www.lanjelin.se

Åskväder

Posted on 12th maj 2011 by admin in Vardagliga ting

Inatt var det nog årets första riktiga åskväder, den gick på som attans. Rejäla smällar med riktiga hagelskurar. Själv låg jag mest hela natten och häll tummarna på att inez inte skulle vakna till dessa rejäla smällar. Eftersom hon inte är mycket för oväsen, högljudda miljöer så gissar jag att åskan inte kommer bli någon favorit i år nu när hon är äldre nu och mer medveten.
Kl.4 vaknade A och for upp ur soffan med den jävulska smäll som blev då. Det small och var kritvitt samtidigt så då måste den gått ner, förmodligen i Hällby någon stans. Det var rejäla smällar vid 2-3 också men lite mildare än vad som blev efter 4. Kl.3 gick de in på lokala nyheterna på radion och sa att 1800 hem var utan ström i E-tuna… Den höll på fram till 6 på morgonen sen började den vandra bort.

Idag riktigt skönt att det är svalare ute när man bakar… igår var det rejält varmt men idag känns stor skillnad. Har dörren öppen i vrummet, riktigt skönt med lite fräsch luft när man bakar. Just nu längtar jag mest efter en lång dusch efter jag är klar så man slipper stinka bagare sen.

Första plåten med Knäcksnitt är inne i ugnen nu, hoppas de blir bra. De är riktigt svåra att veta när man ska ta ut så man får dem knäckiga, riktigt luriga att baka. Bakat dem i flera år och lär mig aldrig riktigt när det är dax. Har försökt anteckna varje ggn jag bakar dem och jag kommer närmare och närmare, så någon gång ska det väl bli mitt i prick i denna ugn iaf. När dessa 2 plåtar är klara så är det Mockarutor och Ryttarkaka på tur. Smidigare och enklare att göra för att de är klara när de ska ;-)

Inez ville inte till dagis idag utan hon skulle till ffffaa i stället… Frågade om hon ville vara hemma och neee de ville hon ej, men ska du inte till dagis då, frågade vi, -njae fick vi till svar med ett flin och sen kom de att hon skulle till fffaa. Riktig rackar unge, morfars rackarunge!

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar