www.lanjelin.se

GRATTIS INEZ på 4års dagen!

Posted on 30th januari 2012 by admin in Det ska vi FIRA!,Inez

Idag fyller våran Skatt hela 4 år! OJOJ vad tiden går fort… Än så länge är hon vår gullunge, hur länge hon nu vill vara det. Hon älskar och pussas, kramas och mysas, man får passa på att njuta av det så länge hon vill det innan det blir ”pinsamt”.

Hade kalas igår för henne då det känns enklare på en söndag än att ha det på en arbetardag då hon är helt genomtrött när hon kommer hem från dagis. Så morfar & mormor och hela familjen Room (bror med fam) kom för att fika och fira lilla damen.

Inez hade gått hela dagen och väntat för hon visste morfar & mormor skulle komma och sen var hon lite sugen på sin tårta hon valt helt själv. De blev en kaffetårta, hmmm jo hon gillar kaffe som sagt! Självklart så sörjde jag inte över det. Så vi gjorde den i lördags och sen i går morse gjorde vi en kladdkaka till dem som inte ville ha kaffetårta. Sen blev de bullar, kakor och chokladbollar.

Hon vart överlycklig över sina presenter fast det inte var en enda leksak, då de inte finns något att köpa till henne för hon är bara intresserad av 2 olika saker en är sina dockor och dock kläder som hon har så vi kan försörja ett dagis, andra saken är att laga mat och det fick hon i julklapp, stekpanna, micro och matgrejjor. Men hon är ju tokig i kläder så hon sörjer inte över det.

Hon fick en rosa hjälm av Fam. room… efter alla åkt hem så tog hon hjälmen och släppte den inte. Den skulle med upp till sängen när hon skulle sova så den kom hon i högsta hugg med i morse när hon kom ner. Sen fick hon en jättefin jacka av av Fam. Andersson (faster och Perkka), den hade hon på sig igår kväll och de första hon tog på sig i morse när hon kom ner…

Under kvällen så fick Chippen vara manikäng av de nya kläderna som vanligt. Han är van att bli på klädd diverse jackor, mössor, vantar och annat. Så han satt snällt där och fick prova hjälm och jacka, första omgången och efter det fleecejacka och luvjacka.

Till dagis vart de jackan idag självklart och ingen overall, plus hjälmen, snuttefilten va inte intressant i morse alls som hon i vanliga fall vill gosa med på vägen till dagis.

Personalen sa att de skulle passa på att åka stjärtlapp idag nu när hon hade en hjälm. I torsdags då de grejjade på dagis så fick hon åka på stjärten bara för hon inte hade ngn hjälm. Vi hade ju aldrig trott att hon skulle åka åka något sånt på dagis då hon vägrar att åka det hemma också. Men de hade haft sin pedagog där i torsdags och hon hade klurat ut hur de skulle få med henne på att åka med dem och till sist så gick det!! Så nu hoppas jag det satt i tills idag så hon kan använda sin nya snygga rosa hjälm!

Stolt Inez som har modevisning med nya jackan!

Utflykt med Dagis!

Posted on 20th januari 2012 by admin in Inez

Idag så gjorde Yvonne (personal) utflykt med Inez till Ridstallet här på byn. Där hade de både hund, katt, kaniner, små ponnyn som inte är större än knähöjd och sen stora hästar av olika slag.

Inez ville dock inte gå ur vagnen när de kom dit, hon blev lite ledsen så Yvonne satte sig ner och pratade lite med henne och kramades en stund och sen var allt bra igen. De började med att hälsa på en hund som hette Elvis och sen låg de en katt och jäste inne i stallet som de också hälsade och klappade (hon älskar ju missar), efter det så släppte spänningen lite och hon började tina upp lite.

Sen gick de vidare till kaninerna och det tyckte tydligen Inez var jättemysigt! Jag vet hur hon gillar att titta på sånna när man är på djuraffären… Efter det gick de in till de större hästarna men nja de tyckte inte hon var så jätteskoj, hon ville inte klappa utan tittade bara på när Yvonne klappade hästen.

Istället gick de ut till de små hästarna och de blev insläppta i hagen till dem. De var söta tyckte Inez och hon klappade dem och gav dem knäckebröd, morötter och äpple som de hade med sig. Nu verkade hon tina upp rätt bra och de var länge inne hos de små hästarna innan de begav sig tillbaka in i stallet till de större hästarna.

Då ville Inez iaf hålla i repet som gick till grimman, hon hade vart riktigt stolt sa Yvonne. Hon gav även denna häst lite gotta som de hade.

Till sist så blev de bjudna på fika, inne på föreståndarens kontor. Inez hade tyckt de va riktigt mysigt och druckit ett glas mjölk.

Yvonne tyckte detta fungerade väldigt positivt på Inez så nu ska de dit igen den 3 mars. Det känns ju kanon bra, för damen behöver komma ut och göra saker utan mamma och pappa också. Det verkar ha gett resultat med allt jobb som de lagt ner på dagis, för hon har verkligen vuxit i sig själv.

Tänk om man fungerade

Posted on 18th januari 2012 by admin in Vardagliga ting

Ja tänk om man fungerade lite normalt och hade lite ordning på vardagen men icke. Hinner inte med ett skit av de jag vill då man är dålig hela förmiddagen, sen när kroppen kvicknar till fram mot 13 och är som bäst mellan 14-16 ja då är tiden väldigt kort att hinna med saker. De börjas dessutom bli dax för matlagning och sånt inför kvällen. Sen i slut ändad blir man helt stressad av att man inte hinner med det man skulle behöva. Lägg ner kraven får jag ständigt höra… Ja visst så man också se det när man inte lever med detta.

Lägga ner kraven kan man göra om man håller på med en massa i livet. Men när man kommit till den nivån då det hänger på att bara göra de absolut nödvändigaste sysslorna som tvätta, ta köket och laga mat. Då finns det inte så mycket att lägga ner längre. Men att få någon att inse det är lögn i helvette.

Här inne har man inte en chans att hinna skriva något och på sisitonde har man bara kännt sig blockerad och inte kunnat skriva heller. Sen har nya medicinen plus omläggning av resten av medicinerna gjort är helt kockobäng känns de som. Kommer på mer och  mer som jag tror är biverkningar. Började med trötthet att ja somnade men de försvann efter 2-3 dagar. Sen kom man in i den bekanta akvarie stadiet där man inte känner sig delaktig i ”nuet” utan man är i ngn dimma. Muntorrhet är ju vanligt på alla mediciner så de är ja inte överraskad av. Funlighet däremot… man är jätte fumlig på så sätt när man ska ta i saker, lyfta saker och gå. Snubblar på allt böjligt och känns som man inte har kontroll på va man går, tappar saker och klantar mig.

Idag har jag iaf haft trevligt  besök i form av grannen som kom över på en ”Snabbfika” på 3 timmar ;-) . Fick fina blommor av henne också, hon är alltid omtänksam om alla hon känner. Hjälper, muntrar upp och finns till en riktig pärla för många tror jag.

Hon kom samtidigt som Sevicekillen kom och servade vår fläkt/ventilation. Jösses amalia så mycket skit som de var i dem ändå har jag gjort rent efter instruktionsboken. Men de visade ju sig att man ska plocka ut en massa och göra rent som inte står i den boken, för de va på baksidan allt skit satt i alla filter, vilket jag också trott för de borde logiskt va så. Men inte har jag tordats plocka isär de där när det inte ens står att man ska göra så. Iaf inte med våran dåliga ventilation här hemma som inte funkar 100%. Tänker inte riskera att ställa till det mera.

Ne nu dax och hänga lite tvätt och köra igång nästa maskin….

Många prover

Posted on 17th januari 2012 by admin in Vardagliga ting,Vovvarna

Idag har jag och mor rännnit fram och tillbaka till djursjukhuset för att kolla upp lite med en vovve. Så de vart många prover som skulle tas vid olika tidpunkter. Så första pausen blev hem och rasta hundar och äta lite lunch innan vi åkte tillbaka igen för nytt prov. Sista timmarna  fick de bli en sväng i Åsby och Hallstahammar för lite tidsfördriv innan de var dax för ett sista prov.

Så ja denna dag gjorde vi inte så mycket mer än just detta. När jag kom hem så var de en trött Inez som bara tjatat om mamma hela dagen. Kvällen var ”räddad” från att göra något hemma då Inez självklart ville bara leka och grejja med mamma nu när man kommit hem.

Fick iaf igång diskmaskinen som började låta mer än jäkligt efter 2 timmars körning, var 45 min kvar och först undrade jag var det var som hände ute på gatan. Tänkte för mig att de va ett jäkla liv ute på vägen?! Men när ja kom ut i köket för att kolla ut genom fönstret så var det diskmaskinen som lät! Wiiiiieeee 6 månader gammal så blir och ringa om den och hoppas de kommer och lagar den inom kort…

Sen skulle jag ordna en del på datorn va de tänkt på kvällen men allt gick bara åt skogen så la ner hela kittet och drog på mig hörlurna och talbok, la mig på soffan och lät natta inta position så att säga.

Oj va vattnet rinner fort…

Posted on 16th januari 2012 by admin in Vardagliga ting

under broarna just nu…

Blir inte mycket tid till blogga som vanligt känns de som! 2012:s första inlägg om man räknar bort nyårsafton.

Har faktiskt uppnått lite av mina personliga nyårslöften, sånna som förhoppningsvis ska göra att man kan må lite bättre och få ut lite mer av livet som man inte känner man har för att det har vart för inrutat pga värk och dåligt mående!

Ska ta och ta tag i lite saker som man pysslade med innan olyckan hände och som dog med den, som nu vart dött i 10 år! Lite skoj man träffat på en person med samma intresse så hoppas kunna göra något av det den dagen man lär känna varann bättre. Fast till och börja med får de bli en mail och lite msn.

Har blivit lite bakslag en vecka nu efter jag var på nya vårdcentralen och fick hela kittet av mediciner omrumstrerade och omorganiserade. Det togs bort medicin samtidigt som jag fick en ny… Hugha… den har gjort att man mått där efter sen i torsdags när jag började med den.

AF går de så där med, deprimerande hur de sköter sig och hur de behandlar folk! Otroligt att de tror de kan jobba med personer när de inte ens läser vad som hänt tidigare eller deras egna utredning de gjort på än, så de vet något! Undrar varför vi skattebetalare ska behöva betala en massa pengar för något de sen inte använder sig av!? Men men det är väl som vanligt tyvärr.

Denna helg har gått i ”Städa ut julen” tema. Allt är klart utom dukar och gardiner som ska bytas ut. Men måste ha lite hjälp att släpa ner strykbrädan, den får jag inte ner själv. A jobbar hela helgen pga sjukdom som vanligt på den arbetsplatsen. Var hans lediga helg egentligen, men de va kaos och eftersom inga extrajobbare ställer upp så måste ordinarie personal jobba dygnet runt.

Nej nu slutsvamlat och dax för att sätta igång en maskin tvätt med Inez kläder. Finns en massa och tvätta nu så de är fram med vanisch och fixa fläckarna innan de åker i maskinen.

Ha en bra dag!