www.lanjelin.se

Sjuka…

Posted on 23rd juni 2011 by admin in Inez,Inför ryggoperation,Vardagliga ting

Inez har haft överskolning på dagis som hon var på 2ggr för sen snodde hon åt sig någon bassilusk och blev sjuk. Först trodde vi hon hade den där febern som går nu på över allt på dagis runt om i stan, där de har feber en dag och sen friska. Det blev så till att börja med men den där ”friska” dagen avslutades med hosta på kvällen och natten.

Sen vaknades det upp med hög feber, hosta och ont i halsen. Dagen

efter så hade jag och A syndrom av det också. Jag började känna av halsen och A blev sjuk så han va hemma i måndags från jobbet. Mitt har brutit ut senare, troooor iaf att det vänt och hoppas på att bli av med det fort. Inge roligt att vara orkeslös.

Dessa lågtryck i vädret har gjort att kro

ppen är allt annat än skaplig… så nu är jag riktigt less på skitvädret pga av det, för medicinerna tar inte ens en gnutta på smärtan. Annars saknar jag INTE INTE INTE solen och hettan. Hoppas ändå att det vänder så man kan få må lite bättre, inte kan man göra allt för mycket i vanliga fall men inte kul och att kunna göra mer el mindre inget.

Diskmaskinen står ännu ute i hallen i emballaget, våra suveränt stora hall NOT! Men vill inte ha in den i vardagsrummet där man måste ha tork ställ, barnvagn plus en del av inez leksaker… Förvaringshallen, förlåt jag menade vardagsrummet är redan fullt med allt annat än vad man normalt har i ett sånt. Vi har iaf lyckats klämma in en soffa och en tv så man kan ana att det egentligen ”ska” vara ett vardagsrum.

Mycket uppdateringar här blir det ej. Hinns inte med på kvällar och sen har det vart något varje dag då jag är själv dvs Inez dagis dagar. Några andra dagar än dagisdagarna finns inte att sitta vid datorn, extremt sällsynt man får chansen då. Idag blev det att ta med datorn upp i sängen men satan så obekvämt att sitta utan ryggstöd.

Idag fick de bli ett besök hos morfar och mormor för inez höll på att bli tokig av att gå hemma och inte vart på dagis på en hel vecka. Hon är inte 100 än men hoppas det är pg åt rätt håll. Ett friskhetstecken var röjjet med morfar…

Läkaren från urologen ringde idag, en super läkare! Fick tabletter i stället för plåstren eftersom jag inte tål plåstren, får rosenröda utslag som börjar tona upp sig efter ca10 minuter där jag sätter dem och en enorm klåda och sveda. Fanns tydligen tabletter som sagt men är mycket mer biverkningar av dem så därför testar de med plåstren först.

Men nu blir o testa tabletterna o sen om tiden kan öka men han föreslår permanent kateter genom magen (Suprapubiskateter), jag ska få återbesökstid hemskickad och jag har betänketid tills jag kom på besöket. Ville ja ha en Suprapubiskateter så satt de in en annars hoppade de över det.

Skulle ju inte vara helt fel att få lite normalt liv när det gäller att leva efter vart det finns toalett så man kan pissa stup i ett. O alla vet ju hur trevligt det är med toaletter på stan och sånt… Tanken att hamna i en bilkö någon stans eller besöka en marknad eller annan tillställning där de är köer till toaletter… Ne det lutar nog åt en slang i magen, har man ej tillgång till toa så tappar man sig snabbt och lätt annars kan man bara gå på toa som vanligt, känns som en idealisk lösning.

Extra hemma dag

Posted on 16th juni 2011 by admin in Vardagliga ting

Idag har det vart en extra hemma dag efter febern för inez innan hon får gå till dagis i morrn. Hon har ju ej dagis på fredagar i vanliga fall men eftersom det är överskolning så ska hon gå från morgonen till kl.12. Vilket inte kommer bli roligt och få hem henne efter bara en halv dag, plus att hon inte vart på dagis så mycket denna vecka… Men får locka med morfar så går allt bra!

Dagen har bestått i ”kopplingarnas tecken” att försöka få alla prylar att fungera ihop med tvn utan att låsa tv/digitalbox vid inspelning… Kopplar man på vanligt sätt funkar det direkt men då kan man inte kolla på någon annan kanal än den man spelar in, vilket inte känns så jätte skoj…

Inez har lekt med sina blomspray flaskor på altan så den är plasksur inklusive henne själv nästan… Hundarna vill inte ut på altan alls, undrar vad det kan bero på *s*.

Resten av dagen har bestått i lite pyssel och städning.

VIKTOR har blivit opererad och operationen gick tydligen bra för han hade tur med att alla bitarna utom en låg perfekt. Så de plockade ut en bit och sen fixade resten. Skönt nog, men nu blir det gips lääänge för honom vilket är mindre kul, men viktigast är ju att det blir bra igen!

 

Mycket händer

Posted on 15th juni 2011 by admin in Vardagliga ting

Inez är hemma idag och har feber… typiskt att hon skulle åka på det nu just precis när det är överskolning på dagis! Inte för att det blir någon katastrof för hon älskar den avdelningen som hon ska börja på till hösten men det hade ju vart roligt om hon kunnat vara med.

Det går tydligen feber nu, sån där som bara ploppar upp från någon stans och sitter i en dag ungefär. Antar att det är de basseluskerna hon åkt på.;

VIKTOR har vart ute och cyklat igen och vurpat rejält IGEN :-( … Så idag har morsan, Susanne och Viktor suttit på akuten hela dagen! Jag och inez åkte ut till mor o far för att ta ut deras hundar lite, sen stannade vi kvar en stund där. Inez vart överlycklig när mormor kom hem! Men Susanne och Viktor fick fortfarande vara kvar på akuten och vänta på en CT-röntgen.

Visade sig att båtbenet var rejält brutet eller mer krossat, tror det hade blivit 9 bitar av de lilla båtbenet. Fick bli en skena för Viktor över natten och i morrn bitti blir det operation! Får hoppas det går bra med operationen i morrn…

På vägen hem från mormor så blev det hem och hämta A för att sen åka och hämta en tv. Våran gamla tv nr2 har också börjat ge upp totalt nu. Bilden har haft midja länge men nu har bilden börjat rulla när man sätter igång den och haft annat konstigt för sig. Så är nog dax och byta tv innan de händer något. Känner inte för att testa brandsläckaren på den.

Efter alla farhågor så blev vi riktigt nöjda med dumburken, kan inte bli mer kristallklar bild! Jösses, blev faktiskt shokad när vi satt igång den. Har alltid avskytt hemska plattisar med dålig bild men man märker att Hertzen har verkligen en stor betydelse. Så skönt nog hittade vi en tv till sist.

Stolt mamma & pappa

Posted on 14th juni 2011 by admin in Vardagliga ting

Idag har Inez vart hos tandläkaren för första ggn och det gick galant! Hon tyckte det var spännande att följa med tandläkaren till hennes rum och kolla på stolen som såg ut som en fotölj och alla spännande ”pinuckler” som fanns där! Tandläkaren frågade henne om hon ville sitta i stolen och ja visst det ville hon…

Sen fick hon titta på den lilla spegeln som tandis skulle stoppa in i munnen och titta på Inez tänder med, sen gapade hon stort och tandis fick räkna alla tänderna och titta på dem utan problem.

Så vi stod där och såg ut som fågelholkar för man var ju allt lite orolig att hon inte skulle öppna munnen… Men tji fick vi, kunde inte gå bättre med detta besök. Nästa gång hon skulle bli kallad var till 5 års kontroll.

Efter vi var klara där så åkte vi och firade med lite fika på cafét vid Coop Forum, Inez ville ha kladdkaka med grädde så de fick hon! Sen vart det en sväng in på apoteket för att köpa lite asolgel till alla elaka myggbett och annat som kan stickas under sommaren.

Till sist blev det ett besök på leksaksaffären av 2 anledningar, vi köper aldrig några leksaker till inez känns det som för hon är inte så intresserad av dem. Hon vill ha sina dockor som hon alltid leker med, skafferiet och plastgrejjor som hon ”lagar mat” med, sen leker hon lite med några små bilar och sist men inte minst är hon tokig i att kamma och grejja med vårat hår…

Nu hade vi något att köpa som vi visste skulle gå hem hos henne plus att hon var så duktig hos tandläkaren så då fick det bli en Sminkdocka och damen blev tokig när hon fick se den!! Så sen blev det att rusa hem och riva upp förpackningen, inez stod och trampade och stampade brevid och var riktigt överlycklig över sin sminkdocka.

Avslutning & Picknick

Posted on 13th juni 2011 by admin in Inez

Idag var det lit sommaravslutnings firande på dagis. De har alltid den lite tidigare för att alla barn ska hinna vara med innan de går på sommarlov.

Så idag kl.17 var det picknick med underhållning. Inez vart ööööverlycklig när hon fick se att både morfar och mormor var med! Hon kom springande som en tok inne från dagis när hon fick se att vi satt på gräsmattan eller ska jag säga när hon såg morfar…

Vi blev ordentligt överaskade av damen… För hon gick med alla upp och stod längst fram med alla andra. Så mycket sång blev det inte men hon var med längst fram!

Fler bilder… kommer när jag laddat ur kameran…

Vidriga värme! Schaaaas….

Posted on 11th juni 2011 by admin in Vardagliga ting

Vet inte vad man ska skriva mer än gnälla på denna äckliga värme… Inte hänt mycket på sistone (iaf inte som jag kommer ihåg), ju varmare desto mindre sticker jag ut näsan…

Igår var vi hos morfar och mormor, ända sättet att stå ut var att sitta under deras äppelträd i skuggan och njuta av blåsten som var igår. Fredag betyder ju inez morfar och mormor dag. Hon skulle inte ens ta en extra lur innan vi åkte trots att hon var jättetrött för hon skulle sova med morfar en stund när han kom hem från jobbet.

Blev en sväng till Strängnäs och hämta lite ägg, väl där blev det fika och lite gos med vovvarna. Valparna som de sparat från sin kull de hade i våras hade växt mycket, men lika söta va de!

Inez fick mata deras höns, jättefina ståtliga höns och de va inte rädda för nya människor för de kom fram och tog bullbitarna precis framför oss! De var mycket större än vad jag trodde de skulle vara. Vet inte om de va någon vanlig sort eller någon speciell, kan inget om den där världen. Hade ingen kamera med tyvärr, plus att jag ej lärt mig :-( att jag har en fungerande kanon bra mobil kamera nu igen.

Idag är de hemskt varmt ute vid sju redan 23 grader i skuggan och nu vill ja inte ens kolla på termometern! Inez har inte annat än pratat om morfar sen hon slog upp ögonen. Så vet inte hur vi gör om vi ska ringa till dem och åka och terra dem idag också eller om vi ska hålla oss hemma i värmen.

Vi har stängt igen allt och konstaterat att svalast är att stänga igen och sätta igång takfläkten på högsta varv, har man öppet så släpper man bara in värmen ännu mer.

Inte en susning om vad det blir av denna dag, är dock sugen på att inviga årets första Slagsta glass men misstänker att det är kaos där borta! Som det alltid är när de minsta sol tittar fram hehe. Fast bilen känns ej så lockande men man kan tacka högre makter för uppfinningen av klimatanläggningen!!

Ha de gott!

Lite svalare, underbart!

Posted on 5th juni 2011 by admin in Vardagliga ting


Rent o snyggt efter lite rensning.

Nu har vi precis kommit in från gräsklippning och ogräsrensning, gick ut vid 9.30 och började, det tog 1,5 timme. Vart en överfull kärra med ogräs bara på en inte allt förstor trekant! De blev iaf rejäl skillnad, nu vart det fint runt om flaggstången tills i morrn när det ska hissas flagga på nationaldagen. Grannen som ska hissa flagg i morrn tyckte det skulle bli skönt att slippa plöjja sig fram i ogräs till midjan *s*.

Inez va med och ”nucklade” lite en stund men hon är lite schleeten idag (tufft att sova hos morfar och mormor ;-) )så vi hämtade vagnen och hon la sig i den och flummade under tiden vi gjorde klart. Vi var extremt bevakade av ett helt gäng kråkor som cirklade över våra huvuden bara för en unge satt på gräsmattan och ropade till sina föräldrar. Vet inte vad som hänt om den försökt att flyga ur boet och sen hamnat på mattan eller om den ramlat ur boet någon stans och tagit sig till gräsmattan. Flyga kunde den utan problem så verkade inte skadad på det sättet iaf.

Hade tur med vädret då det var betydligt svalare på morgonsidan än det vart de 2 sista jättevarma dagarna som vart. Nu var det skönt att hålla på, man fick både syre och lite svalka i stället för värmeslag.

Gissar på att det inte blir mycket mer gjort denna dag för min del iaf, det räckte för att kroppen skulle packa ihop men man har iaf gjort något. Sitter dock och tittar på berg av tvätt som östs ner från övervåningen *suck*. Sån tvätt som är ren men börjat lukta illa pga noll ventilation på övervåningen… Finns också 2 fulla torkställ från gårdagens tvättande. Skönt de börjar närma sig att göra i ordning klädkammaren så man kan få ordning och reda på all tvätt igen!

Det växer!

Posted on 4th juni 2011 by admin in Vardagliga ting

Mitt lilla odlingstest fungerar… det har redan kommit upp! Salladen kom upp redan efter 1 vecka och efter 1,5 vecka så kom även Salladslöken upp, 2 veckor sen jag sådde fröna… Men Salladslöken syns inte så bra här på bilden blev en dålig mobilkamera bild bara… Vet inte vad jag gjorde för kameran tar kanonbilder normalt sätt så måste vart skit bakom spakarna ;-) .

Ute hos mormor & morfar

Posted on 4th juni 2011 by admin in Inez,Vardagliga ting

I morse var det tomt här hemma när inte Inez va hemma *s*… Även kvällen igår var tom som sagt, men kändes mest avigt i morse och på förmiddagen när inte Skatten va hemma.

Tvättade ett par maskiner med kläder på morgonen, satt igång tjutmojjängen vid 7.30 då jag hörde grannen var uppe och små grejjade med renoveringen. Så borde inte stört dem för mycket då, med tanke på hur maskinen för oväsen.

Sen var det så varmt redan efter första maskinen tvätt så man knappt ville gå ut på altan och hänga upp den, det bara gassade och ångade värme där! Fy tusan… Hade 23 grader varmt på skuggsidan redan kl.7.30 i morse… Så efter maskin nummer två åkte jag ut till mor o far då morsan sa att de hade riktigt svalt på deras altan då det nästan va lite svalt där pga blåsten.

Inez vart glad när jag kom men hon hade inte mycket tid över till mig utan forsatte hon och grejja med docka och hundar. Frågade om hon ville åka hem men icke sa nicke att hon ville det, hon skulle va kvar hos ffa och mormor.

När jag åkte över till Willys för att köpa en påse med färskpotatis till maten så stannade jag till på Jula och köpte en bunt med flyttkartonger så vi har till att packa ner en massa kläder Inez växt ur. Ska bli skönt med lika dana kartonger till den saken, lättare och stapla då.

Sen blev det och börja lite med maten när jag kom tillbaka, riktigt gott blev det! Något recept morsan hittat på nätet som visade sig bli en hit, så det ska jag nog knycka också.

Efter maten så blev det en tupplur för Inez och resterande medans jag löste lite korsord på altanen. Vi åkte hem skapligt vid 16 så damen skulle hinna bada innan hon blev allt för knäckt av trötthet.

Mycket riktigt så slog tröttheten till  samtidigt som vi kom hem och stängde dörren bakom oss. Sen var hon extreeeemt trött resten av kvällen så blev tidig läggdax. De är tufft att sova borta ;-)

Inez sover hos mormor och morfar

Posted on 3rd juni 2011 by admin in Inez,Vardagliga ting

Till Inez totala lycka så ringde Morfar till henne (på riktigt) idag på morgonen!!!! Ojjoj vilken stolt unge som spatserade omkring här med mobilen och pratade… När de hade pratat klart så fick jag telefonen efter den fått många pussar, då det skulle pussas hejdå till morfar. Hon blev överlycklig och började springa, skrika och joddla då hon direkt var på väg ut till morfar och mormor. Vi packade ihop allt och tog hundar med, sen åkte vi ut dit i det varma vädret.

Blev en spännande dag, till att börja med så var Inez själv med morfar när jag och mormor åkte till då mormor skulle ha lite kläder. De visade sig att det inte vart några problem och Inez var nog i himlen när hon vara med sin käraste morfar!

När vi kom hem och hade fixat en ”bollventil” pumpade morfar upp bollen han köpt till henne, sen vart det sparka boll för hela slanten på baksidan med morfar. Hon var sååå stolt, hon ropade på mormor och mig för att vi skulle kolla hela tiden.

På kvällen kom A ut cyklande från jobbet när han slutade så då blev det grillning i det sköna vädret (på dagen alldelens för varmt för min smak), men kanon skönt på kvällen. När vi satt där så sa A på skoj till Inez att -du kanske ska stanna här och sova hos mormor o morfar. Sagt och gjort så stannade hon kvar. Vilket vi inte trodde, tänkte de går bra tills vi packa ihop hundar och sånt för att åka… Men men hon skulle allt va kvar och sova där…

Ja… så vi åkte hem själva utan unge och det kändes vääääääldigt konstigt. Första ggn hon sover borta när hon är lite större och förstår vidden av det. Hon sov sov hos Susanne & Robban när vi gifte oss och hade dop, men då var hon bara 9 månader…