www.lanjelin.se

Gammel farbror Ludde

Posted on 2nd mars 2011 by admin in Vardagliga ting,Vovvarna

Har vart på ”återbesök” hos vetrinären för hans kisseri. De gjorde ett ultraljud på buken för att kolla framför allt njurar/njurgångar men pga anal adrenomet han har så kollade de resten av organen också. Allt så kanon fint ut på ultrat.

Sen tog det nog alla prover från A-ö för att kolla elektrolyter bla bla men nästan allt vart bra utom ett prov på vita blodkroppar som var förhöjda… den typen av prov de gjorde på de vita, var det som har med allergi och andra reaktioner och göra. Vad som orsakar det är ju mer eller mindre som att leta efter en nål i en höstack! Men eftersom han har en massa tandsten som nu ska bort efter att hans prover var så bra så de inte såg det som någon stor riskt för en narkos, så tror jag att den inflammationen som blir i tandköttet kan va en orsak till förhöjt prov.

Operation blir det i slutet av mars av anal adrenomet och samtidigt tansingarna. Pinkeriet får vi se om det blir någon förändring på efter han fått ett chip i nacken som påverkar vissa signaler i hjärnan så att vissa hormoner inte ska produceras lika mycket. Urinblåsan har en massa receptorer som plockar upp dessa hormoner som gör att de kan få massa extra flöde på kisseriet. Så blir att vänta och se hurvida de ger effekt eller ej. Det är ju lite skumt eftersom han inte har problem hela tiden utan bara ibland, kan gå 2-3 månader och de händer inget sen kan de komma 2 dagar då det blir insjöar inne.

Skönt iaf att alla prover, lungor och hjärta låter och ser jättefint ut på min gamla farbror!