www.lanjelin.se

Ännu en dag med sol & blåst :-)

Posted on 23rd mars 2011 by admin in Inez,Vardagliga ting

…vilket bådar gött för snösmältningen eller ska man säga is smältningen?!

Idag är lilldamen hemma från dagis med sin feber. Är iaf bättre idag 38.7 utan något febernedsättande vilket är skönt, har ju sjunkigt men en grad iaf! Natten har var si och så med då hon vaknade kl.1.45 av magont som inte ville släppa på en bra stund. Hon var riktigt varm också så fick lite Ipren direkt hon vaknade och till sist somnade hon om kl.4.15 i morse och sov till kl.9.

Var ”idioter” ute och körde som svin här i natt också och hon är livrädd för de där. De har kört omkring här så länge vi bott här och hon vart rädd för dem redan som liten. Det var nog också en bidragande orsak att hon inte somnade om, då hon frågade jag vet inte hur många ggr om vart ”idioterna” var. Hon måste också försäkra sig om 100gr att de inte kommer och tar hennes nappar, hundarna, henne själv, mamma, pappa eller morfar & mormor…

De kom och körde idag igen rätt nyligen så nu har hon panik och inte vill följa med ut med hundarna, uppvarvad som tusan. De kommer fram så fort våren kommer och håller på tills vintern kommer då försvinner de.

Annars en seg dag med huvudvärk och en kropp som inte vill räta på sig denna dag verkar det som, inga värktabletter hjälpte denna dag. Men blir och försöka fixa lite ändå. Skulle verkligen behövt rasta fido då golven är hemska denna tiden på åren då hundarna drar in alla puder/damm/fin sand som blir av gruset som ligger på gator o trottoarer nu. Dammsuger aldrig annars för de pajjar rygger tooootalt så sitter här och undrar om de är värt att bli helt deck eller om de ska få se ut som de gör?! Får nog välja astma idag i stället och använda mig av sopborsten som dammar upp mycket men en del försvinner iaf.

Ser ut som vi blir utan TV igen, då denna tv också håller på att ge upp nu tror jag. Satt igång tvn i morse för att kolla nyhetsmorgon men då hade hela bilden plötsligt fått en ”midja”. Mitt på bilden (vågrät) så dras bilden ihop. Iofs så var tvn ”gammal” (5-6år)  innan vi tog över den, då vår förra pajjade. Så visar sig hur länge den här håller för sen blir de slut i rutan för en bra stund.

Inez somnade på soffan nyss vid 14 så hon får sova tills hon vaknar, då hon var riktigt sliten efter natten. Så ska sätta igång me lite medans damen sover för när hon vaknar är de bara gos och sitta iknä som gäller.

Så blev de av iaf ;-)

Posted on 22nd mars 2011 by admin in Vardagliga ting

Lång tid tog det men skam den som ger sig! Efter många hinder eller jag skulle nog vilja säga att det mycket berott på vädret, har helt enkelt vart alldelens för kallt för att fota. Visst kan man har varma batterier i fickorna och sånna saker men det är inte alls någon höjdare för kameran att ge sig ut i svinkalla kylan från-10 och uppåt.

Blev en tripp till Sundbyholm vidare till Kvicksund och sen Tumbo (gravhögarna) på vägen hem. Men till sist blev det lite in och ut ur bilen för de blåste så man kunde knappt stå stilla när man fotade pga vindbyarna.

Innan jag åkte i förmiddags så fick Inez feber så där ”hux flux” från ingen stans… Så jag tog tempen innan jag åkte och då hamnde den på 39,7,  A ringde mig efter en timme ovh de hade fortsatt stiga så ja nu har vi en mosig Skatt hemma. Hon har mest suttit i mitt knä sen jag kom hem med undantag för att vi gick upp och la oss i sängen för att läsa en bunt sagor under ett par timmar.

I övrigt så är väl allt som vanligt, har inte vart något speciellt den senaste veckan förutom data strul. Den har som vanligt börjat att vägra och starta… så dax att formatera om den OM A hittar sina dvdn till det ja… Där av väldigt fattigt innehåll i bloggen sista tiden!

Så nu känner man minst sagt paniken börja osa upp inom än! Först en jätteuppgift att göra till den där personliga coachen jag blivit skickad till genom arbetsförmedlingen och sen har spanskan börjat i måndags… Har beställt bok för 5 dagar sen som jag inte fått, betalade specialfrakt för att jag skulle få den i tid… men icke.

Ja, så läget är mindre trevligt ingen spanska bok och den första uppgiften ska lämnas in på fredag! Plus att jag ska till coachen på fredag hellst med uppgiften klar då… Hur det nu ska gå till också med en dator som inte startar…

Aja den får väl stå på sömnläge tills den smälter eller något, så den går att använda.

CarRaijTema V.12, 2011

Posted on 22nd mars 2011 by admin in CarRaitema

En blåsig nästan stormig fototur blev det idag. Ögonen rann, näsan rann och man såg nästan inte vad man fotade emellanåt men en trevlig dag blev det! Vi gjorde ett tappert försök att knalla omkring i Sundbyholm men till sist fick vi ge oss vika för vädrets makter och gå tillbaka till bilen. De kommande fotostoppen blev som i vintras när de var hemskt kallt, att man åkte en bit sen parkerade bilen och fort ut ta lite bilder och in i bilen igen ;-) .

Kände mig halvbedövad i hjärnan idag så kände att några bra bilder blev de ej. Såg inga motiv över huvud taget, ”motivseendet” var som bortblåst i stormen. Men tog någon bild här och där, har nog aldrig fotat så några bilder som idag.


Sundbyholm


Gravhögar i Tumbo


Sunbyholm/”Mälaris”

Gurra 13år!

Posted on 17th mars 2011 by admin in Det ska vi FIRA!,Vardagliga ting

Idag har det vart en full dag… På morgon in till stan och iväg me arbetsförmedlingen på någon föreläsning eller vad man kan kalla det för. Som vanligt inget som förmodligen gjorde någon något klokare.

Sen blev det att åka hem en sväng och byta om, äta lite och hämta hundarna. Efter det åkte jag och hundar ut för att hjälpa till lite i min morfars hus. Massor och plocka med inne i huset samtidigt som det finns mycket i garage och sånt också. Så det finns att göra där en bra stund fram över.

På kvällen så blev det att åka direkt från morfars hus för att hämta A vid jobbet och sen plocka upp Inez på vägen hem… för lite ombyte av kläder och 5 minuter i soffan. Efter det raka spåret till fam. Room och fira Gustav som fyller hela 13 bast idag!! Jösses man undrar verkligen vart tiden tog vägen, både Viktor och Gustav är ju snart vuxna! Phuuu…

Vasaloppet & 5 milen

Posted on 6th mars 2011 by admin in Vardagliga ting

Idag har det hittills vart skidor för hela slanten med lite pyssel på sidan om. Kände att det är dax och tvätta jackor igen, skitar ner mina jackor när man ska lyfta i och ur barnvagnen vid dagis. Så man hinner lagom tvätta dem så har man en bred skitig rand efter bilen på jackan igen… Känns som man tvättar ytterkläderna lika ofta som man tvättar resten *s*.

Inez mår inte 100% men det verkar inte bryta ut något *suck*, i fredags blev jag hemma med henne för då fick hon feber. Dessto längre förmiddagen gick så ökade febern. Sen har det vart till och från i helgen men hon mår inte bra i övrigt så vette tusan va det kan vara.

Jag och Inez bakade en sockerkaka idag som vi ska ha lite chokladkräm mellan sen, ska snart fixa klart det. Inez var jättetrött då hon vaknade 6 i morse, hon och A skulle gå upp och vila middag men jag hör hur de dunkar och låter i (golvet) taket här nere så lär inte vara någon som vilar iaf… Så jag vet någon som kommer vara deck vid 18.30 ikväll…

Nu plocka lite bland allt damen släpat fram på golven! Allt från hennes egna ytterkläder till mina schalar o handskar, hundmatskålar, pulka, plastdjur till hennes lagård, hundmat, 3 handvänskor, hennes strumpbyxor, jumprar, fuskollar, vantar, skor, hundkoppel, hundbajspåsar, plasburkar m.m. Ja det är ett axplock av vad jag ser på golvet framför mig ;-)

Idag en väl vald tanke från Arne Anka ;-)

Posted on 5th mars 2011 by admin in Kul Grejjor,Tänkvärt

Hemma med Inez

Posted on 4th mars 2011 by admin in Inez

Inez har hostat en massa inatt (fram mot morgonkvisten) så de fick bli hostmedicin… När hon väl somnade om så sov hon ända fram till efter 9. Så märktes direkt att hon inte är pigg denna dag.

När hon väl kom upp så hade hon feber 38 och den steg vart efter förmiddagen gick, så jag fick ringa och säga ifrån mitt jag skulle göra idag. Inez vart suuuuuuper besviken och jätteledsen när hon inte fick åka till mormor och morfar som hon inte gjort annat än pratat om…

Det har vart en seg dag för inez och vi har inte gjort mycket, hon har mest hängt i mitt knä och var inte ens intresserad av pappa när han kom hem. Blev en tidig nattning för Inez då hon var rätt utslagen fram mot kvällen.

Gammel farbror Ludde

Posted on 2nd mars 2011 by admin in Vardagliga ting,Vovvarna

Har vart på ”återbesök” hos vetrinären för hans kisseri. De gjorde ett ultraljud på buken för att kolla framför allt njurar/njurgångar men pga anal adrenomet han har så kollade de resten av organen också. Allt så kanon fint ut på ultrat.

Sen tog det nog alla prover från A-ö för att kolla elektrolyter bla bla men nästan allt vart bra utom ett prov på vita blodkroppar som var förhöjda… den typen av prov de gjorde på de vita, var det som har med allergi och andra reaktioner och göra. Vad som orsakar det är ju mer eller mindre som att leta efter en nål i en höstack! Men eftersom han har en massa tandsten som nu ska bort efter att hans prover var så bra så de inte såg det som någon stor riskt för en narkos, så tror jag att den inflammationen som blir i tandköttet kan va en orsak till förhöjt prov.

Operation blir det i slutet av mars av anal adrenomet och samtidigt tansingarna. Pinkeriet får vi se om det blir någon förändring på efter han fått ett chip i nacken som påverkar vissa signaler i hjärnan så att vissa hormoner inte ska produceras lika mycket. Urinblåsan har en massa receptorer som plockar upp dessa hormoner som gör att de kan få massa extra flöde på kisseriet. Så blir att vänta och se hurvida de ger effekt eller ej. Det är ju lite skumt eftersom han inte har problem hela tiden utan bara ibland, kan gå 2-3 månader och de händer inget sen kan de komma 2 dagar då det blir insjöar inne.

Skönt iaf att alla prover, lungor och hjärta låter och ser jättefint ut på min gamla farbror!

Tester

Posted on 1st mars 2011 by admin in Vägen till framtiden,Vardagliga ting

Idag till testcenter på AF för att göra något sorts test som innehöll en massa små tester. Allt från rättstavning, läsförståelse, räkna en massa plus tal, siffer förståelse, motering av små teckniska pryla och en massa annat tjafs. Gick bra en stund men snart npg blev de synrubbningar så det gick inte alls. Tiden gick på varje test och jag såg noll, var bara en svart massa så får se vad det blir för resultat av det. Om de tolkar att man är dum i huvudet eller om de fattar att man inte kan se vad man ska göra.

Torsdag ska jag till Arbetspsykologen och prata om testerna… så visar sig vad den surkärringen har att förtälja. Hon var skitbra första ggn jag träffade henne, men sen bara för Inez var sjuk en gång ja skulle till henne och jag var tvungen att vabba en gång så har hon vart allmänt otrevlig efter det! Sur och tvär på telefon och dessutom slängt på luren i örat på mig 2 ggr, så den kärringen ska fan få stå till svars för det på torsdag! Jag har fan inte gjort henne något, så blir till att be om ursäkt för henne!

Blev för mor att hämta mig efter hon slutat jobbet så jag kunde låna hennes bil till stan, då min rishög står på verkstan än. Så har vart en del jojjande fram o tillbaka nu när man inte har någon bil.

Idag hade A sin lediga dag så Inez var hemma med honom, vilket var tur kom jag på i morse då jag insåg att man inte hade någon bilstol till henne för när jag lämnade bilen så tänkte/visste jag ju inte att den skulle vara kvar där. Planeringen var en felsökning och sen som de brukar vara boka in ny tid, men om de hade bilen kvar så gick de fortare då de har tillgång till den. Den kunde likväl stå där då man gärna inte kör vidare med en kammräm som kan sticka när som hellst  pga drevet, spännaren, ventil mm var helt kass. Får åka förbi och hämta stolen om bilen står kvar på fredag då jag måste ha en stol till Inez.