www.lanjelin.se

Valborg

Posted on 30th april 2011 by admin in Vardagliga ting

Som vanligt så har det inte funnits någon tid till data mer än spanska pluggandet. Men känner att jag får nog lägga ner detta med spanskan för nu och sen ta upp det sen. Eftersom läraren är så svår åtkomlig så känner jag att det blir jobbigt när man inte kan få tag på henne. När jag började plugga så hette det att läraren var tillgänglig hela dagarna under kontorstid. Denna lärare jobbar knappt 50% med spanskan vilket gör att hon alltid sitter i telefon eller är på möte om man ringer. Allt går inte att sitta över ett mail och fråga, dessutom tar det evigheter att reda ut saker över ett mail när man bara får ett svar per dag onsdag-fredag.

Näe pluggar det på egen hand, då har man iaf ingen press på sig (när man inte får hjälp). Har man tid på sig så kan man ta reda på saker på andra håll men det hinner man inte när man ”går i skolan” på nätet.

Morgon började med ett röj i skafferiet och kylskåpet , dax för rensning och iordning plockning igen. Efter det så fick de lite  handling, behöves kompliteras lite… När jag var på Ica Maxi och handlade så sa de i högtalarna att de skulle ändra sina öppet tider till 7-23… bara tidsfråga innan det blir dygnet runt öppet känns det som.

Har nu nyss lagt en del benfia karrekottletter i marinad för grillning ikväll. Köpte en stor benfri karrestek på Maxi, perfekt att skära egna kottletter av så man får dem i den tjockleken man vill ha.

Viktor kommer hit idag och stannar tills i morrn. Alla är vi glada så länge man kan hålla honom från att dragga runt med polarna och dricka på Valborg. Kanske inte är så hett ämne och åka till faster men är glad att vi kan hyra oss ett par dvd och käka lite chips eller något i stället för alkoholaktiviteter vid brasan som de flesta ungdomar sysslar med ikväll. Vi hade tänkt gå på bio men de fanns inte så mycket och se där så får bli och hyra DVD i stället.

Nehej ska ta och sätta på mig på altan/balkongen en stund. Får se om det går, då det är så mycket pollen. Jobbigt att behöva ta så mycket astmaspray så håller mig inne en del faktiskt.

Uppfinnar Jocke…

Posted on 29th april 2011 by admin in Vardagliga ting

… som A kallar min far, har fixat ribbor till garderoberna så vi kunde få dit trådbackarna. Eftersom garderoberna är rätt rappliga så var det en rejäl glipa på båda sidor efter man färst skenorna. Men nu är det ordnat, mormor och morfar kom hit igår och han skruvade upp det, så nu kan man använda dem och få ner lite kläder i dem.

Dagen började med att det skulle städas men snart nog så började fredagssuget för inez att åka ut till mormor o morfar. Hon har lärt sig att morfar slutar lite tidigare på fredagar och eftersom hon inte går på dagis då så brukar det bli en sväng dit.

A fick städa golven och för oss blev det en resa ut till fffaa och mormor. Jag pysslade med mormors hemsida lite, de sista finjusteringen. Så länge sen jag laddade upp något på servern så måste fixa lite användaruppgifter dit och ett FTP prg som fungerar. Har hänt något med datorn för alla FTP program stular i datorn helt plötsligt och då har jag ändå nyss formaterat hela datorn och installerat om allt… Vette tusan vad det är som spökar.

Zoooombiedag

Posted on 13th april 2011 by admin in Vardagliga ting

Som jag befarade igår kväll så har detta blivit en dag som bara försvunnit. Iofs är jag riktigt dålig idag, så gör kanske inte så mycket. Dessa jädrans väderomslag sätter sig i ryggen som ett piskrapp.

Har iaf släpat mig och hundarna runt en sväng ute, chippen och lessi tycker det är lite burrigt nu när de är nyrakade. Men de har båda varsitt fint varmt täcke som går ner under magen på dem, så de får har dem på sig nu när de är ute. Chippen har jag också stickat 2 tröjjor åt som han gärna har på sig men de blåser ju lite mer igenom en sån än ett täcke.

Blåste inte alls mysigt nere vid vattnet idag!! I måndags då var det rena sommarvärmen ute så då gick vi och njöt där nere vid åkanten i solen och värmen, men det var inte vad man gjorde idag som sagt. Vi var ute i 45 minuter och traskade i måndags men de lockade inte idag varken för mig eller hundar.

Är nog snart dags att börja med maten. Hade panerat lite datatid idag UTAN spanska läsande men de sket sig pga trötthet av Atarax tabetten i stället. Passade på nu en liten snabbis innan de e dags med matbestyr.

Ska försöka hinna in på fejjan lite och se om det går att svara på Raijas brev jag fått där inne, har försökt flera ggr förut. Lika dant med Susannes brev hon skickar där inne helt omöjligt att få iväg ett svar *suck* och varje gång jag träffar henne så glömmer jag säga det :-( . Vet inte varför men jag har ett helvette att få iväg mina brev jag försöker skriva eller svara på, jag får bara en massa error hela tiden! Vet inte om fler har samma problem som mig?!

Däckbyte

Posted on 12th april 2011 by admin in Vardagliga ting

Idag fick det bli att byta bort smatterpucken! Jösses va skönt det är att slippa höra de ständiga knastret, när man inte har musik på i bilen. Gick riktigt bra idag så tog inte lång tid, tog längre tid att dammsuga ur bilen. Tog och gjorde en liten snabbstädning, får bli nogrannare sen en dag när vädret blir skönare och bilen kan tvättas utvändigt samtigit.

Dagen började med sol men ju längre tiden gick dessto svartare blev molnen så vi gav upp att vänta till sena eftermiddagen som vi hade planerat, för att inez skulle få träffa morfar. Men de kändes som regnet hängde över huvudet så vi åkte tidigare.

Kollade bilen bak också när vi bytte ljud, har ett missljud som jag haft länge nu… låter som en fjäder skulle vara av men det var det inte. Ljudet kom i vintras 2-3 månader innan besiktningen i december, kollade det då med men kunde inte hitta något så bad besiktningen kolla lite extra men varken de eller jag hittade något på bilen då. Lika dant nu, legat och krälat under bilen och kollat allt ja kan se och ta på… Fattar inte vad det kan vara som låter. Men så fort någon sätter sig bak i bilen så blir det tyst OM det inte skulle vara ett jättegupp eller något sånt i vägen.

Sitter här och tittar på våra orkidéer som står i fönstret vid matbordet och fick precis se att det kommit ut ett ca 12 cm långt skott rakt ut på stenglen som vi lämnade kvar efter blomningen. Eftersom det är så olika bud på hurvida man ska ta bort blomstängeln efter blomning eller om detn ska va kvar så har vi gjort så att vi klippt bort dem på 2 av orkidéerna och sparat dem på 2 av dem. Så jag vet inte om detta blir beviset att man ska ha dem kvar?! För några nya blomstängler har inte kommit på de två plantorna vi klippt bort dem på och de orkidéerna är äldst. Hur som hellst så var det ju kul att man har lyckats få dem överleva i från ca 9 månader nu! Rekord… Men har gjort som en snubbe sa på tv att ta en dag i veckan då man spolar dem under ljummet vatten i en minut och sen låta dem rinna av innan man ställer tillbaka dem. Det verkar gjort susen.

Inez har vart super trött sen vi kom hem från däckbytet, som vanligt somnade hon i barnstolen i bilen! Det ÄR sömnpulver i den, garanterat! Hon kan bara inte åka i den utan att somna…

Gick knappt att hålla henne vaken tills maten var klar, så hann precis äta upp innan det var dax och lägga henne… Kl.18 sov hon som en stock!

Själv har jag idag glömt tagit mediciner så utvecklat en mindre ljuvlig klåda som inte går att mota tillbaka med vanlig allergimedicin nu. Så lär nog bli ett zobiepiller ikväll när jag lägger mig, en Atarax… Man är som en levande död dagen efter man tagit sån tablett! Man kan både sitta eller stå och somna utan att man vet om det… brrr, gillar inte riktigt de tabletterna.

Nu hänga ut lite tvätt innan det blir sängen för lite kollande på tvn en stund, en aning risig pga att ja inte tagit medicinen som sagt.

Evigheter sen sist!!

Posted on 11th april 2011 by admin in Vardagliga ting

Tiden på ett dygn är alldelens för kort. Vet inte riktigt exakt vad jag gjort den senaste tiden för det kommer jag inte ihåg med mitt minne. Men att det vart mycket det kommer jag verkligen ihåg. Datorn har endast använts till Spanska uppgifter och Coachgrejjor.

En orsak är nog just att jag läser Spanskan, den tar ju en del tid plus att det är jäääävligt kul så man fastnar ju mer än lätt i boken som en klisterlapp! Sen har det vart en del med Personliga Coachen, många stora uppgifter som tar mycket tid och framför allt väldigt mycket energi att göra. Eftersom det är sånna ”Workshops” som man ska jobba med sig själv, så är det inte bara och knacka ner något och sen lämna in utan man måste rannsaka sig själv ner till gund och botten. För man ska sen använda de uppgiftern i kommande uppgifter och diskusitioner för att då förhoppningsvis kunna börja utveckla sig själv. Så det känns som att, har jag inte läst Spanskan, så har jag mest suttit med dessa uppgifter från Coachen och där emellan försökt hinna med hundar, Inez, familj och hemmet.

Sen har det pysslats en hel del i (min) morfars hus, så man börjar se en ände på det nu. Sorgligt är det självklart men himla kul att alla möbler utom en bokhylla och en soffa har hamnat hemma hos oss närstående. Dessutom de mesta som fanns i hemmet i övrigt har blivit uppdelat. De mesta har alltid passat hemma hos någon eller någon som behövt saker. Jag tycker allt gått väldigt smidigt (dock har jag inte gjort det stora tunga jobben då) utan hjälpt till med det jag kan, mest inne i huset.

Dvs här hemma har det vart mer än mycket saker på sistonde! Lyckades iaf möblera om förra tisdagen så att vi fick flytta om alla grejjor ett varv i vardagsrummet. Nu passar allt in bra här hemma, trivs som fisken i sjön med den fina ”köks soffan” och matbordet som kommer från morfars hus. Vardagsrumsbordet är så fint så man knappt vågat använda… för mig är det iaf ett väldigt fint bord, sånt som man hade i finrum (förr i tiden), för andra kanske det bara är ett vardagsrumsbord. En annan är endast van att köpa ikeamöbler… Efter om möbleringen så fick vi in byrån också, min favoritbyrå som jag alltid älskat bara för att den är så smart i utformningen med allt från små lådor till stora.

Ska bli trevligt sen när vi får ordning på övervåningen när man kan packa upp dukar, sänglinnen och sånna saker också. Men blir att vänta tills nya Ikea öppnat. För de gamla ikea i v-rås är ju snart tomt så ingen ide att åka dit och tro att man ska få tag på det man behöver. Nya ikea öppnar ju nästa vecka så om man lugnar sig någon vecka så kan man åka dit, tänker INTE åka dit i första rushen, inte om jag så ens fick betalt.

Hundar har det hunnits med att trimma också, har blivit fredags syssla sista tiden. Iom att inte Inez går på dagis då så kan ja ändå inte plugga Spanska eller göra de uppgifterna till Coachen på dagen så då har det blivt hundar. Började med Ludde för att med säkerhet få honom klar till den 20 april då han ska in på operation. Sen nu i fredags var de det enkla kvar Lessi och symaskinen Chippen som skulle rakas, tar tid det med men inte lika jobbigt som att trimma. Som vanligt så fick Chippen toootal härsmälta när det skulle kammas bakben och tände på alla cylindrar som fanns, det saknas många koppar i hans skåp om jag säger så… men men han är väl inte en dvärgschnauzer för ro´s skull! Fick som vanligt bli munkorg på näbben *s*.

Inez blev dock tårögd i fredags när inte hennes käääära morfar var hemma. Han följde med brorsan och Gurras hockeylag Linden till Finland i torsdags då det var någon Hockey turnering där och kom inte hem för ens idag. Så damen har inte alls vart speciellt lycklig de sista dagarna. I morrn blir det nog bättre än julafton då vi ska åka ut på eftermiddagen och byta bort smatterpucken på bilen. Då är vi ju där när morfar kommer hem från jobbet!!! Ojjoj vilket illskrik och tjuuut det kommer bli!

Härligt det är med de fina vädret som vart nu de sista dagarna, igår var det 14 grader på skuggsidan här mitt på dagen!! Idag kl.8 i morse när jag hämtade hockey gänget vid bussen så var det rena sommardagen så tidigt på morgonen. Till och med farsan tyckte det var ritkigt varmt, för i Finland hade de haft minusgrader hela tiden uppfattade jag det som.

Stackars tvättmaskinen får gå på högtryck nu när det är så fint väder. Tvättat mattor, hundgrejjor och sånna saker som jag ”vågar” torka ute. Iom att jag är pollen allergiker (med reaktion astma) så vågar jag inte hänga ut sängkläder, de får gå i tumlaren.
Har dock filosoferat med detta ang kläder hur man ska göra för hänger man ut så blir det en massa pollen i kläderna också. MEN har man altandörren eller något fönster öppet så öser det in pollen den vägen också, för att inte tänka på när man går ut då det fastnar i håret och kläderna. Så kommer nog faktiskt hänga ut även mina kläder i fortsättningen iom att jag ändå måste gå på allergimedicin året runt plus att det blir att öka på astmabehandlingen under vår/sommar/höst iaf.

Ne nu är det hög tid att sätta riktigt fart med allt jag har att göra! 2 stora uppgifter till Coachen som kommer ta mycket tid sen också Spanskan som jag har förhör på tisdag med läraren kl.10. Då är de slut förhör på detta kapitel, plus 2 inlämningsuppgifter. Uscha undras hur det kommer gå med min GENIALA uttalningsförmåga hehe. Har fått snits på det rätt bra men när man ska räkna så är det inte kul med riktigt alla tal speciellt 16-19. 16= Dieciséis, 17=Diecisiete, 18=Dieciocho, 19=Diecinueve,  har lyssnat på uttalet och de utalar ”Dieci” väldigt olika, hade vart najs med ett uttal så man vet hur det skall uttalas. Normala fall så ska C utallas med ett läspande ljud om man går på grammatiken, men ”läraren” på cdn som är med uttalar det som ett T?!?!?!?!? Aja blir och fråga läraren på tisdag.

Ha en fin dag Alla!