sannslöst i sånna fall!

Motering av bokhylla

Posted on 20th februari 2011 by admin in Inez,Vardagliga ting

Dagen har vart lite seg här hemma. A är sliten efter gårdagens jobb då han gjort något med sitt knä, vilket svullnat upp och känns ordentligt.

Inez bokhylla va projektet för dagen, efter en del slit så sitter den nu ihop! När man knackade ihop den på ena stället så åkte den i sär på nästa, men till sist så blev det bra. Sen kom morfar & mormor över med lite möbler som inez ska ha i sitt rum, bla 2 små stolar & en tillhörande liten byrå som min morfar gjorde för massor av år sen (byron tror ja han gjorde till mor var liten).

När de va på plats i rummet så var tanken att vi skulle se vart bokhyllan skulle stå mer exakt och sen fästa den i väggen men de var lättare sagt än gjort… Det fanns inge urtag i nederkant på bokhyllan så där glipade den ca 1 cm pga golvlisten men de fungerar ju, OM det inte glipade ca 5 cm i överkant *hehe*. Tur golven på övervåningen inte lutar åt alla håll *s*, känner igen dilemmat från andra rum. Så det slutade med att Uppfinnar Jocke som A döpt pappa till, skulle svetsa/göra om väggfästet på jobbet, så de passar lite bättre.

Men de finns och pula med där uppe en stund nu tills månad slutet då de blir en tur till Jula och köpa Molly och annat så mörkläggningsgardin och gardinstång kan sättas upp också. Närmaste projekt blir alla hennes kläder som ska i ordning i garderoben i hennes rum och sen sortering av leksaker!!

Till Vet med Ludde

Posted on 18th februari 2011 by admin in Vovvarna

Idag blev det ett besök hos vetrinären med gammel gubben Ludde. Först fick de bli lite klippning ute hos mormor då Ludde känns helt igenväxt i pälsen över allt. Jag har försökt och karvat så gott det funkat med de skräpsaxar jag äger. Vilket inte hjälpt mycket i den enorma päls han har nu… vill inte trimma ner honom i denna kyla som är, så bara försöka och hålla den i shakt så gått de går.

Efter lite till snyggning av skägg, fossingar, runt ögon, rumpan och urkamning av massssssor av underull så ser han ju riktigt fin ut trots all päls han har!

Den grejjen han har sitter på rumpan, vad de nu är, som inte förändrats på flera år, har det nu blivit ett litet sår på… Han känner tydligen inte av det, han slickar inte, han bryr sig inte om det alls. Men vi ville kolla med vetrinären och höra vad de tycker man skulle göra med det så de ej blir infekterat (nu har ja vaskat rumpa varje kväll för att hålla de så rent som de går).

Sen är de hans kisseri som är lite undeligt, bla att det inte är hela tiden utan då och då… när de kommer håller de oftast i sig ett par dagar och sen borta igen. Det liksom rinner rakt igenom honom… Precis som han inte kan hålla emot och det bara kommer, fast han nyss vart ute. Det blir som insjöar hemma så bara att ha skurhinken i högsta hugg!

De tog lever och njurstatus prover på honom och de såg fina ut sen lyssnade de på hjärtat som vanligt och de lät bara fint, vilket var underbart skönt! Sen ska vi testa och ”vaska” stjärten med ett schampo som är antiibakteriellt och kanske sätta in tabletter med samma effekt. Hoppas att det där såret på ”knölen” i rumpan kan läka av det, så man slipper operation.


199 kr… så man kan ju hoppas på att de är ett mirakelschampo!!!

I början av mars blir det Ultraljud på kisseriet (uringångarna/njurarna), så får man se om de visar något eller ej. Vetrinären kände igenom hon grundligt men ingen reaktion någon stans. Som vanligt så stod han bara där och flummade även när hon grejjade och kollade rumpan.

Ja så man får se vart detta leder, men känns iaf inte som någon omöjlighet. Gubben är ju gammal men ändå väldigt fräsch för sin ålder och de fick vi ju tom se på papper idag!

Utvecklings samtal & Logoped

Posted on 17th februari 2011 by admin in Inez

Idag har jag vart på utveklingssamtal på förskolan och det var bara bra. Fanns inget som de va något problem med eller så. Ända var väl att ja gnällde IGEN på att Inez håller på att törsta ihjäl när hon kommer hem!! De MÅSTE erbjuda mer dryck, det är inte bara inez som inte säger till så vore ju trevligt om de kunde erbjuda något att drick lite oftare. Får ju inte ens i ungen mat på kvällarna för hon är så törstig att hon dricker sig mätt i stället och så har de vart sen hon började på dagis!!

Sen fick jag äntligen tag i den där JÄVLA (ja.. nu börjar tålamodet tryta!) logopeden idag!! Inte ett ljud där ifrån, då vi var där i börja av januari. De skulle komma en ny kallelse inom en vecka efter vi vart där. Jag har ringt flera ggr för de inte kommit någon kallelse men de idioterna ringer ju inte upp som de lovar att göra. De har precis samma system som vårdcentralerna har att man får lämna sitt nummer och sen säger de en ungefärlig tid de ska ringa… då vore de trevligt OM de ringde också!!

Hon som svarade kunde inte ge oss någon tid för de tidsshemat som fanns ute nu var fullbokat och de sträckte sig till mitten av april!!!!! Va fan ska man då göra på de där stället när man aldrig kan få en tid att gå där! Barn lär nog inte ha så stor nytta av något om man ska få en tid per halvår eller vad de nu blir! Förstår inte ens varför de tar emot när de inte har några tider, då hade vi kunnat vara utan detta skit från början!

Nu hoppas jag att vi kanske kan hitta någon privat logoped, har letat på nätet men hittar inte mycket. Hittat ett par i eskilstuna men de verkar skumt för de finns ingen information om dem och de har bara något mobilnummer man kan nå dem på. Stockholm finns de så klart hur mycket som hellst! Verkar kunna finnas något i strängnäs, ska nog kolla upp det, värt att åka dit om de finns ngt!

Slow dag

Posted on 16th februari 2011 by admin in Vardagliga ting

Seg, lång dag… Inte mycket mer gjort än tvättat en maskon tvätt och pillat lite i köket på dagen… gjort lite kvällsmat.

Idag ville inga mediciner hjälpa och magen var totalt i uppror pga medicinerna så hade ondare än ondast. Samarin och Omeprazol ville inte heller hjälpa.

Så fick bli tidig kväll, Inez och jag gick upp vid 19 och grejjade i sängen. Medans hon lekte en stund så kollade jag lite tv. Till sist blev det ett gäng sagor innan hon somnade vi 20.00.

Kollade Vad blir de för mat? verkar vara nya avsnitt som jag missat att de går på onsdagar… Pertan är ju en skön kille ;-)

Vädret har vart skapligt denna dag, lite varmare mitt på dagen (bara -5) vilket gjorde kissprommisarna till riktigt behagliga promenader denna dag!

Besökt R med ”missar” & vovvar

Posted on 15th februari 2011 by admin in Inez

Det vart glädjetjut på morgon kvissten när jag berättade för Inez att vi skulle åka till Raija idag och hälsa på! Först tjut och sen blev de ”mjaaaooo” flera ggr… Vi har tittat på bilderna vi tog förra ggn vi var där och hon fick mysa med katterna och det sitter verkligen i, något hon verkligen kommer ihåg.

Sen är hon väldigt förtjust i stora Teo, hon får massor av pussar av honom när vi är där och hon brukar krama honom. Tror hon gillar hans stora mjuka päls och att han är så otroligt go och mysig vovve.

Katterna var spännande som attans, hon ville klappa och känna men de tog lite tid innan hon helt vågade. Rs missar är ju så nyfikna och vill hälsa speciellt Totta och Ville. Varje gång hon stack fram handen så ville ju de stryka sig mot den men de vågade hon inte i början, men sen klappade hon Ville flera ggr.

Katterna var ju allt väldigt konstiga för de satt ju i fönstren!! Dessutom åt de på bänken!! Hmmmm hjärnan gick runt i huvudet på damen och jag såg riktigt hur de funderades på de sakerna… Så man fick förklara grundligt att missar gör så och att maten inte kunde stå på golvet för vovvarnas skull. Nu i efterhand har de vart mycket prat om det *s*.

Det blev fika med vanlijbullar och sen vart de god lunch med Pasta/korv/rödlök och pesto i vilket var riktigt mumma!

Sen fick ju bortskämda damen fina presenter i julklapp och födelsedagspresent! Docktorslåda som har vart väl använd ända sen vi kom hem, hon har gått igenom varje hund ;-) . Den fina dockan och alla grejjor till har de lekts med massor! Det är nog allt hon brytt sig om sen hon fick de sakerna!! TUSEN tack för de fina leksakerna! Nu har damen fina dockor & dock kläder så det blir rensa bort allt skräp, när vi plockar i ordning rummet.

Högtids stund

Posted on 14th februari 2011 by admin in Inez

Idag hade Inez haft högtids stund på dagis då hennes avd hade vart över och hälsat på ”grannavd” (där de går lite större barn). De hade fått rita med tuschpennor!!! Ojjoj va stolt hon hade vart, berättade personalen.

Hon gjorde först klart för personalen (massor av ggr) att hon skulle rita till mamma & pappa… sen ritades de väldigt försiktigt, länge och omsorgsfullt, berättade de. De hade svårt att hålla sig för skratt för det var väääääldigt noga med ritningen så det hade sätt väldigt kul ut.

När vi kom och hämtade henne så var hon stolt som en tupp när hon skulle ge oss teckningen!

Skulle inte gått upp idag

Posted on 11th februari 2011 by admin in Vardagliga ting

Kan man ta bort denna dag ur almanackan?! I sånna fall göra jag det fort som attans…

Denna ljuvliga svinkalla snöiga dag började men att halka på arselet i backen när ja skulle gå upp till bilen. Visste inte hur jag skulle kunna ta mig därifrån och hem igen men efter ålat mig ner för backen och fick tag i ett staket tog ja mig upp.

Hem och ringa till ”människoförvaringen” för hade inte ens chans att ens få rent bilen i de tillståndet så var bara att inse att de va hem och lägga sig. Får inte tag på någon och börjar bli stressad, då ringer de kl.8 där i från och säger att de är inställt för ”ledarna” inte ens tog sig in till jobbet.

Dagen flöt på rätt bra, lyckades få ut hundar efter många om och men… Snälla grannen följde med på den svängen som de blev, hundarna ville inte ens vara ute idag pga kylan i blåsten tror jag så de sörjde inte att gå in efter inte allt för lång stund. Sen blev de hem och vila, grannen skulle komma över senare och ”kolla till mig” för hon tyckte jag skulle åkt till akuten (men vi hade inte samma åsikt *s*).

Grannen kom in vid 14.45 och vi tog oss en fika innan jag skulle ikväg och hämta Inez vid 16. Det är ju en hel historia själv… När jag väl kom upp till bilen så bakom min, plus 2 bilar till är de nära metern hög, drivhög av snö!! Var bara att ringa dagis, den halvtimmen jag trodde de skulle ta att få rent bilen ökade just med 30 min till i min hjärna… Efter 30 min hade jag lyckats ta mig genom drivhögen sopat av bilen hjälpligt så jag kunde skrapa framrutan, bakrutan och framdörrarnas rutor. Sen skulle man ta sig där ifrån och de var ju näst intill omöjligt, höll på att ge upp men då precis så vred sig framändan ut (åt rätt håll) så jag kunde komma loss.

På väg till dagis så la bilen bara av 4ggr… Så började att undra om jag ens skulle komma dit och hem. Nästa roliga detalj på shemat var att vagnen full med snö så personalen hade grävt ur den, det hade blivit något konstigt sug så all snö hade sugts in där alla vagnarna stod *jiiippi*!

Ja FYYY FAAAN ska man skratta eller gråta…

Spanska, Franska & Italienska

Posted on 10th februari 2011 by admin in Vägen till framtiden

Förbannad på den jävla högskolan så gick jag till komvux i stället för annars komme de aldrig hända något! Har inte hela livet på mig!

Hur som hellst så skulle jag behöva plugga in till nivå 3 i de 1 el 2 språken jag ska läsa på högskolan sen. Annars har man inte någon behörighet till dem. Engelska känns inte så upphetsande att lägga hela programmet på, så vill ha något mer.

Va ner till komvux och fick suverän hjälp, hade inte ens en tid bokad till en studievägledare men de va inga problem att få träffa en ändå! Så nu har jag sökt de tre språken, tyvärr, tyvärr så kan man som vanligt inte läsa Nederlänska! Så får gå på näst bäst och de är Spanska & Italienska, sist är Franskan.

Tråkigt nog så läser de eeeeenormt sakta, en HEL termin läser de ett språk på, jag kommer bli galen innan de är klara *s*. Man är van att läsa så fort, så lite svårt att de ska gå så sakta. Nästa grej är att jag alltså måste läsa 3 terminer för att komma till steg 3 i ett ämne, så ja de känns som man hinner gå i ålderspension innan man kan söka högskola om man nu ska vänta på detta.

Aja, skit samma, är glad bara att man kanske kan få göra något vettigt och kreativt! AF:s människoförvaring blir man ju sjuk av att gå på, kryper i kroppen så man vill fort som faen där ifrån. Man plågar sig igenom tjafset och är glad när man äntligen släpps ut! Förstår inte att de ska kasta bort så mycket skattepengar på sånt skit, varför kan de inte göra något som är meningsfullt och som alla har någon nytta av!?!

Nu får man vänta med spänning på om jag kommer in, vilket studievägledaren inte trodde va något som hellst problem. Får beslutet i slutet av februari!!!! Sen drar de igågn 12 mars tror ja *wiiieeee*!