www.lanjelin.se

Jorden snurrar väldigt fort!!

Posted on 30th september 2011 by admin in Inez,Vägen till framtiden,Vardagliga ting

Just nu så känns de som allt bara går runt… Det är fullt upp me Eductus, arbetsträning och en massa annat relaterat till Eductus. Man hinner inte med sig själv längre. Något bloggande hinner ja inte ens tänka på, känns de som.

Inez utvecklas och växer på längden och personligt så de knakar! Nappen är inget hon vill ha längre, hon har tom börjat somna utan den. Sova utan den har hon hållt på med till och från i ca 2 veckor och napp dagtid är betydligt längre sen hon slutat med. Hon har inte använt den dagtid sen dagis började, bara någon enstaka tillfälle om hon gjort sig illa o hon blivit ledsen. Men de har hon oxå lagt ner nu.

Personligen har hon blivit mera tuff, hon får inte samma panik längre om hon vaknar på kvällen och vi inte är i sovrummet. Får också gå på toa och hon är själv o leker (dvs när man är ensam med henne hemma). Hon har haft svårt med det att vara ensam i ett rum och man går där ifrån. Det har suttit i sedan hon helt plötsligt klättrade ur spjälsängen och ramlade i sitt rum, efter de kom denna panik att va själv… O de hände när hon va närmare 2 år.

Mycket är nog dagis förtjänst vi har jobbat på samma grejjor hemma som de gör på dagis och det går ju galant! Språket där emot är något hon inte tänker använda om hon inte måste… Hon kan ju verkligen prata, de har de märkt på dagis och logopeden på dagis säger de samma att hon kan alldelens utmärkt men så länge hon gör sig förstådd med sitt teckenspråk så använder hon inte talet. Hon har sagt många grejjer på sistonde utan att tänka sig för, sånt som bara ramlat ur munnen och sen har hon sätt jätte generad ut att hon ”liksom avslöjar att hon kan”.  Ja, Nej och Mamma har hon sagt länge men som sagt de har utökats lite. Bland annat ropade hon Paaaaappaaa högt en dag, sen har hon sagt Jag KAN, Bil, Mamma KOM plus en hel del till jag inte kommer på nu. Hon säger allt klart och tydligt inga konstigheter.

Jobbgrejjen går galant, inte en tråkig stund hittills! Eller jaaooo, en av transportplanerarna slutar på Logistiken vilket känns tråkigt för vi har haft skitkul och lite till!! Så hoppas de inte blir trök nu när inte Igor håller låda längre. Va riktigt kul och se när de kom riktigt sura chafförer och gnällde på allt men dröjde bara ett par meningar från Igor innan alla asgarvade! Snubben saknar inte ord i mun *asg*.
Man får hoppas de fortsätter på samma bana som de börjat!

Inte mycket skriva

Posted on 19th september 2011 by admin in Vardagliga ting

 

Den sista tiden har de inte blivit mycket skrivande. Vet inte riktigt men de har gått för runt hela tiden.

Har vart mycket på Eductus 2 ibland 3 dagar i veckan. Inez vart och är sjuk vilket aldrig verkar ge sig… Så de har vart lite krångel om vem som ska vab’a och så. Jag kan ju vab’a men har vart en hel del nu som ja absolut inte bör missa uppe på Eductus. Samtidigt som man inte vill A ska va hemma hela tiden så man går i ekonomisk konka.

Sen är inte kroppen van att vara iväg och grejja med en massa på så sätt. Visst kanske man hittar på saker ibland då och då men de blir lite skillnad när man har halvdagar 2-3 ggr i veckan som man känner att man verkligen bör och vill kunna gå till.

Så hemma har de inte blivit mycket gjort, känns som ja kräks på allt ja inte hinner eller orkar med nu. Man se allt hela tiden som behövs göras men men orkar inte. Bara hoppas man kan få en del gjort innan man börjar vantrivas totalt med allt.

Kommer helt klart bli en intressant resa med att börja jobba och försöka orka med något annat än det. Hoppas verkligen de kommer lätta mot va man känner just nu. De positiva är ju att det verkar vara ett kanon jobb! Älskar ju att hålla på med Logistik så kommer nog trivas som fisken i vattnet med det.

Tror inte jobbet blir värst för kroppen (detta tror ja kommer passa bra till min kropp), utan allt runt om kring dvs vardagen som kommer bli de riktigt tunga att få runt. Men men får försöka ta en bit i taget på nått sätt.

Missade lilla operationen idag också, eftersom Inez var sjuk. Så de blidde ingen urolog, tyvärr så hade det extremt mycket sa sköterskan när jag ringde, men jag hoppas det inte drar iväg allt för långt innan jag kan få en ny tid! Längtar definitivt inte efter ingreppet men där emot så vore de en stor befrielse och frihetskänsla att få den där katetern! En frihet man inte ens kommer ihåg hur de va att inte vara beroende av toaletter och hela tiden dricka så lite som möjligt för att slippa ränna mer än nödvändigt. Eller att kunna ligga i sängen en natt utan att springa hela tiden till toa…

Nu dags och sluta svamla tror ja… mycket dravel blev de *s*… Ha de bäst alla där ute!

Feber feber o feber

Posted on 18th september 2011 by admin in Inez

Blir inte klok på Inez feber igen! Nu har förskolan börjat igen och då med febern…

(Så skriver ner liten minnes anteckning här så ja själv kan gå tillbaka om de skulle bli ngn utredning el dyl ngn gång i framtiden. Iofs så är hela min blogg bara en slags dagbok för mig själv för dem som undrar. Jag bloggar inte för omvärlden utan för mig själv, därav att ja inte lägger ut min blogg ngn stans eller kräver kommentarer och dyligt.)

Inez blir aldrig sjuk som andra barn i förkylningar, vattenkoppor, maginfluenser som går hela tiden och va allt de nu är… Utan hon får feber toppar som hoppar upp och ner. Vet inte hur man ska få henne till dagis över huvud taget.

Denna gång börjdade allt förra natten till fredag den 9de, då vaknade hon och hade 40,3 i feber och den satt i tills måndag då den avtog på dagen. Sen var hon feberfri till så hon kunde gå till dagis på Ons. Natten till torsdag feber igen, vaknar med 40,5 mitt i natten, då satt den i till fredagen och den försvann på morgonen och kom tbx på dagen för att gå bort på kvällen. Lördagen ingen feber på förmiddagen men sen på eftermiddagen feber igen och när vi kom hem från morfar och mormor på kvällen hade hon 39,8. Söndag feber över 40 igen och de höll i sig tills idag…

Ringde Vc och de säger att det beror på att Inez har ett bättre immunförsvar än man kanske ska ha i den åldern och de gör att hon inte är 100% mottaglig mot bassiluskerna på dagis men kroppen känner av att de är ngt och svarar med feber. Så ja de va inget och göra utan bara vänta ut…

Hmmm ja hon kommer inte komma till ngt dagis på länge för när hon väl vart feberfri den tiden som hon ska innan hon får gå tillbaka till dagis så kommer febern tillbaka igen…